-->
Tchia İnceleme

Tchia’nın ayarları ve bazı aksiyon anlarında bile asla kaybolmayan o huzur ve sükunet duygusu bizi kazandı. Koşma, yüzme, planya yapma ve yelken açma ,

15.04.2023 | ulasufuk

Tchia’nın ayarları ve bazı aksiyon anlarında bile asla kaybolmayan o huzur ve sükunet duygusu bizi kazandı. Koşma, yüzme, planya yapma ve yelken açma , ama aynı zamanda hareketsiz durup gözlemleme: Tchia, bazı küçük teknik aksaklıkları gölgede bırakabilen, büyük değere sahip sanatsal bir sektörle bu ve çok daha fazlasıdır. Ama nefes kesen gün batımları bizi fethetmeyi her şeyden daha çok mu başaracak yoksa şakacı teklif, tozu güzel kumsallar ve çağrışım yapan manzaralardan oluşan bir halının altına mı saklayacak? Tchia , kişinin sevdiklerini aramak için yaptığı bir yolculuk olan seyahatle eş anlamlıdır , aynı zamanda uyumlu ve dinlendirici manzaralar arasında bir yolculuktur . Hikaye oldukça ilgi çekici bir şekilde, sadece orijinal dilinde bir dublajla anlatılıyor. Doğal olarak,oyunun her anından keyif almanızı sağlayacak İtalyanca altyazı sıkıntısı yoktur .

Oyunda kendini gizem ve sihirle dolu bir hikayenin içinde bulan Tchia rolünü oynayacağız . Onun için takımadalarda sakin bir yaşam, ara sahneler, diyaloglar ve müzikle anlatılan, kıvrımlar ve dönüşlerle dolu bir maceraya dönüşecek. Kahramanımız, uzun süredir tüm takımadaları tehdit eden ve yöneten güçlü bir yaratığın uşaklarından biri tarafından kaçırılan babasını kurtarmak zorunda kalacak . Bunu yapmak için, hediye olarak sunmak üzere eşyalar toplaması ve kendisini bu yaratıkla yüz yüze getirecek çeşitli görevleri tamamlaması gerekecek. Anlatım doğrusal bir şekilde gelişiyor , hoş ve aşırı uzun olmasa da çok önemsiz değil. Hikaye ilk olarak dış ses ile anlatılır ve sonrasında daha kişisel bir şekilde gelişir. Bölüm bölüm, Tchia’yı çevreleyen tüm gizemleri keşfedeceğiz ve oyun, onun savaşına giderek daha fazla dahil olmamızı sağlamada başarılı. Genel olarak Tchia , anlaşılması oldukça basit olan ancak bazı ilginç unsurları gösteren bir oyun sunuyor . Hikaye boyunca, en basitinden en karmaşık eylemlere kadar karakterimizin tüm becerilerini kullanabileceğiz. Akıntıdan yararlanarak teknemizde yelken açabileceğiz ve denizleri keşfedebileceğiz. Ya da küçük pelerinimizi paraşüt gibi kullanarak zıplayıp havada süzülebiliriz. Çarpışmalar sırasında nesneleri toplayıp düşmanların yüzüne fırlatıp onları yakıp zafere ulaşabileceğiz. Bununla birlikte, oyunun en yenilikçi kısımlarından biri , Tchia’nın özel yeteneği olan ruh sıçramasında yatmaktadır . Bu özellik , bir hayvanı veya küçük bir nesneyi ele geçirmemize, tam potansiyelinden yararlanmamıza izin verecektir .

Gerçekten çok fazla seçenek var ve her birinin keşifte veya tarihin akışında faydalı olabilecek kendine has özellikleri var. Örneğin, bazı yüksek noktalara ulaşmak için, uzak yerlere varmamızı sağlayacak olan kuşların uçuşundan yararlanabileceğiz. Aynısını uçurumun derinliklerinde de yapabileceğiz: Balığa dönüşmek, dayanıklılık tüketmeden derinliklere yüzmemizi sağlayacaktır . Öte yandan kedi olmak, gece boyunca bize biraz yardım edecek – diğer hayvan türleri sayesinde, patlayıcı unsurlara veya daha fazlasına sahip olabileceğiz. Kısacası oynanışı alışılagelmişten farklı ve oynaması keyifli kılan bir detay . Elbette, yeteneğin kilidini açtığınızda, diğer her şeye bakmaksızın mümkün olan her şeye dönüşmek için çok zaman harcayacaksınız. Enerjinizi bitirdiğinizde yapmanız gereken tek şey bir şenlik ateşine veya bir köye gidip mükemmel yiyecekler tüketmek: tüm gücünüzü toplayacak ve kısa sürede yola geri dönebileceksiniz.

Tchia’nın en iyi özelliklerinden biri şüphesiz , başlığı gözler için kesinlikle keyifli hale getiren sanat tasarımında yatmaktadır . Bunu sadece dekor dağılımında değil, her şeyden önce seçilen renk paletinde algılıyoruz .Oyun dünyasını gerçekten anlamlı kılan parlak ve canlı tonlarımız var : ışık ve gölge oyunu ve kullanılan renklerin yoğunluğu sayesinde, ortam her zamankinden daha fazla öne çıkıyor. Özellikle şunu söylemeliyiz ki gün batımları olağanüstü bir şeydir ve insan gerisini düşünmeden saatlerce onları izlemek ister. Güneş ışığının yavaş yavaş karararak yerini geceye bırakmasını izlemek rahatlatıcı olduğu kadar güzeldir. Betanın ilk aşamalarında bize eşlik eden bu huzur duygusu , bu tam sürümde bir saniye bile bizi bırakmıyor.

Doğa her şeyin üstesinden gelir , stresimizi, öfkemizi ve endişemizi alır ve onları bir huzur duygusuna dönüştürür : tüm başlıkların iletemeyeceği, gerçekten aranan bir duygu. Tüm bunlara, bizi her adımda destekleyebilen rahatlatıcı müzikten daha fazlası eşlik ediyor. Her küçük köy, kendi özel sesiyle karakterize edilir. Müzik ise sadece köyden köye değişen bir garnitür değil , en önemli anlarımızda bize eşlik eden bir şey. Hikayemiz boyunca aslında birçok şarkıyı keşfedeceğiz ve en karmaşıktan en az karmaşık olana kadar birçok şarkıya enstrüman kullanımıyla eşlik edeceğiz . Güzel ukulelemizi çalışırken gördük ama kullanacağımız tek ukulele bu olmayacak.

Yerel şarkılara eşlik etmemizin isteneceği birçok durum olacak ve biz de ayak uydurmak için elimizden geleni yapacağız. Her şarkı manuel olarak veya otomatik olarak çalınabilir . Kararımız ne olursa olsun, bu müzik ve mutluluk anını mükemmel bir şekilde yaşayabileceğinizden eminiz. Ancak Tchia’nın macerası oyunsonu ile bitmiyor ; ana hikaye tamamlandığında, aslında oynamaya devam edebileceğiz . Diğer açık dünya oyunlarında olduğu gibi, son bölüme geldiğimizde tüm haritanın kilidini açacağız ve geride bıraktığımız tüm nesneleri arayabileceğiz. Karşılaşılacak bez askerler, keşfedilecek ıvır zıvır ve açılacak sandıklar olacak. Ada ya da daha doğrusu takımadalar tamamen emrimizde olacak : En uzak gözlem noktalarına ulaşmak için ruhun sıçramasını kullanabileceğiz ya da denizin hazinelerini bulmak için yelken açabileceğiz. Mevcut her koleksiyona sahip olana kadar totemleri şekillendirmeye ve gizli alanların kilidini açmaya devam edeceğiz .

Ancak ne yazık ki, bu açık dünyanın arkasındaki mekanikler yeni değil ve zamanla biraz monotonlaşma riski taşıyor . Aslında, bir gözlem noktası fethedildiğinde, bölgede keşfedilecek tüm nesneler haritada görünecektir. Onları belirledikten sonra, kilidini açmak için sadece onlara yaklaşmamız gerekecek. Yenilik veya devrim yok , bunun yerine şimdiye kadar modası geçmiş olma riski taşıyan bir formül. Bununla birlikte, Tchia , iyi bilinen bir mekanik olmayan ruh sıçramasını tanıtsa bile, keşifte bir devrimden bahsetmez. Bu nedenle, önemsiz bir keşif olma riskini alsa da, bu kadar büyük bir kalbi olan bir başlığı cezalandıramayız. Tchia bize hikayesini anlatıyor, çevresini gösteriyor, bize ruhun sıçramasını sağlıyor ve müziğiyle bizi fethediyor: Oyunsonunda kelimenin tam anlamıyla hiçbir şeyde devrim yaratmadığı için onu da affedebiliriz .

Altı çizilmesi gereken son ayrıntı , karakterimizi değiştirmek için bir dizi koleksiyona dayanan başlıkta bulunan özelleştirmedir . Tchia , geleneksel kıyafetler veya modaya uygun sweatshirtler giyebilecek . Geliştiriciler tarafından kendinizi ifade etmenize izin vermek için tasarlanan kovboy şapkaları, parmak arası terlikler, gözlükler ve kolyeler eksik değildir. Görevleri tamamlayarak veya haritanın etrafına dağılmış sandıklar sayesinde nesneleri kurtaracağız. Bazıları denizin altında, bazıları kumaş yığınlarında, bazıları da yer altında olacak. Hazine haritaları gizli gizemleri keşfetmemize yardımcı olacak ve totemler bize kutsal alanların kapılarını açacak. Buna ek olarak, ıvır zıvır gibi bazı oyun öğelerini toplayarak, tavuk kostümü gibi bazı özel kostümlerin kilidini açabileceğiz . İstenilen giysiyi bulduktan sonra, şenlik ateşinin önüne oturmalı ve değiştirmeliyiz: kısacası, prosedür çok basit ve Tchia gibi bir çalışmanın rahat ve rahatlatıcı ruhuyla iyi  gidiyor .


7

Artılar

  • İlgi çekici hikaye
  • Soul Leap sayesinde oyun çeşitliliği

Eksiler

  • Ufak tefek teknik hatalar