-->
Counter-Strike 2 Resmi Olarak Piyasaya Sürüldü

Valve, Counter-Strike: Global Offensive oyununun devamı ve ücretsiz güncellemesi olan Counter-Strike 2’yi resmi olarak yayımladı.

01.10.2023 | ulasufuk

Valve, Counter-Strike: Global Offensive oyununun devamı ve ücretsiz güncellemesi olan Counter-Strike 2’yi resmi olarak yayımladı. Bu uzun süredir beklenen video oyunu önceden sadece sınırlı bir teknik testin parçası olarak, yalnızca Counter-Strike: Global Offensive oyununun belirli sayıda oyuncusu tarafından denenebiliyordu.

Counter-Strike 2, şimdi Steam’de Counter-Strike: Global Offensive’ın yerini alıyor. Valve, güncellenmiş oyunu “Heyecan verici yeni bir bölümün başlangıcı ve Counter-Strike tarihindeki en büyük teknik sıçrama” olarak tanımlıyor. Counter-Strike: Global Offensive oyuncuları geride kalmayacak, çünkü Valve, bu eski oyunun tüm öğelerini yeni oyuna taşıyacağını taahhüt ediyor. Ayrıca, yeni oyunu indirip oynamak da ücretsiz olacak.

Valve, Counter-Strike 2’yi 2023 yılının Mart ayında duyurdu ve Counter-Strike deneyiminin her yönünde kapsamlı bir revizyon sunacağını belirtti. Duyuruda, yeni oyunun güncellenmiş haritalar, dinamik sis bombaları ve Valve’ın daha hassas sunucu güncellemeleri olan “sub-tick güncellemeleri” gibi yeni özelliklerini tanıttı.

Counter-Strike 2, Valve’in çok oyunculu birinci şahıs nişancı serisinin dördüncü büyük sürümüdür. Orijinal oyun, Valve ekibi tarafından Half-Life oyunu için bir mod temel alınarak 2000 yılında piyasaya sürüldü. Ardından Valve, Counter-Strike: Source ve 2012’de Counter-Strike: Global Offensive ile devam etti.

İlk çıkışının üzerinden 10 yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen, Counter-Strike: Global Offensive hala son derece popüler bir oyun olmaya devam ediyor ve ücretsiz oynanabilen bir oyun olarak Steam platformunda düzenli olarak en çok oynanan oyunlar arasında yer alıyor. 2023 yılının başlarında Steam’de 1,5 milyondan fazla eş zamanlı oyuncuyla tüm zamanların eş zamanlı oyuncu rekorunu kırmıştır.



Popüler Haberler


EA Sports’un yeni futbol oyunu FC 25 için heyecan verici bir iş birliği duyurusu geldi.


CD Projekt RED’in merakla beklenen oyunu Cyberpunk 2077, üç yıl sonra hala keşfedilmeyi bekleyen ilginç bir easter egg ile gündemde.


Microsoft’un popüler oyun abonelik hizmeti Xbox Game Pass, yeni bir AAA oyunu daha kütüphanesine eklemeye hazırlanıyor.


Sony Interactive Entertainment tarafından yayımlanan ve Arrowhead Game Studios tarafından geliştirilen işbirliği odaklı nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2 için heyecan verici bir güncelleme yolda.