-->
KRAFTON Rekorları Kırdı: 1Ç24’te 15.7 Milyar TL Satış! PUBG ve BGMI Büyüme Trendini Sürdürüyor, Dark and Darker Mobile Beta Testi Başarıyla Tamamlandı!

KRAFTON Inc., 2024’ün ilk çeyreğinde çeyreksel satışlarda rekor kırarak 15.7 milyar TL’ye ulaştığını duyurdu.

09.05.2024 | ulasufuk

KRAFTON Inc., 2024’ün ilk çeyreğinde çeyreksel satışlarda rekor kırarak 15.7 milyar TL’ye ulaştığını duyurdu. Bu sonuç, bir önceki çeyreğe göre %24,6’lık bir artışı temsil ediyor ve KRAFTON’un tarihindeki en yüksek çeyreklik satış rakamı olarak kayıtlara geçiyor. İşletme Kârı (OP) %89 artışla 7.3 milyar TL’ye, Net Kâr (NP) ise %75 artışla 8.2 milyar TL’ye ulaştı.

Tüm Alanlarda Büyüme:

Büyümenin arkasındaki itici güç ise PUBG: BATTLEGROUNDS IP’sinin istikrarlı başarısı oldu. PC ve konsol sürümleri, 2022’deki F2P geçişinden bu yana en yüksek aylık aktif kullanıcı (MAU) ve satış rakamlarına ulaştı. Mobil sürüm de 6. yıl dönümü kutlamaları ve yeni içeriklerle istikrarlı bir büyüme gösterdi.

BATTLEGROUNDS MOBILE INDIA (BGMI):

Yerel Hint festivallerine özel içerikler ve Bollywood filmleriyle gerçekleştirilen ortak pazarlama çalışmalarıyla BGMI’ye olan ilgi arttı. Kârlılığı artırmak için üçüncü taraf ödeme platformu için bir UniPin web mağazası da açıldı. KRAFTON, bu yıl BGMI’nin istikrarlı hizmetine ek olarak Hindistan pazarında lider konuma yükselmeyi hedefliyor.

Geliştiricilere Yatırımlar Artıyor:

KRAFTON, gelecekteki büyümeyi güvence altına almak için geliştiricilere yapılan yatırımları da genişletiyor. 2023 yılında duyurulan ‘Scale Up the Creative’ stratejisi kapsamında, bu yıl dokuz yatırımın gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Dark and Darker Mobile Beta Testi Başarılı:

Şirketin 2024’teki en önemli oyunu olan Dark and Darker Mobile’ın beta testi Nisan ayında Kore’de gerçekleşti ve 50.000’den fazla katılımcı tarafından büyük ilgi gördü. KRAFTON, beta testinden elde edilen geri bildirimlerle oyunun kalitesini artıracak ve bu yılın ikinci yarısında küresel lansmana hazırlanacak.

KRAFTON CEO’su CH Kim:

“2024’ün ilk çeyreğinde elde ettiğimiz bu olağanüstü sonuçlardan dolayı heyecan duyuyoruz. PUBG ve BGMI’nin istikrarlı başarısı ve Dark and Darker Mobile’ın beta testinin başarısı, KRAFTON’un parlak bir geleceğe doğru ilerlediğini gösteriyor. Gelecekte de oyunculara en iyi oyun deneyimlerini sunmak için yatırımlarımızı sürdüreceğiz.”



Popüler Haberler


EA Sports’un yeni futbol oyunu FC 25 için heyecan verici bir iş birliği duyurusu geldi.


CD Projekt RED’in merakla beklenen oyunu Cyberpunk 2077, üç yıl sonra hala keşfedilmeyi bekleyen ilginç bir easter egg ile gündemde.


Microsoft’un popüler oyun abonelik hizmeti Xbox Game Pass, yeni bir AAA oyunu daha kütüphanesine eklemeye hazırlanıyor.


Sony Interactive Entertainment tarafından yayımlanan ve Arrowhead Game Studios tarafından geliştirilen işbirliği odaklı nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2 için heyecan verici bir güncelleme yolda.