-->
2023 League Of Legends Dünya Şampiyonası Şarkısını K-Pop Grubu Newjeans Seslendiriyor

Riot Games, 2023 League of Legends Dünya Şampiyonası’nın “GODS” adlı şarkısını rekorlara imza atan K-pop grubu NewJeans’in seslendirdiğini bugün duyurdu.

27.09.2023 | ulasufuk

Riot Games, 2023 League of Legends Dünya Şampiyonası’nın “GODS” adlı şarkısını rekorlara imza atan K-pop grubu NewJeans’in seslendirdiğini bugün duyurdu. LoL Espor Ekibi ve NewJeans, 2023 Dünya Şampiyonası’nın “GODS” adlı şarkısını 4 Ekim’de sunacak.

Şarkıyı “Legends Never Die,” “RISE,” “Awaken” ve birkaç Arcane şarkısında birlikte çalışmış Riot Games’in Baş Bestecisi Sebastien Najand ve Mako’dan Alex Seaver besteledi. “GODS”ı 4 Ekim saat 08.00 itibarıyla YouTube’dan izleyebilir veya diğer müzik platformlarından dinleyebilirsiniz.

“Dünya Şampiyonası şarkısı, topluluğu bir araya getirmeyi amaçlayan bir çağrı niteliği taşıyor ve bu yılki inanılmaz şarkıyı seslendirmeleri için NewJeans’le işbirliği yapmak bizi çok heyecanlandırıyor,” diyor Riot Games Espor’un Küresel Yaratıcı Ekip Lideri Carrie Dunn. “Dünya Şampiyonası’nın Kore’de gerçekleşmesi ve NewJeans’in hızlı yükselişiyle birlikte gerçek bir kültürel kutlama niteliğindeki bu işbirliğine imza atmazsak olmazdı. ‘GODS’ muhteşem prodüksiyon unsurlarını NewJeans’in etkileyici ve güçlü vokalleriyle buluşturarak Dünya Şampiyonası’nda oyuncuları bekleyen azim ve zafer konseptlerini harika bir biçimde yansıtıyor.”

“Şarkıyı ilk dinleyişimizde tüylerimiz diken diken oldu,” diyor NewJeans. “Daha önce hiç böyle bir şey kaydetmediğimiz için kayıtlar çok heyecanlı geçti! Bu muhteşem fırsat sayesinde seslerimizin yeni ve eşsiz yönlerini keşfedip onları ifade edebildik. Küresel çapta bilinen bir oyunun Dünya Şampiyonası şarkısını seslendirmek bizim için bir onur. Umarız şarkıyı dinlerken içinizde yeni bir güç uyanır! Keyfini çıkarın!”

LoL Esporu rekabetinin doruk noktası olan League of Legends Dünya Şampiyonası’nda dokuz bölgeden gelen en iyi takımlar Dünya Şampiyonu olmak için birbiriyle yarışır. Her yıl normal sezondan sonra farklı bir bölgede düzenlenen turnuvada dünyanın dört bir yanındaki profesyonel liglerden müsabakaya katılmaya hak kazanan takımlar ay boyunca mücadele eder. League of Legends Dünya Şampiyonası, dünyanın en çok izlenen ve takip edilen espor turnuvası. 2021 Dünya Şampiyonası’nın dakika başına ortalama izleyici sayısı 30 milyonu aşarken eşzamanlı izleyici sayısı 73 milyonu aştı ve turnuva toplamda 1 milyar saatten fazla izlendi. Ayrıca dünyanın en popüler ve büyük oyun ve spor etkinliklerinden biri.

NewJeans Hakkında

MINJI, HANNI, DANIELLE, HAERIN ve HYEIN’den oluşan NewJeans, ilk çıkışını 22 Temmuz 2022’de gerçekleştirdi. Bu grup bağımsız marka HYBE’ın bünyesindeki, Hee Jin Min tarafından yönetilen ADOR’dan çıkan ilk grup olma niteliğini taşıyor. Beşli, buram buram gençlik kokan özgün ve gerçekçi şarkılarıyla K-pop’un sınırlarını zorlamayı arzuluyor. Dinleyicilere nesillerdir herkesin kıyafet dolabında bulunan kot pantolonlar gibi günlük oynatma listelerinde daima yer alacak, zamanın ötesinde şarkılar sunmayı hedefliyorlar. Kendi adlarını taşıyan NewJeans albümlerini 1 Ağustos 2022’de çıkardılar ve kısa süre içinde küresel çapta büyük ilgi çekerek çıkış albümleriyle bir milyondan fazla satış yapmayı başaran ilk K-pop grubu oldular. Albümdeki “Hype Boy” adlı şarkı aralıksız 37 hafta boyunca Billboard Global 200 listesinde yer alarak kadın K-pop gruplarına ait şarkılar arasında rekor kırdı. NewJeans rekordan rekora koşarak herkesi kendine hayran bıraktı. Dünya çapında büyük yankı uyandıran “Ditto” ve “OMG” şarkılarıyla çıkışlarının üzerinden daha altı ay bile geçmeden Billboard Hot 100 listesinde yer almayı başardılar. Ayrıca Spotify’da çıkışından itibaren en kısa süre içinde bir milyar kez dinlenen K-pop grubu klasmanında Guinness dünya rekorunu kırdılar. Temmuz 2023’te çıkardıkları yeni Get Up albümleriyle de 2 milyar dinlenme eşiğini kısa süre içinde aştılar. Öne çıkan “Super Shy,” “ETA” ve “Cool With You” şarkıları Billboard Hot 100 listesine girmeyi başaran bu olağanüstü albümle Billboard 200 listesinde 1. sıraya ve U.K. Official Albums listesinde 15. sıraya yerleşerek küresel çaptaki başarılarını kanıtladılar. Günbegün daha da popülerleşerek Chicago’daki Lollapalooza’da 70.000’i aşkın hayranın önünde sahne alan ilk kadın K-pop grubu olarak tarihe geçtiler.

LoL Esporu™ Hakkında

League of Legends Esporu (LoL Esporu) 9 bölgesel ligi, 93 profesyonel espor takımı ve 860’ı aşkın oyuncusuyla en hızlı büyüyen küresel spor ve rekabetçi oyunların zirvesi hâline geldi. 35’in üstünde televizyon ve dijital kanaldaki varlığıyla dünyanın en çok izlenen spor türlerinden biri. 2011 yılında hayata geçen League of Legends Esporu, ilk günden bu yana dünyanın önde gelen video oyun geliştiricilerinden Riot Games’in çatısı altında varlığını sürdürüyor. Küresel LoL Esporu Lideri Naz Aletaha yönetiminde büyümeye, etkileşime, kârlılığa, bütünlüğe ve erişebilirliğe odaklanarak canlı bir küresel spor ekosistemi kurmayı amaçlıyoruz. LoL Esporu, dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca taraftarı ekrana kilitleyen heyecan dolu bölgesel lig turnuvalarından Dünya Şampiyonası’nda kupanın kaldırılışına kadar her çeşit ana ev sahipliği yapıyor. Daha fazla bilgi için lolespor.com adresini ziyaret edin.  

League of Legends Hakkında

2009 yılında çıkan “League of Legends,” Riot Games’in ilk oyunu ve dünyada en çok oynanan rekabet odaklı oyunlardan biri. Riot Games’in resmi desteğiyle sunduğu 20’den fazla farklı dilde her gün milyonlarca oyuncu tarafından oynanıyor. MOBA oyun sektörünün yapıtaşlarından biri olan ve gerçek zamanlı strateji oyunlarının hızını, stratejisini ve heyecanını rol yapma oyunlarının ilgi çeken öğeleriyle harmanlayan LoL’de beş güçlü şampiyondan oluşan iki takım birbirlerinin üssünü yıkmak için karşı karşıya geliyor. 

K/DA gibi yeni deneyimler, Yıldız Muhafızı ve Ruh Çiçeği gibi sürükleyici hikâyeler ve rekabet odaklı oyunun bütünlüğü için dengeleme değişiklikleriyle LoL, oynanış ve hikâye anlatıcılığı bakımından her yıl gelişmeye devam ediyor. Runeterra evreninin çıkış noktası olan LoL’ün şampiyonları şarkı ve müzik kliplerinde, çizgi hikâyelerde, evreni temel alan başka oyunlarda, koleksiyonluk figürlerde, masaüstü oyunlarda, dizilerde ve daha fazlasında yer aldı. Her yıl düzenlenen League of Legends Dünya Şampiyonası, dünyanın en çok izlenen espor turnuvası. Ayrıca dünyanın en büyük, en popüler spor etkinliklerinden biri. 

Ayrıntılı bilgi için leagueoflegends.com/tr-tr/ adresini ziyaret edin ve LoL’ün sosyal medya hesaplarını takip edin. 

Riot Games Hakkında

Riot Games 2006 yılında en oyuncu odaklı oyunları geliştirmek, yayınlamak ve desteklemek amacıyla kuruldu. Riot’un 2009 yılında yayınladığı ilk oyunu League of Legends dünya çapında beğeni topladı. LoL o günden bu yana dünyanın en çok oynanan PC oyunu oldu ve esporun kısa sürede gösterdiği büyük gelişimin yolunu açtı. LoL ikinci on yılına adım atarken, Riot oyunu geliştirmeye ve Teamfight TacticsLegends of RuneterraVALORANTLeague of Legends: Wild Rift ve Riot Forge‘un yanı sıra geliştirme sürecindeki çeşitli oyunlarla oyunculara yeni deneyimler sunuyor. Riot bir yandan da müzik, çizgi hikâyeler, kutu oyunları ve Emmy ödüllü animasyon dizisi Arcane gibi çoklu ortam projeleri aracılığıyla Runeterra dünyasını genişletiyor.

Brandon Beck ve Marc Merrill tarafından kurulan Riot’un ana ofisi Kaliforniya eyaletinin Los Angeles şehrinde bulunuyor. Ayrıca şirketin dünya çapında 4500’den fazla Riotçusu ve 20’den fazla ofisi var.

Riot Games Müzik Ekibi Hakkında

Riot Games Müzik Ekibi, Riot’un oyun ve müzik dünyalarının kesişiminde yer alan hayran kitlesine dayanıyor ve müzik, canlı etkinlikler ve IP çalışmalarıyla genel oyuncu deneyimini bir üst noktaya taşıyabilecek sanatçılarla işbirliği yapıyor. Ekip 750’yi aşkın şarkıdan oluşan büyük bir kataloğa sahip. Bu şarkıların arasında League of Legends Dünya Şampiyonaları için bestelenen, dijital müzik platformlarında toplamda milyarlarca kez dinlenen ve Lil Nas X, Imagine Dragons, Zedd ve birçok diğer yıldız sanatçı tarafından seslendirilen dokuz adet orijinal espor şarkısı yer alıyor. 

Riot Games Müzik Ekibi, sanal sanatçı ve gruplar oluşturmadaki liderliğiyle de tanınıyor. Örneğin kadın K-pop gruplarından esinlenilerek tasarlanan, League of Legends‘daki en popüler kadın şampiyonların bazılarından oluşan ve birçok rekora imza atan K/DA’in şarkıları toplamda 1,2 milyarı aşkın kez dinlendi. K/DA’in “POP/STARS” adlı şarkısı kısa süre önce RIAA’in platin sertifikası kazandı. Ayrıca grup, Spotify’da 2 milyondan fazla takipçiye sahip. Riot’un diğer sanal sanatçı ve gruplarının arasında heavy metal grubu Pentakill ve hip-hop grubu True Damage’ın yanı sıra DJ Sona ve Seraphine bulunuyor. 

Riot Games Müzik Ekibi’nin bir de içerik üreticilerine odaklanan Sessions adlı bir müzik projesi mevcut. Bu proje kapsamındaki şarkılar dileyen herkes tarafından telif hakkı ihlali endişesi olmadan kullanılabiliyor.



Popüler Haberler


EA Sports’un yeni futbol oyunu FC 25 için heyecan verici bir iş birliği duyurusu geldi.


CD Projekt RED’in merakla beklenen oyunu Cyberpunk 2077, üç yıl sonra hala keşfedilmeyi bekleyen ilginç bir easter egg ile gündemde.


Microsoft’un popüler oyun abonelik hizmeti Xbox Game Pass, yeni bir AAA oyunu daha kütüphanesine eklemeye hazırlanıyor.


Sony Interactive Entertainment tarafından yayımlanan ve Arrowhead Game Studios tarafından geliştirilen işbirliği odaklı nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2 için heyecan verici bir güncelleme yolda.