-->
Orijinal satranç tabanlı bulmaca oyunu koleksiyonu Chessarama şimdi PC ve Xbox’ta

Satranç hakkında bildiğiniz her şeye meydan okuyacak 8 benzersiz tek oyunculu varyantta mücadele edin!

06.12.2023 | ulasufuk

Satranç hakkında bildiğiniz her şeye meydan okuyacak 8 benzersiz tek oyunculu varyantta mücadele edin!

SMG Studio ortaklığındaki geliştirici Minimol Games, satrançtan ilham alan orijinal bulmaca oyunlarından oluşan eşsiz antolojileri Chessarama’nın Steam ve Xbox platformlarında 14,99 $ / 12,79 £ / 14,79 € karşılığında satışa sunulduğunu duyurmaktan memnuniyet duyar. Satrancı daha önce hiç olmadığı gibi yeniden hayal etmeye hazırlanın; klasik masa oyununun sekiz tek oyunculu varyasyonu, deneyimli satranç meraklılarını beyinlerini yeniden yapılandırmaya zorlarken, yeni oyuncuları da bir satranç ustası gibi düşünmeye alıştıracak!

Chessarama, satranç taşlarını ve yerleşik hamle setlerini kullanan, ardından hedeflerini ve temalarını yeniden tasarlayan, satrançtan ilham alan tek oyunculu oyunlardan oluşan bir smorgasbord. Bir oyun seçin, kurallarını hızlıca öğrenin ve kampanya boyunca oynayın, koleksiyon parçalarının kilidini açın ve liderlik tablolarında birbirinize karşı yarışın. Sonsuz tekrar oynanabilirlik sizi bekliyor. Chessarama’ya hoş geldiniz!

Her oyunun kendi teması, kuralları ve oynamanız için el yapımı orijinal seviyeleri var! Ejderha Avcısı’nda oyuncular bir piyonu tahtanın sonuna taşıyarak güçlü bir ejderhayı öldürmek zorundadır, ancak ejderha her turdan sonra tahtaya saldırarak korunmasız tüm taşları yok eder. Feodal Japonya’da geçen Lady Ronin’de satranç kraliçesi, Shogun’a yaklaşmak ve ona suikast düzenlemek için tahtadaki her taşı ortadan kaldırmalıdır. Futbol Satrancında ise topu kaleye sokmak için taşlarınızı konumlandırmalısınız. Tüm bunları ve satrançtan ilham alan daha birçok orijinal bulmaca oyununu Chessarama’da deneyin!

Minimol Games CEO’su ve Oyun Direktörü Raphael Dias, “İnsanlar Minimol Games’in son birkaç yılda 30’dan fazla bulmaca oyunu yarattığını bilmiyor olabilir ve Chessarama şimdiye kadarki en iddialı oyunumuz” dedi. “Her bir varyasyon beyninizi yepyeni bir şekilde yeniden yapılandırmanızı gerektiriyor ve bu da satranç uzmanları ve yeni başlayanlar için eşit derecede sürükleyici hale getiriyor! Bugün emeğimizin meyvelerini sizlerle paylaşacağımız için çok heyecanlıyız!”

SMG Studio Stüdyo Başkanı Ashley Ringrose, “Raphael fizik alanında doktora yapmış bir satranç tutkunu, bu da onu ve ekibini bulmaca oyunlarının zorlu bir tedarikçisi haline getirdi ve Chessarama onların magnum opus’u olabilir” dedi. “Chessarama olağanüstü zekice bir bulmaca oyunu, ama dahası, aynı zamanda bir ton kişiliğe sahip. Minimol’deki ekip, karakter ve renklerle dolu sağlam satranç varyasyonlarını yaparak kendilerini gerçekten aştılar! Bulmaca oyunlarını seven herkese Chessarama’yı denemelerini tavsiye ediyoruz. Uyarı: Kendilerini kaptırabilirler!”

Minimol ayrıca, Chessarama’nın tasarımında alınan tüm yaratıcı ve sanatsal kararları detaylandıran Dev Diary serisi Checkmate Chronicles için yeni bir güncelleme yayınladı. Bu son güncelleme şunları içeriyor:

Tahtanın Ötesinde: Satranç Maçında Yeniden Keşif Yolculuğu. Bu, geliştirici ekibin oyunun “Satranç Maçı” modu (yani Klasik Satranç) için satranç tahtasını nasıl yenilediğine, tahtanın mümkün olduğunca okunabilir, samimi ve dokunsal olmasını sağlamak için renk, doku ve modelleme çeşitlerini nasıl keşfettiğine kapsamlı bir bakış sunuyor!

Chessarama, 2023 sezonunun geri kalanında dünyanın en iyi çevrimiçi satranç turnuvası Champions Chess Tour’un resmi sponsoru olmak için Chess.com ile ortaklık kurdu.



Popüler Haberler


EA Sports’un yeni futbol oyunu FC 25 için heyecan verici bir iş birliği duyurusu geldi.


CD Projekt RED’in merakla beklenen oyunu Cyberpunk 2077, üç yıl sonra hala keşfedilmeyi bekleyen ilginç bir easter egg ile gündemde.


Microsoft’un popüler oyun abonelik hizmeti Xbox Game Pass, yeni bir AAA oyunu daha kütüphanesine eklemeye hazırlanıyor.


Sony Interactive Entertainment tarafından yayımlanan ve Arrowhead Game Studios tarafından geliştirilen işbirliği odaklı nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2 için heyecan verici bir güncelleme yolda.