-->
Star Citizen’a DLSS ve FSR Desteği Geldi! Vulkan API Entegrasyonu da Yapıldı

Star Citizen hayranları dikkat! Cloud Imperium, oyun için heyecan verici bir güncelleme yayınladı.

13.05.2024 | ulasufuk

Star Citizen hayranları dikkat! Cloud Imperium, oyun için heyecan verici bir güncelleme yayınladı. Bu güncellemeyle beraber oyuna Vulkan API desteği ekleniyor ve NVIDIA DLSS ve AMD FSR Süper Çözünürlük destekleri de oyunculara sunuluyor.

Vulkan API ve DLSS/FSR Desteği Ne Demek?

  • Vulkan API: Vulkan, oyunlarda daha yüksek performans ve verimlilik sağlayan bir API’dir. Oyunun Vulkan API’yi desteklemesi, özellikle daha eski işlemcilere sahip oyuncularda performans artışı sağlayabilir.
  • DLSS (Deep Learning Super Sampling): DLSS, NVIDIA’nın yapay zeka tabanlı bir görüntü yükseltme teknolojisidir. Bu sayede oyuncular, görüntü kalitesinden ödün vermeden daha yüksek FPS değerlerine ulaşabilirler.
  • FSR (FidelityFX Super Resolution): FSR ise AMD’nin DLSS’e rakip olan görüntü yükseltme teknolojisidir. FSR de DLSS gibi görüntü kalitesinden ödün vermeden FPS değerlerini yükseltmeyi amaçlamaktadır.

Frame Generation Desteği Yok:

Ne yazık ki bu güncellemede Frame Generation desteği bulunmuyor. Bu özellik, DLSS ve FSR’nin daha da gelişmiş bir versiyonu ve oyunculara daha da yüksek performans imkanı sunuyor. Fakat Star Citizen’ın şu anda daha çok işlemci ağırlıklı bir oyun olması sebebiyle DLSS ve FSR’nin oyunculara büyük performans artışı sağlamayabileceğini de belirtmek gerekiyor.

Geliştirici Ekipten Açıklamalar:

Geliştirici ekip Cloud Imperium, oyun için daha fazla optimizasyon üzerinde çalışmaya devam edeceğini açıkladı. Şu anda AMD’nin en son teknolojiye sahip işlemcilerinde bile oyunun 60 FPS’in altına düştüğü biliniyor. Dolayısıyla önümüzdeki güncellemelerde daha fazla performans iyileştirmesi gelmesi bekleniyor.

Güncellemenin Diğer Özellikleri:

  • Yeni hayvanlar
  • Karakter özelleştirmeleri
  • Yeni yıldız haritası
  • Yaratık avı imkanı

Star Citizen şu anda Alpha 3.23 sürümünde.



Popüler Haberler


EA Sports’un yeni futbol oyunu FC 25 için heyecan verici bir iş birliği duyurusu geldi.


CD Projekt RED’in merakla beklenen oyunu Cyberpunk 2077, üç yıl sonra hala keşfedilmeyi bekleyen ilginç bir easter egg ile gündemde.


Microsoft’un popüler oyun abonelik hizmeti Xbox Game Pass, yeni bir AAA oyunu daha kütüphanesine eklemeye hazırlanıyor.


Sony Interactive Entertainment tarafından yayımlanan ve Arrowhead Game Studios tarafından geliştirilen işbirliği odaklı nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2 için heyecan verici bir güncelleme yolda.