-->
War Hospital’ı Benzersiz Bir Oyun Yapan Üç Neden

Brave Lamb stüdyosu geliştirme seçenekleri videolarını yayınladı.

05.01.2024 | ulasufuk

Brave Lamb stüdyosu geliştirme seçenekleri videolarını yayınladı.
Brave Lamb stüdyosundaki geliştiriciler, oyuncuların 1. Dünya Savaşı sahra hastanesini yönettikleri yeni yönetim oyunları War Hospital’ın yakında piyasaya sürülmesiyle birlikte, oyunun bazı farklı yönleri ve özellikleriyle ilgili açıklamalarını paylaştı. Yönetim oyunları hayranları için stüdyo tarafından hazırlanan üç videoya göz atın. Şu anda ön siparişe açık olan War Hospital, 11 Ocak 2024 tarihinde PlayStation®5, Xbox Series X|S ve PC için piyasaya sürülecek.

Brave Lamb’in geliştiricileri War Hospital’a “sözde gerçekçi” bir grafik tarzı vermeyi tercih etti. Stilize ama aynı zamanda tarihsel gerçekliğe sadık olan bu sanatsal yön, oyunun karakterlerini insanileştiriyor. Oranlarının kasıtlı olarak abartılması sayesinde karakterler daha etkileyici hale geliyor. Dönemin kıyafetleri yeşil, gri ve kahverengiden oluşan sınırlı bir renk paletine sahipti. Savaş Hastanesi’nin biraz daha renkli stili bu sınırlamayı aşıyor ve daha fazla kabartma karakterlere ekranda gerçekten hayat veriyor ve oyuncunun çeşitli birimleri daha iyi ayırt etmesini sağlıyor. Stüdyo kesinlikle aynı karakter modellerinden kaçınmış.

Savaş Hastanesi’nde, oyuncunun karşı karşıya olduğu seçimler siyah-beyaz değildir. Aldıkları karar ne olursa olsun, her zaman kendi ekonomik ve ahlaki etkileriyle birlikte gelir. Maceranın sonunda, bu seçimlerin toplamı olası hikaye sonlarından birinin kilidini açar. Savaş Hastanesi’nde karar vermek, ister kısa ister uzun vadede ölçülebilir olsun, sonuçları öngörmek anlamına gelir.

Savaş Hastanesi tamamen stratejik bir ekonomik yaklaşımı daha insani bir boyutla birleştiriyor. Brave Lamb stüdyosu, oyuncunun oyun sırasında dikkate alması gereken verileri insanileştirmek için çeşitli yöntemler kullanmıştır: aile durumu veya tıbbi geçmiş gibi çeşitli kişisel bilgileri içeren eksiksiz bir karakter dosyası veya karar verme sırasında oyuncuya verilen ek istemler. Bu ekstra bilgilerin içeriği, örneğin oyuncunun hastalarından birinin çocuk beklediğini veya kocasının dönmesini umutsuzca bekleyen genç bir kadın olduğunu öğrenmesi durumunda daha dramatik seçimler yapmasını sağlayabilir.
Gerçek zamanlı strateji oyunları ve hayatta kalma oyunlarının özelliklerini bir araya getiren War Hospital, oyuncuların ilerlemek için seçimler yapması gereken benzersiz bir tek oyunculu yönetim oyunudur. Oyun, Birinci Dünya Savaşı sırasında yaralı askerlerin tedavi ve rehabilitasyonunu denetlerken bir sahra hastanesini yönetmeye dayanıyor. Binbaşı Henry Wells’in yerine geçen oyuncu, Fransa’nın kuzeyindeki hayali bir kasabada bulunan bir İngiliz sahra hastanesinin sorumluluğunu üstleniyor. War Hospital’ın 11 Ocak 2024’te PlayStation®5, Xbox Series X|S ve PC’de yayınlanması planlanıyor.



Popüler Haberler


EA Sports’un yeni futbol oyunu FC 25 için heyecan verici bir iş birliği duyurusu geldi.


CD Projekt RED’in merakla beklenen oyunu Cyberpunk 2077, üç yıl sonra hala keşfedilmeyi bekleyen ilginç bir easter egg ile gündemde.


Microsoft’un popüler oyun abonelik hizmeti Xbox Game Pass, yeni bir AAA oyunu daha kütüphanesine eklemeye hazırlanıyor.


Sony Interactive Entertainment tarafından yayımlanan ve Arrowhead Game Studios tarafından geliştirilen işbirliği odaklı nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2 için heyecan verici bir güncelleme yolda.