-->
Cult of the Lamb İnceleme

Tarikat kurmanız an meselesi…

16.08.2022 | ulasufuk

Hikaye, Kadim Tarikat’ın zalim Piskoposlarını yeniden canlandırmasına izin veren kurban ayinlerinden biriyle başlar : Kuzu, soyunun diğer tüm üyeleri gibi şanlı bir sona mahkum gibi görünür, ancak beklenmedik bir şey olur. Bekleyen Kişi tarikatın en korkulan varlığıdır, Piskoposların zincire vurduğu, görünüşe göre başarılı olamayan muazzam bir yarı ilahi güçtür. Muazzam gücü kuzuya yeni bir hayat vermeyi başarır, ancak her şeyin bir bedeli vardır: kahramanın Eski Tarikat’ın menteşesini açması ve zincirli canavara duyulan saygıyı yeniden sağlaması gerekecek, her zamankinden daha fazla kararlı, kıllı kalplerinde büyük bir geri dönüş yapmaya kararlı. orman hayvanları. Kuzu’nun dönüşümü tam olarak kendiliğinden değildir, çünkü olası cevaplar “evet” veya coşkulu bir “kesinlikle”, kafirleri temizlemek için kesinlikle zarar vermeyen o fanatik şevkle dolu. Bu nedenle, kahramanın başında, oyun dünyasında mevcut silahlara sahip olma ve onlara yeni dinin gaddarlık ve şiddetle yolunu bulabilmesi için gerekli gücü aşılama yeteneğine sahip kan kırmızısı bir taç görünür. Yumuşacık koyunları öldüren gardiyanlar bir kez yok edildikten sonra geriye sadece kendi dinini yaymaya başlamak kalıyor…

Üstatların inancı Cult of the Lamb’nün en büyük varlığıdır: sadece Bekleyen Kişi’nin saygısını kazanmamıza izin vereceği için değil – ki bu bizi zaman zaman ilerlememiz hakkında yorum yapmaya çağıracaktır – aynı zamanda köyün temel taşı olduğu için yaşanabilir ve misafirperver bir çevre inşa etmenin temeli olan ibadet. Her sadık, morallerini yüksek tutma, Adanmışlık köy için yeni binaların ve yükseltmelerin kilidini açmak için temel hammadde, hastalıklardan iyileşme ve çok daha fazlasını yapma yeteneklerini etkileyen belirli özelliklere, ikramiyelere ve cezalara sahiptir. Evcil hayvanlar özelleştirilebilir ve onları mutlu ve tatmin edebildiğimiz sürece patronlarının isteklerine boyun eğmeye çok hazırlar. Din üzerine pohpohlayıcı olmaktan çok uzak bir yorum sağlayan Cult of the Lamb’nün alt metinleri hakkında söylenecek çok şey var: çoğu zaman üstatların nitelikleri aşağılayıcı kelimelerle anlatılıyor ve sömürü perspektifini gösteriyor.köyün yönetiminin temeli budur. Ve böylece, tarikata özellikle sadık olan bir fil “saf” olarak tanımlanır: beceriksiz, kısacası bir aptal, bir saf. Burada Cult of the Lamb güç ve dine gerçekten alaycı ve kışkırtıcı bir bakış atıyor ve bizi müritlerimizi birer kaynakmış gibi harcamaya davet ediyor: öldürülürse etleri normalde oyunda bulunandan farklı bir türde olacak, neredeyse güçlülerin daha zayıfları sömürme konusundaki özel zevkinin altını çizmek ister. Massive Monster, köyün güvenliği ile ormanın tehlikeleri arasında gidip gelen bir macera kurguladı., oyuncunun kesinliklerini baltalamak için her şeyi sallamayı unutmadan. İşte Piskoposlar, bizi kendi müritlerimizin aleyhine çevirme, onları dinlenmeye zorlayacak hastalıklarla vurma fırsatını kaçırmayacaklar (bu anlarda onları işe göndermek, hastalıktan etkilenen hayvanlar için ölüm anlamına gelebilir), sadakatin asla hafife alınmaması gerektiğini anlamamızı sağlamak için.

Göreceğimiz gibi, bu güçlü varlıklar bunu zor yoldan anladılar. Maceranın ilk saatlerinde belirli bir güvensizlik duygusu algılamadığımızı söylemek gerekir: sadece köyde olanlara dikkat edin , inananların kederlerini temizleyin.(çok önemli ve ihmal edilmemesi gereken bir görev) salgınların başlamasını önlemek ve sakinleri yeterince beslemek için pek çok aksama olmadan iş ve ibadet akışını sağlamak. İleride işler daha da zorlaşıyor ve her zaman köyü çok uzun süre terk etmemeye özen göstermeli, takipçilerin sağlık durumunu ölçen göstergelere göz atmalısınız. Birikmiş Adanmışlığın kullanımı, kültümüzün teknik ilerlemesini gösteren bir tür çok seviyeli beceri ağacında yeni binaların kilidini açmanıza izin verir ve kiliseler, sunaklar, çadırlar, süpürgeler için dolaplar inşa etmenize izin verir (temizliğin daha önce de söylemiştik). önemli?). Kilise, elbette, yönetim bölümünün atan kalbidir.oyunun kahramanı için vaazlar, ritüeller ve geliştirmeler adına. Ormanda yaptığımız yolculuklarda, özellikle dekoratif olanlar başta olmak üzere birçok yapının kilidi açılıyor…

Öldürülecek canavarları ve din değiştirecek kafirleri aramak için yapılan orman baskınları, şüphesiz Kuzu Kuzu’nun aksiyon ruhunu oluşturuyor. Hades veya The Binding of Isaac gibi dönüm noktalarına bir selam vererek, kuzunun hareketlerinin dövüşlerden daha iyi olması için hızlı ve kesin olması gerekir. Endişelenmeyin: Dört zorluk seviyesinin varlığı, zorluk derecesinin çok fazla endişe duymadan ayarlanabileceği anlamına gelir. Hades’in sunduklarıyla rekabet edebilecek bir olasılıklar kaleydoskopu beklemeyin (burada Hades incelememiz ). Yine de Cult of the Lamb’nün eylemi etkili, hızlı ve nihayetinde düpedüz eğlenceli. Sürükleyici ve zorlu oyun döngüsü sayesinde kendinizi ekrandan ayırmanız çok zor. Tarot kartlarının çıkarılmasına dayanan “sahada” geliştirme sistemi ilginçtir , ancak herhangi bir risk bileşeninden yoksundur ve üzücüdür. Kısacası, kartların etkisi yalnızca olumlu olabilir ve bu, olası sorunların ortaya çıkmasını ortadan kaldırır: örneğin, Ogre Savaşı: Kara Kraliçe’nin Yürüyüşü’nde olanların aksine, bir kart çekmek her zaman yalnızca bir avantaj sağlayacaktır. şimdi 1993. Bu özelliği, yani tarot sanatı bu kadar acısız olmadığı ve olmaması gerektiği için takdir etmedik. Prosedürel olarak oluşturulmuş ayarlar çeşitlidir ve bazı mükemmellik zirveleri ile iyi düşünülmüştür.

Bazen durmak, aksiyonu silah pamuğuyla yavaşlatmak ve ayrıntılı zengin fonlarla temsil edilen ormanın derinliklerini seyretmek doğaldır . Taşların ve çalıların yok edilmesi, Piskoposların heykellerinden Adanmışlığın çalınması, ek kaynaklar sağlayabilecek düşmanlarımızın iskeletlerinin bile sömürülmesi esastır: inanç her şeyden önce takipçilerin temel ihtiyaçlarının tatmin edilmesini gerektirir. ve öğrencileri şaşırtmak ve onları kuzuya ve yolunda hiçbir şey bırakmayan kan dinine inanmaya devam etmeye ikna etmek için tahta, ot ve kaya kullanımı. The One Who Waits’e boyun eğmek tek seçenek ve Cult of the Lamb’ın oyun mekaniği bunu mükemmel bir şekilde gösteriyor. Çeşitli oyuncular gerçeküstü bir atmosferin yaratılmasına katkıda bulunur , zaman zaman oyun dünyası ve tarihi hakkında ifşaatların habercisidir. Piskoposlar ile Bekleyen Kişi arasındaki ilişki hakkında bize gerçeği anlatacak olan bilge kuş vardır; kendi kalbini arayan canavar var; kuzunun selefi var, görevini tamamlayamıyor. Bir bölgenin patronu yenildikten sonra , ormanın derinliklerine dalarak ve yalnız bırakılırsa kendilerini zor durumda bulabilecek ve kaybedebilecek olan köylülere her zaman göz kulak olarak oraya tekrar tekrar dönmek mümkün olacak. onların inancı.

Patronun öldürüldüğü alanların düşmanları daha güçlü, daha çok sayıda, daha kötü olacaktır: ancak, özellikle daha yüksek zorluk seviyelerinde, cesaret almak, kaynak biriktirmek ve kişinin savaştaki uzmanlığını geliştirmek gerekir. Tasarım ve atmosferde diğerlerinden daha fazla ilham alan alanlar olduğuna şüphe yok, ancak bütün olarak Cult of the Lamb, uygun ve tutarlı bir sanatsal yön için grev yapıyor, müritlerimizin evcil hayvanlarının hassasiyeti arasındaki karşıtlığın yönetiminde nefis bir tezat oluşturuyor. Ekranda temsil edilen şiddet. Bu kanlı macera boyunca maksimum grafik ayarlarında oynamamıza rağmen kare hızı cephesinde en ufak bir tereddüt yaşamadık. Kültümüzde bizi takip etmeye karar veren sadık fessacchiotti nasıl bağlanır ve bu da oyuncuyu köye ve sakinlerine bakmaya iter. Keyifli bir film müziği ve çevresel ses efektlerinin mükemmel yönetimi sayesinde , Massive Monster’ın çalışması kulaklar için gerçek bir zevktir ve tam olarak anlaşılması için şu anda tercümesi olmadığı için iyi bir İngilizce bilgisi gerektirir.


9

Artılar

  • İyi uygulanmış bir roguelite sistemi
  • Tekrar tekrar oyun kendini oynatıyor
  • Çok keyifli oyannış

Eksiler

  • Dövüş sistemi biraz yavan olmuş