-->
Eşi Görülmemiş Hız: Razer Analog Klavyeler İçin Hızlı Tetik Modu Geldi!

Oyun deneyiminizi yükseltmek için sürekli olarak oyunun kurallarını değiştiren yenilikler sunma taahhüdümüz Razer’daki

08.06.2023 | ulasufuk

Oyun deneyiminizi yükseltmek için sürekli olarak oyunun kurallarını değiştiren yenilikler sunma taahhüdümüz Razer’daki en önemli önceliklerden biridir. Bugün, Razer Synapse – Rapid Trigger Mode (Hızlı Tetik Modu) aracılığıyla Razer Huntsman V2 Analog ve Razer Huntsman Mini Analog için özel bir güncelleme paylaşmaktan heyecan duyuyoruz!

Hız, duyarlılık ve hassasiyet, profesyonel oyun deneyiminin merkezinde yer alır, biz de e-spor oyuncularının Hızlı Tetik işlevine sahip klavyeleri benimsediğini fark ettik. Hızlı Tetik Modu ile oyuncuların klavyeleriyle oynama şekillerinde devrim yaratıyoruz. Bu mod, minimum çabayla klavyedeki bir tuşu tekrar tekrar bas-çek yaparak kullanmanıza izin verir. Özellikle FPS oyunları ve ritim oyunları gibi türler için yararlı olan tuş yanıt hızı özelliği sizlere oyunlarda rekabet avantajı sağlayacak. Yoğun oyun seanslarında her milisaniye önemlidir. O isabetli atışı elde etmek için hareketin ortasında ayakta durma pozisyonuna geçebildiğinizi veya yalnızca en küçük parmak hareketiyle rakiplerinizden daha hızlı bir şekilde güvenli bir yere kaçabildiğinizi hayal edin.

Peki, Hızlı Tetik Modu tam olarak nasıl çalışıyor?

Geleneksel olarak, bir tuş vuruşunun kaydedilmesi için bir anahtarın sabit bir çalıştırma noktasından geçmesi gerekir. Bir sonraki tuş vuruşunun yapılabilmesi için, anahtarın önce sabit sıfırlama noktasının ötesine geçerek sıfırlanması gerekir.

Hızlı Tetik Modu ile bu sıfırlama noktası artık sabit değil. Bunun yerine anahtar, bir tuş vuruşu kaydedildikten sonra yukarı doğru hareket etmeye başladığı anda sıfırlanır. Bu özellik ile aynı tuşa bas-çek yapmak daha az tuş hareketi gerektirdiğinden, tekrarlanan tuş vuruşlarını çok daha hızlı gerçekleştirebilirsiniz. Ek olarak Hızlı Tetikleme Modu, 0,1 mm’lik ultra ince hassasiyet seviyesine kadar indirebileceğiniz geniş bir kişiselleştirme özelliğine de sahiptir.

Hızlı Tetik Modunun çalışması için klavyenin her bir tuşa ne kadar basıldığını bilmesi gerekir. Bu nedenle, bu yeniliğin kalbi Razer™ Analog Optik Anahtarlar’ımızdır. Optik teknolojiyi kullanan bu anahtarlar, en üst düzeyde hassasiyet sağlarken sıcaklıktan veya manyetik parazitten etkilenmez.

İşin en iyi kısım ise Hızlı Tetik Modu’nun ücretsiz olarak geliyor olması. Tek yapmanız gereken Razer Synapse’i en son sürüme güncellemek.

Razer Synapse’i güncellemek için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir:

  1. Uyumlu Razer klavyesini PC’nize takın.
  2. Masaüstünüzün sağ alt tarafındaki sistem tepsisini genişletin.
  3. Razer Central simgesine sağ tıklayın.
  4. Menüden “Güncellemeleri Kontrol Et”i seçin.
  5. “GÜNCELLEMELERİ KONTROL ET” seçeneğine tıklayın.
  6. Yeni bir güncelleme varsa yüklemek için “GÜNCELLE”ye tıklayın.
  7. Güncellendikten sonra, Razer Synapse’de tamamen yeni bir “Etkinleştirme” sekmesi göreceksiniz. Hızlı Tetikleme Modunun etkinleştirilmesini istediğiniz tuşları seçmeniz ve yukarı vuruş ve/veya aşağı vuruş hassasiyetini ayarlamanız yeterlidir.

Hızın çok önemli olduğu bir ortamda, bu özelliği her yerdeki oyunculara sunmaktan gurur duyuyoruz çünkü topluluğumuzu dinlemeye ve oyunculara şimdiye kadarki en rekabetçi avantajları sağlamaya inanıyoruz. Bu yükseltme, eğrinin bir adım önünde olma ve kullanıcılarımıza mükemmelleşmeleri için araçlar sağlama taahhüdümüzü yansıtıyor. 

Razer’da, lansman sonrasında bile ürünlerimizi geliştirmek için sürekli çalışıyoruz.

Güncelleme artık Razer Synapse‘in bir yazılım güncellemesi aracılığıyla edinilebilir. Razer.com‘da Razer Klavyelerde Hızlı Tetik Modu hakkında daha fazla bilgi edinin.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!