-->
Üzücü Haber: Deliver Us Mars Stüdyosu KeokeN Tamamen Dağıldı

Deliver Us Mars ve Deliver Us the Moon oyunlarıyla tanınan KeokeN stüdyosu, tüm ekibini dağıtarak oyun dünyasına veda etti.

01.05.2024 | ulasufuk

Deliver Us Mars ve Deliver Us the Moon oyunlarıyla tanınan KeokeN stüdyosu, tüm ekibini dağıtarak oyun dünyasına veda etti. Stüdyonun kurucuları, bu zor kararı vermelerine neden olan durumları X’te yayınladıkları bir gönderide açıkladı.

Stüdyonun Kapanış Sebepleri:

  • Mali Zorluklar: KeokeN stüdyosu, son birkaç aydır finansal açıdan zor bir dönemden geçiyordu. Şubat ayında maaş kesintileri yapılmış ve son aylarda çalışanlara ödeme yapılmamıştı. Bu durum, ekibin motivasyonunu ve iş verimini olumsuz etkiledi.
  • Hedeflere Ulaşılamaması: Stüdyo, Mart ayında son 2 yılda 40 yayıncıya 5 oyun sunma hedefi koymuştu. Fakat bu hedefe ulaşamadılar ve planlanan projeler yarım kaldı.
  • Tüm Seçeneklerin Tükenmesi: Stüdyonun kurucuları, tüm seçenekleri tükettiklerini ve bu zor kararı vermekten başka çarelerinin kalmadığını açıkladı.

Ekibin Durumu:

KeokeN stüdyosunda 19 kişilik bir çekirdek ekip bulunuyordu. Şubat ayında 4 kişilik bir ekip işten çıkarılmıştı. Geri kalan 15 kişilik ekip de stüdyonun kapanmasıyla birlikte işsiz kaldı.

KeokeN’in Geleceği:

Stüdyonun kapanması ile birlikte Deliver Us Mars ve Deliver Us the Moon oyunlarının geleceği de belirsiz hale geldi. Oyunların gelecekte güncelleme alıp almayacağı veya farklı bir stüdyo tarafından geliştirilip geliştirilmeyeceği bilinmiyor.



Popüler Haberler


EA Sports’un yeni futbol oyunu FC 25 için heyecan verici bir iş birliği duyurusu geldi.


CD Projekt RED’in merakla beklenen oyunu Cyberpunk 2077, üç yıl sonra hala keşfedilmeyi bekleyen ilginç bir easter egg ile gündemde.


Microsoft’un popüler oyun abonelik hizmeti Xbox Game Pass, yeni bir AAA oyunu daha kütüphanesine eklemeye hazırlanıyor.


Sony Interactive Entertainment tarafından yayımlanan ve Arrowhead Game Studios tarafından geliştirilen işbirliği odaklı nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2 için heyecan verici bir güncelleme yolda.