-->
Minecraft PS5’e Geliyor mu?

Minecraft’ın PlayStation 5’e geleceğine dair yeni bilgiler ortaya çıktı.

30.03.2024 | ulasufuk

Minecraft’ın PlayStation 5’e geleceğine dair yeni bilgiler ortaya çıktı. PlayStation Game Size adlı kullanıcı, oyunun yerel bir PlayStation 5 sürümüne sahip olacağını aktardı.

Minecraft PS5’te Geriye Dönük Uyumluluk ile Oynanabiliyor:

Minecraft şu anda PlayStation 5’te yalnızca geriye dönük uyumluluk ile PlayStation 4 sürümü oynanabiliyor. Bu da oyunun PS5’in tüm gücünden faydalanmadığı anlamına geliyor.

Xbox’ta 4K Destekli:

Minecraft’ın Xbox Series X|S sürümü 4K’yı destekleyecek şekilde güncellendi. PlayStation 5 kullanıcıları da benzer bir güncelleme bekliyor.

Geçmişte Sızıntılar ve Prototipler:

Geçtiğimiz yıl Minecraft’ın Xbox Series X|S sürümü çeşitli derecelendirmeler aldı. Microsoft bu derecelendirmelerin standart onayın bir parçası olduğunu savundu. 2021 yılında ise geliştirici Mojang, Xbox konsollarında Işın İzleme desteğine yönelik prototip kodunu Xbox Insider kullanıcılarına yanlışlıkla sundu.

PS5 Sürümü Hakkında Resmi Açıklama Yok:

Minecraft’ın PlayStation 5 sürümü için henüz resmi bir açıklama yapılmadı. PlayStation Game Size’ın paylaştığı bilgiler sızıntılara dayanıyor.



Popüler Haberler


EA Sports’un yeni futbol oyunu FC 25 için heyecan verici bir iş birliği duyurusu geldi.


CD Projekt RED’in merakla beklenen oyunu Cyberpunk 2077, üç yıl sonra hala keşfedilmeyi bekleyen ilginç bir easter egg ile gündemde.


Microsoft’un popüler oyun abonelik hizmeti Xbox Game Pass, yeni bir AAA oyunu daha kütüphanesine eklemeye hazırlanıyor.


Sony Interactive Entertainment tarafından yayımlanan ve Arrowhead Game Studios tarafından geliştirilen işbirliği odaklı nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2 için heyecan verici bir güncelleme yolda.