-->
Xbox, Fallout 5’i Daha Erken Piyasaya Sürmek İstiyor mu?

Amazon’un Fallout dizisinin yayınlanmasıyla birlikte Fallout oyunlarına olan ilginin tavan yaptığı ve oyuncu sayılarında önemli bir artış gerçekleştiği biliniyor.

27.04.2024 | ulasufuk

Amazon’un Fallout dizisinin yayınlanmasıyla birlikte Fallout oyunlarına olan ilginin tavan yaptığı ve oyuncu sayılarında önemli bir artış gerçekleştiği biliniyor. Bu durum, Xbox’ı da harekete geçirmişe benziyor. İddialara göre Xbox, yeni Fallout oyunu olan Fallout 5’in daha erken piyasaya sürülmesini istiyor.

Fallout Dizisi Oyunlara İlgiyi Artırdı

Fallout dizisinin çıkışı ve aldığı beğeniyle birlikte tüm Fallout oyunlarında anlık oyuncu sayılarında yaklaşık 10 kat artış gözlemlenmiş ve günlük oyuncu girişleri milyonları bulmaya başlamıştı. Bu artış, yıllar önce piyasaya sürülen eski oyunlarda bile gerçekleşti.

Xbox, Fallout 5’i Hızlandırmak İstiyor

Yakın tarihli bir podcast sırasında konuşan ünlü gazeteci Jez Corden’a göre Xbox, Fallout markasına olan talebin oldukça farkında. Yeni Fallout oyununun ne kadar başarılı olacağının bilincinde olan şirket, Fallout 5’in geliştirme sürecini hızlandırmak istiyor.

Obsidian Entertainment Bir Seçenek Olabilir

Xbox’ın bu konuda elinde bir koz var: Fallout New Vegas’ın geliştiricisi Obsidian Entertainment. İlk olarak 2010 yılında piyasaya sürülen Fallout New Vegas, oyuncular tarafından çok sevilmiş ve Bethesda iş birliği ile Obsidian tarafından geliştirilmişti. Her iki şirket de Microsoft çatısı altında bulunduğu için bu iki şirketi yeniden bir araya getirmek mantıklı bir adım olabilir.

Ancak Bazı Engeller Var

Obsidian Entertainment’in şu anda Avowed ve The Outer Worlds 2 gibi yapımlar üzerinde çalıştığını düşünecek olursak bu onlar için yakın zamanda pek de olası görünmüyor. Ayrıca Bethesda’nın Starfield üzerinde çalışmaya devam etmekte olduğunu ve bir yandan da The Elder Scrolls 6’yı geliştirdiğini düşünecek olursak yeni Fallout oyunu için 2030’lu yıllara kadar beklememiz gerekebilir.

Dizinin İleriki Sezonları Bir Fırsat Yaratabilir

Fallout dizisi ile birlikte oyunlara oluşan yoğun ilginin geçici olduğunu da göz ardı etmemek gerekir. Kısa süre içerisinde bu devasa ilginin söndüğünü görebiliriz. Xbox, serinin yeni oyununu şu anki popüler döneme yetiştiremeyecek olsa da dizinin ileriki sezonları ile birlikte piyasaya sürülecek bir Fallout oyunu gerçekten başarılı bir çıkış süreci geçirebilir. Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan dizinin ikinci sezon için de onay aldığını düşünecek olursak ileriki sezonlar için böyle bir senaryoyu planlamış olabilirler.



Popüler Haberler


EA Sports’un yeni futbol oyunu FC 25 için heyecan verici bir iş birliği duyurusu geldi.


CD Projekt RED’in merakla beklenen oyunu Cyberpunk 2077, üç yıl sonra hala keşfedilmeyi bekleyen ilginç bir easter egg ile gündemde.


Microsoft’un popüler oyun abonelik hizmeti Xbox Game Pass, yeni bir AAA oyunu daha kütüphanesine eklemeye hazırlanıyor.


Sony Interactive Entertainment tarafından yayımlanan ve Arrowhead Game Studios tarafından geliştirilen işbirliği odaklı nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2 için heyecan verici bir güncelleme yolda.