-->
PlayStation Mağazası’nda Yıldızlı Puanlama Sistemi Başladı!

Sony Interactive Entertainment, PlayStation Mağazası’na Yıldızlı Puanlama Sistemini Ekledi! Bu özellik sayesinde, diğer oyuncuların oyunlara yaklaşımını ve beğenilerini gözlemleyebilirsiniz.

18.11.2023 | ulasufuk

Sony Interactive Entertainment, PlayStation Mağazası’na Yıldızlı Puanlama Sistemini Ekledi! Bu özellik sayesinde, diğer oyuncuların oyunlara yaklaşımını ve beğenilerini gözlemleyebilirsiniz.

Hepimiz zaman zaman indirimler, hatalı fiyat bilgileri veya uygun fiyatlarla karşılaşarak oyun alımı yapıyoruz. Ancak bazen karar verme aşamasında tereddüt yaşayabiliriz. İşte tam bu noktada, en büyük yardımcımız devreye giriyor: Diğer kullanıcıların yorumları. Oyunu daha önce satın almış, oynamış ve deneyimlerini paylaşmış olan bu kullanıcılar, genellikle bir karar vermemize büyük ölçüde yardımcı oluyorlar. Şimdi benzer bir özellik PlayStation Mağazası’na da geliyor.

PlayStation Mağazasına Yıldızlı Puanlama Sistemi

Yorumlar olmasa da, Sony Interactive Entertainment’ın PlayStation Mağazası’na eklediği Yıldızlı Puanlama sistemi, oyunseverlere yönelik atılmış olumlu bir adım olarak değerlendirilebilir. Güzel yanı, bu sistemle henüz çıkış yapmış olan Spider-Man 2 ve RoboCop: Rogue City gibi oyunları kapsamaması. Örneğin, 2015 yılında piyasaya sürülen Uncharted: The Nathan Drake Collection paketi, bu sisteme dahil edilmiş ve 4.61/5 gibi yüksek bir puan almış. Spider-Man 2 için puan 4.91/5 iken, RoboCop: Rogue City ise 4.53/5 olarak değerlendirilmiş.

psn-spider-man-2

Peki puanlamayı nasıl yapacaksınız? İşlem aslında oldukça basit diyebiliriz. Elbette öncelikle oyunu satın almış olmanız gerekiyor. Sonrasında ise mağaza sayfasına gidiyor ve puanlama ile ilgili kısma geçiyorsunuz:

20231117024238

Burada, hangi yıldızdan ne oranda verildiği görülebiliyor:

20231117024250

Bu kısmın üstüne gelip, kontrol kolundan X tuşuna bastıktan sonra da üzerinde Puan yazan düğmeden puanlamanızı yapıyor ve ‘Gönder’ düğmesine basıyorsunuz.

20231117024304
20231117024326

Eğer yanlış girdiyseniz de Puanlamayı Değiştir düğmesine basarak düzenlemeyi gerçekleştirebiliyorsunuz.

20231117024337


Popüler Haberler


EA Sports’un yeni futbol oyunu FC 25 için heyecan verici bir iş birliği duyurusu geldi.


CD Projekt RED’in merakla beklenen oyunu Cyberpunk 2077, üç yıl sonra hala keşfedilmeyi bekleyen ilginç bir easter egg ile gündemde.


Microsoft’un popüler oyun abonelik hizmeti Xbox Game Pass, yeni bir AAA oyunu daha kütüphanesine eklemeye hazırlanıyor.


Sony Interactive Entertainment tarafından yayımlanan ve Arrowhead Game Studios tarafından geliştirilen işbirliği odaklı nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2 için heyecan verici bir güncelleme yolda.