-->
Xbox Konsol Satışlarında Düşüş: Üçüncü Taraf Yayıncılar Endişeli

Microsoft’un Xbox konsolları, son zamanlarda Avrupa’da durgunlaşan satışlarla karşı karşıya. Bu durum, üçüncü taraf yayıncılar arasında endişelere yol açıyor.

27.03.2024 | ulasufuk

Microsoft’un Xbox konsolları, son zamanlarda Avrupa’da durgunlaşan satışlarla karşı karşıya. Bu durum, üçüncü taraf yayıncılar arasında endişelere yol açıyor.

GamesIndustry.biz Başkanı Chris Dring’in Görüşleri:

Dring, Xbox’ın bir donanım üreticisi olarak zor durumda olduğunu ve konsol satışlarının geçen yıla göre daha da sert bir şekilde düştüğünü belirtiyor.

Üçüncü Taraf Yayıncıların Endişeleri:

Düşük satışlar, üçüncü taraf yayıncıların ürünlerinin satıp satmayacağı konusunda endişelenmesine neden oluyor. Yayıncılar, sundukları hizmetlerin karşılığını almak istiyor.

Microsoft’un Gerilemesi:

Microsoft, 2023 yılında “satış açısından” PlayStation ve Nintendo’nun ardından üçüncü sırada yer aldı. 2001 yılında Xbox ile pazara girmesine rağmen “konsol savaşlarını kaybettiğini” itiraf etti.

PS5’in Xbox’a Karşı Üstünlüğü:

Grand Theft Auto yayıncısı Take-Two’nun verilerine göre PS5, 2023 yılı sonu itibarıyla dünya genelinde Xbox Series X/S satışlarını yaklaşık 2’ye 1 oranında geride bıraktı.



Popüler Haberler


EA Sports’un yeni futbol oyunu FC 25 için heyecan verici bir iş birliği duyurusu geldi.


CD Projekt RED’in merakla beklenen oyunu Cyberpunk 2077, üç yıl sonra hala keşfedilmeyi bekleyen ilginç bir easter egg ile gündemde.


Microsoft’un popüler oyun abonelik hizmeti Xbox Game Pass, yeni bir AAA oyunu daha kütüphanesine eklemeye hazırlanıyor.


Sony Interactive Entertainment tarafından yayımlanan ve Arrowhead Game Studios tarafından geliştirilen işbirliği odaklı nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2 için heyecan verici bir güncelleme yolda.