-->
Film tadında…
90’larda oyun dünyası, etkileşimli film tanımıyla birkaç kez istila edilmeye başlandı; bu, çok sevdiğimiz medyanın (nispeten) uzak zamanlardan beri her zaman tanınan bir tür yazarlık görmeye çalıştığının açık bir işareti. Giderek daha karmaşık hikayeler anlatma arzusu tarafından yönlendirilen, sadece ateş etmenin, zıplamanın veya bulmacaları çözmenin ötesine geçebilen, deneyimin eğlenceli duvarları içinde yer alan tanımdan kaçma arzusu. Ve kim az çok bu rüyayı azar azar temizlemeyi başardı, sadece Öldüren Ayın Altında veya Fantasmagoria’yı düşünün , ancak bazı açılardan düşünülebileceği gibi klasik boş çekimler de var 7. Konuk. Sayısallaştırılmış aktörlerin ve cömert bir FMV dozunun sinema ve video oyunlarını çarpışmak için yeterli olduğu düşünülen zamanlar. Erica gibi yapımlar sayesinde son zamanlarda gerekli değişikliklerle de olsa yeniden gündeme gelen ve bugün Night Book’u da aralarına katan bir yaklaşım.
Gece Kitabı’nı deneyimlememizi sağlayan birçok gelişme göz önüne alındığında çoğul kullanmak daha uygun olsa da hikayenin kahramanı, kendisini gece boyunca karanlık bir maceranın kahramanı bulan genç çevrim içi tercüman Loralyn’dir. vardiya. Her şey, genç kadının kocası tarafından yönetilecek olan Pasifik Okyanusu’ndaki bir adada yapım aşamasında olan bir tatil köyü etrafında dönecek. Oyunda ilerledikçe, söz konusu operasyonun yerel folklor üzerindeki etkileri ve bu uzak diyarın atalarının ruhlarının hikayedeki rolü hakkında daha fazla şey öğreneceğiz. Seçimlerimiz hikayenin evrimini ve Loralyn’in yarattığı küçük karakter grubunun kaderini belirleyecek.bu kader saatlerinde buluşabilir. Babası halüsinasyonlu sanrıların sancıları içindeyken (ama öyle mi olacak?) Dairesine kilitli olan kız, sadece sezgisine, iş bilgisayarına ve çeşitli güvenlik kameralarına güvenebilecektir. Bu cehennem gecesinde hayatta kal. Açıkçası, Wales Interactive imzalı prodüksiyonu ayırt eden anlatı kavşağı yapısı göz önüne alındığında, sonsöz benzersiz olmayacak, ancak bize 15 farklı sonu inceleme fırsatı verilecek ve hepsinin baş edebileceği kesin değil. kurtuluşa. En azından talihsiz karakterlerimizden hiçbiri için değil.
Night Book’u canlandıran tesisler, ilk başta dumanlı olsa da, hem Loralyn’in müşterileri, arkadaşları ve ailesi ile etkileşim kurarak hem de başlıkta bulunan seyrek belgeleri kurtararak senaryonun çeşitli bağlantılarını araştırdıkça her zaman netleşecekler. Her oyun bizi yaklaşık 40-50 dakika meşgul edecek ve her yol içinde çok sayıda seçenek sunacak, ancak eylemlerimizin neyi gerektireceğini tahmin etmek her zaman kolay olmasa da. Bu, oyuncuya en iyi kararı vermesi için yeterli unsur verilmeden, yanlış bir seçim nedeniyle ölümcül sonuçlardan taviz vermeyen, üretimin en belirgin sınırlarından biridir. Bu aynı zamanda, tüm karar verme anlarını düzenleyecek olan sıkı zamanlayıcıdan da kaynaklanmaktadır;Loralyn . Bununla birlikte, benzer yapımları seven herkes için genel teklif, anlatı satırlarının çok sayıda sapma gösterdiği göz önüne alındığında, fazlasıyla yeterli: elbette, bir Detroit tarafından sunulan çeşitlilik ve karmaşıklığın varlığında değiliz : İnsan Ol , ancak Night Book’un üretim değerleri (ve maliyeti) düşünüldüğünde biz de tatmin olabiliriz.
Bu noktada ne tür bir oyundan bahsettiğimizi henüz anlamadıysanız, bunun nedeni kesinlikle yukarıda bahsedilen Erica’yı hiç oynamamış olmanızdır (veya belki de incelemenin başındaki fragmanı hesaplamamışsınızdır). Bu nedenle, herhangi bir şüpheyi açıklığa kavuşturmak için, söz konusu başlığı, bağlantıları gerçek bağlamlarda gerçek aktörler tarafından oynanan sekanslardan oluşan bir tür yol ayrımı macerası olarak tanımlayabiliriz. Netflix abonesiyseniz , Black Mirror’ın özel bölümünde veya Kimmy Schmidt’in maceralarının komik sonunda net bir örnek bulabilirsiniz.. Nihayetinde, belirli durumlarda olayların devamına karar vermek için çağrılacağımız, iki olası seçenek arasında seçim yapacağımız bir tür orta uzunlukta filmin nispeten aktif izleyicileri olacağız: babanın odasını kilitleyecek miyiz yoksa ayrılacak mıyız? kapı açık mı? Telefona cevap mı vereceğiz yoksa aramayı görmezden mi geleceğiz? Görünüşte basit seçimler, ancak önceki paragrafta söylediğim gibi, bunların bizi nereye götürebileceği veya senaryonun evrimini gerçekten nasıl etkileyebileceği her zaman açık olmadan ölümcül olabilir.
Night Book , kesinlikle türün en iyi deneyimlerinden biri olarak tanımlanamasa da, etkileşimli bir filmin iyi bir örneğidir. Wales Interactive prodüksiyonunun ana sınırları, her zaman ikna edici olmayan bir senaryoda ve aynı zamanda kesinlikle beklenmedik sonuçlara yol açabilecek bazı karar verme seçimlerinin dumanlılığında bulunabilir. Bununla birlikte, iyi bir tekrarlanabilirlik dozu, kahramanın oyunculuk performansları ile birleştiğinde, Night Book’u kesinlikle ilginç bir başlık haline getiriyor , belki de devrim niteliğinde veya son derece tatmin edici değil, ancak iyi bir hikaye anlatmanın bu alternatif yolunu seven herkesi eğlendirebilir. saat sayısı. tarih.