-->
F1 Manager 2023 – Oyun İncelemesi

F1 Manager 2023, F1 hayranlarının kalbini kazanacak derin yönetim ve gerçekçilik sunuyor.

29.08.2023 | ulasufuk

Video oyun dünyası her geçen yıl daha da karmaşık hale geliyor ve artık herkes için bir şeyler bulunuyor gibi görünüyor. Ancak bu, her şeyin herkes için olduğu anlamına gelmez. Aslında, F1 Manager 2023 gibi bazı niş oyunlar, rüzgarın içindeki bir tüy gibi geniş kitlelerden kaçabilir. Ancak bu ezoterik tür, Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın sıralarından bir ekip çıkarmak gibi işlemin tamamen içine dalmış olan F1 hayranları arasında bir yer bulacaktır.
Bununla birlikte, F1 Manager 2023 herkesin çayı olmayabilir. Ancak bu, başlığın kalitesi hakkında kesinlikle bir yorum değildir. Oyuna kimlik kazandıran simülasyonun bu unsurları, bazı oyuncuların bunu sıkıcı ve bazen sıkıcı bulabileceği anlamına gelebilir. Ancak bu, diğerlerinin gerçekten gelişebileceği bir dünyadır. Ve bazı oyuncular spor yönetimi alt türünün tercih açısından tamamen zorlayıcı olabileceği spor yönetimi alt türünde bile F1 Manager 2023’ün kesinlikle ne yaptığında parlak olduğunu inkar edemez.


Oynanış açısından, F1 Manager 2022’yi bilenler, 2023’ün düzenini kolayca anlayacaklardır. Temel olarak, ekip yönetimi ve yarış günlerinin açılış günlerinde açığa çıkan eylem arasında bölüneceksiniz. İlk olarak, ekibinizi yönettiğiniz masanın önünde oturur gibi düşünün ve yönettiğiniz kişilerle etkileşim kurarken bir dizi ekran ve menü. Yönetim simülasyonlarına yeni başlayanlar için birincil yol gösterici noktalardan biri aslında e-postalarınızdır.

Çalıştırdığınız kişilerin önerileri ve öneriler sunar ve nasıl yanıt vereceğinizi seçebilirsiniz. Ancak gerçek özgürlüğün geldiği yer, ekibinizi yönetmek ve gelecek yarışlar için hazırlık yapmaktır. Kullanılabilir birçok seçenek mevcuttur. İlk olarak, gelecek pistin ayrıntılarını incelemeniz gerekecektir. Bu, araçlarınızın genel performansını artıran parça değişiklikleri hakkında kararlarınızı etkilemeye yardımcı olur. Örneğin, belirli bir pist, takımınızın araçlarının sapma konusundaki ihtiyaçlarını değiştirmeniz gerekebilecek birçok viraj içeriyorsa, bu parçaların işlenişini değiştirmeniz gerekebilir.


Takviminizi yönetmek ve sponsorluk katılımını en üst düzeye çıkardığınızdan ve harcadığınızdan daha fazla fon getirdiğinizden emin olmak, ekibinizin hayatta kalması için kritik öneme sahiptir. Sonunda, ekibiniz olarak tahtaya cevap verecek olan sizsiniz ve onlar memnun değilse sizi kovabilirler. Tesislerin bakımını yapmalı ve avantajlar için tesislerinize yatırım yapmayı düşünmelisiniz. Bu binalar, araçlarınızın geliştirme yerlerinden personel ve operasyon tesislerine kadar uzanır. Oyun size genel bütçenizi bildirir ve her kararınızın bir maliyeti vardır, bu da bu tesislerin aylık bakım dahil olmak üzere maliyetlerini içerir. Teknik Şefler, Yarış Mühendisleri veya takımınızdaki diğer pozisyonlar için keşif yaparken, istediğiniz uzmanları getirme maliyeti ve ana izcilerinize harcadığınız zamanı dikkate almanız gerekir. Bu kişilerin profilleri, maaşlarını pazarlık edip etmeyeceklerini gibi ayrıntıları gösterir.


Ayrıca, personelinizle ilgilenmelisiniz. Gerçekte ekibinizle kişisel etkileşim yaşamadığınız için oyun sadece size moralelerinin nasıl olduğunu söyler. Pit ekibiniz için pratik oturumları programlamalısınız. Ancak onları fazla çalıştırırsanız, yorgun hale gelirler ve performansları bundan etkilenir. Ayrıca, ana sürücülerinizin özgüvenini artırmalısınız. Bu, pistteki sıkı uygulamalarla ve avantajınızı artırmak için gerekli ayarları yaparak yapılır. Sürücülerinizin özgüveni, sıralama ve büyük yarış günü performanslarında önemli bir rol oynar. Yarış gününde, pit stoplar için stratejinizi seçmelisiniz. Ve elbette ki, pit stoplarınızı sürücülerinizin aynı anda gelmemelerini sağlayacak şekilde sıralamalısınız.


Tüm bunlar, yönetmeniz gereken birçok ayrıntı, menü ve işletme yönü olduğunu söylemek içindir. Bazıları için, benim gibi, tüm bu menüler, alt menüler ve önemli veriler ezici olabilir. Ancak gerçekte, iyi bir şekilde düzenlenmiştir ve bu çalışma ortamında başarılı olanları memnun edecektir – gerçek hayatta olduğu gibi.
Pratik oturumlar için elden çıkarılmak isteyip istemediğinizi seçebilirsiniz veya ekibinizin bununla başa çıkmasına izin vererek basit bir yükleme ekranı elde edersiniz. Pratiği izlemek, aracın performansını görmek ve gerektiğinde değişiklik yapmanızı sağlar. Sürücüler direksiyon ve işlemeyi test ederler. Bu nedenle, elde olmayan bir şekilde gitmek daha basit bir yöntem olabilir, ancak her zaman yarışa hazırlanmak için en iyi yol olmayabilir.


Yarış günleri nihai ödüldür. Ekibinizin başarı şansını en üst düzeye çıkarmak için yaptığınız işin meyve verip vermeyeceğini görmek için bir fırsattır. Sponsorluklar, yarış etkinliklerinde yüksek performans için teşvikler sunar. Bu hedefleri karşılamak, ekibiniz için büyük miktarda nakit girişini garanti eder. Dahası, Pit Ekibiniz ve sürücüleriniz mutlu ve sağlıklı ve kazanma isteğine sahipse, her şey yolunda gitmelidir. Yarışı gerçek hayatta izlemek gibi bir fırsata sahipsiniz, ancak gerçek zamanlı olarak sürücülerinizin tur hızlarını, araç performansını ve diğer her şeyi gösteren ekranlarda istatistikler bulunur. Yarışı sürücülerinizin arabalarındaki çeşitli kamera açılarından izlemek veya sadece televizyon versiyonunu almak için görüşleri değiştirebilirsiniz. Bu arabaların 60 tur koşturulmasını izleme zamanınız yoksa, simülasyon hızını 16 katına çıkarabilirsiniz. Ancak oyun, bir çarpışma gibi bir etkinlik olduğunda hızı her seferinde 1x’e geri getirecektir. Günün sonunda, ekibinizin performansının analiziyle bombardımana tutulacaksınız ve bu, bir sonraki denemeniz için sizi bilgilendirmenize yardımcı olmalıdır.


F1 Manager 2023, görsel sunumunda gerçekten yetersiz kalır gibi görünüyor. Animasyonlar serttir ve oyun içi karakter tasarımları sönüktür ve etkileyici değildir. Arabalar ve pistler harika görünse de, arabaların yarıştaki animasyonları bile biraz sıkıdır. Arabaların dolaşması her zaman organik hissetmeyebilir. Bununla birlikte, sıkıcı grafik ekranı, takımınızı desteklemek ve çalışmaya çalıştığınız başarıdan umutla dolu bir dünyanın heyecanından büyük ölçüde sapmaz.


Eğer F1 Manager 2022’yi oynadıysanız, 2023 sezonunu kendi yapımınıza giderken gerçek dünya 2022 sezonu hakkında güncellemeler ve yorumlar sunmanın yanı sıra, kadro güncellemeleri gibi ek avantajlardan da faydalanabilirsiniz. Sonuç olarak, F1 Manager 2023, etkileyici bir yönetim simülasyonu sunma amacını başarıyla yerine getiriyor gibi görünüyor. Oyunun, yönetim simülasyonları dünyasına yeni girenlere rehberlik etme ve deneyimli oyunculara yönelik olduğunu bilmek faydalıdır. Bu oyun türünde deneyimi olanlar ve bu tür bir oyunu yeni başlatanlar için yardım almanız gerekecek. Ve bu alt tür, favori oyun türlerinizde yüksek bir sıraya sahip olmayabilir, ancak ne yaptığını başarıyla yerine getirdiğini kabul etmek gerekmektedir. F1 hayranları, F1 Manager 2023’ün sunduğu şeyden kesinlikle memnun olacaktır.


8

Artılar

  • Oyunda gerçek dünya F1 sezonundaki güncellemeler ve yorumlar bulunuryor
  • F1 hayranları ve yönetim simülasyonu sevenler için zengin bir deneyim sunuyor
  • Oyun modları çeşitliliği arttırıyor

Eksiler

  • Oyun sunumları bazen sönük kalıyor