-->
Tartışmalar Sonuç Verdi: The Callisto Protocol’den Denuvo Koruması Kaldırıldı!

Korku temalı nişancı aksiyon oyunu The Callisto Protocol’den Denuvo korumasının kaldırıldığını duyurmaktan heyecan duyuyoruz.

27.03.2024 | ulasufuk

Korku temalı nişancı aksiyon oyunu The Callisto Protocol’den Denuvo korumasının kaldırıldığını duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Striking Distance Studios tarafından geliştirilen ve Krafton tarafından yayınlanan bu oyun, Aralık 2022’deki lansmanından bu yana Denuvo’nun tartışmalı kopyalama koruması nedeniyle bazı eleştirilere maruz kalmıştı.

Denuvo’nun Gölgesinde Başlayan Bir Yolculuk

The Callisto Protocol, ilk çıkışında optimizasyon sorunlarıyla gündeme gelmişti. Denuvo’nun oyundaki varlığı, performans problemlerinin bir sebebi olarak gösterilmiş ve oyuncular tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Zamanla Gelen İyileşmeler

Nisan 2023’te yayınlanan büyük bir güncellemeyle beraber oyuna yeni oyun modu ve çeşitli iyileştirmeler getirildi. Bu güncellemeyle beraber optimizasyon problemlerinin bir kısmı da çözüme kavuşturuldu.

Denuvo’ya Veda, Performansa Merhaba

Sonunda, 15 Kasım 2023 tarihinde yayınlanan yeni bir güncellemeyle Denuvo koruması oyundan tamamen kaldırıldı. Bu sayede, Denuvo’nun olası performans etkisi ortadan kalkmış oldu.

The Callisto Protocol’e Ulaşmak

The Callisto Protocol şu anda Steam’de 27 dolar, Epic Games Store’da ise 149 Türk Lirası fiyat etiketiyle satışa sunuluyor. Oyun PlayStation ve Xbox konsollarında da mevcut.



Popüler Haberler


EA Sports’un yeni futbol oyunu FC 25 için heyecan verici bir iş birliği duyurusu geldi.


CD Projekt RED’in merakla beklenen oyunu Cyberpunk 2077, üç yıl sonra hala keşfedilmeyi bekleyen ilginç bir easter egg ile gündemde.


Microsoft’un popüler oyun abonelik hizmeti Xbox Game Pass, yeni bir AAA oyunu daha kütüphanesine eklemeye hazırlanıyor.


Sony Interactive Entertainment tarafından yayımlanan ve Arrowhead Game Studios tarafından geliştirilen işbirliği odaklı nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2 için heyecan verici bir güncelleme yolda.