-->
Monobot ile 2 boyutlu eğlence…
Eğer deyince akla gelen ilk şey Monobot çok daha ünlü eserlerini referanstır Limbo ve İçeriden . Bu neredeyse kaçınılmaz bir şey: Robotik kahramanımızı kontrol etmek için sadece birkaç saat harcamak bile , Playdead’in geliştirdiği iki oyunda yıllar önce yaşadığımız aynı hisleri yaşayacağız . Buna rağmen, Monobot kesinlikle sadece intihal olarak görülmemelidir: Bu incelemede göreceğimiz gibi, başlığın çeşitli unsurları kendi ışıklarıyla parlıyor ve bazı zayıf yönlerine rağmen onu 2D bulmaca oyunlarının hayranları için çok ilginç bir oyun haline getiriyor. Limbo ve Inside’da oyun deneyimi tek bir ifadeyle özetlenebilir: Her iki oyunda da kendimizi Kafkaesk durumlarda buluyoruz . Acemiler için “Kafkaesk durum” ifadesi , genellikle rahatsız edici , ancak sorgulanmayan, ancak aslında bir statüko olarak kabul edilen , izleyiciyi yerinden eden paradoksal bir duruma işaret eder . Aslında Playdead oyunlarında (özellikle ikisinden ilki olan Limbo’da) hiçbir açıklama yapılmadan üzücü dünyalara fırlatılıyoruz ve ilerlemek için tek imkanımız var. Acı, deneme yanılma mekaniği tarafından da işlenir.Bu, ilk yaklaşımdaki öngörülemeyen tuzaklar nedeniyle tekrar tekrar ölmemize neden olur. Monobot, bu incelemeyle ilgili olmayan başlıklar hakkında fazla zaman kaybetmeden, en azından başlangıçta tüm bu yönleri aynı şekilde yansıtıyor . Biz oyuncular, nedense hücresinden aktive olan ve nasıl ve neden olduğunu bilmediğimiz küçük bir robot rolünü üstleniyoruz. Ayrıca kendimizi içinde bulduğumuz dünyanın düşmanca olduğunu çok çabuk öğreniyoruz , bu yüzden karşı karşıya kalacağımız sayısız tehdide karşı hayatta kalmak zorunda kalacağız. Yine bu durumda deneme yanılma mekaniği yeniden ortaya çıkıyor: Playdead oyunlarından daha az da olsa bazı tuzakların öngörülemezliği nedeniyle ölümün kaçınılmaz olacağı durumlarda kendimizi bulacağız.
Daha önce de belirtildiği gibi, başlangıçta kendimizi bu dünyaya görünürde hiçbir sebep olmadan fırlatılmış olarak buluruz. Ancak, ilerledikçe öğrenme fırsatımız olacak: çeşitli bölümlerde gösterilecek bazı geri dönüşler ve seviyelerin etrafındaki terminallerde bulabileceğimiz e-postalar ve metin belgeleri sayesinde , uyandırılmamızın sebebini ve amacını anlayın. İnsanların olmadığı bu garip dünyanın ardında yatan olay örgüsünü bu şekilde keşfetme yöntemi bu nedenle merak uyandırıcıdır, ancak tamamen heyecan verici olmayan bir olay örgüsü karşısında. Anlatı, oyuncunun başkahraman ve oyun dünyası hakkındaki ayrıntıları keşfetme arzusuyla ilgili olarak ilgi çekici olsa da, uzun vadede aşırı derecede yavaş ve parçalıdır . En ilginç olması gereken zamanlarda bile, deneyimlerime göre çeşitli geri dönüşleri ve metinsel belgeleri ilginç bulmak gerçekten zor oldu.
Monobot’un bu incelemesiyle devam ederken, ayar, başlığın geçmemizi istediği ıssızlık hissini iyi bir şekilde ileten soğuk renklere sahip senaryolardan oluşuyor (hepsine neredeyse hiç olmayan bir film müziği eşlik ediyor, sadece bazı anlarda aktif). Temelde iç mekan senaryoları, çeşitli laboratuvarların içinde ve dış mekan bölümleri değişiyor : Bu iki senaryo arasındaki temel fark, daha yüksek atlamalar yapmamızı sağlayan önemli bir oyun varyasyonu sunan dışarıdaki yerçekiminin azalmasıdır. Grafik stili, çok basit olmasına rağmen, bizi oyun dünyasına etkili bir şekilde taşıma yeteneğine sahiptir. Robotların animasyonlarında bazen oyuncuyu yabancılaştırabilecek akıcılık eksikliği veya arka planın bazı unsurlarının bulmacalarınkilerle karıştırılması ve kafa karıştırması gibi bazı küçük sorunlara rağmen, grafik stili sevindiricidir. oyunun iletmek istediği ayar ve atmosfer için göz ve işlevsellik.
Monobot’un referans türünde belirtildiği gibi, oyun esas olarak biz oyuncuların ilerlemek için çözmesi gereken bulmacalardan oluşur . Bu amaç için gerekli olacak kişisel aletler Monobot’un iki özel koludur . Her iki kol da iki farklı şekilde ışınlanmaya izin verecek : ilki ile birkaç saniyeliğine senaryolarda görünecek bazı özel platformlara bağlanabileceğiz, ikincisi ile konumumuzu değiştirebileceğiz. senaryonun herhangi bir mobil nesnesininkiyle. Genel olarak bulmacalar iyi bir şekilde düzenlenmiştir ve iyi bir zorluk derecesi sunar. Birkaç oyun mekaniği ile (iki özel kol, yerçekimi varyasyonu ve daha fazlası), geliştiriciler yine de dikkate değer çeşitlilikte bulmacalar üretmeyi başardılar ve hiçbiri asla hafife alınmayacak . Bazıları sorunlu olabilir: Oyunun kahramanı kontrol ettiğimizde , komutların yavaş yanıt vermesini çok hızlı bir şekilde fark edeceğiz ve en heyecanlı durumları yönetmeyi çok zorlaştıracağız.
Sonuç olarak Monobot’u ilginç bir deneyim olarak değerlendirebiliriz . Limbo ve Inside’ın manevi mirasçısı Monobot, en tuhaf özelliklerini bu iki başlıktan alıyor ve sonra onları kendi anlatı evrenine dönüştürüyor. Anlatı evreninden bahsetmişken, başlangıçta ilgi çekici olmasına rağmen, olay örgüsü tam olarak içermiyor ve genellikle izleyiciyi kayıtsız bırakıyor. Bunun yerine oynanan kısma gelince, iyi yapılandırılmış bulmacalarımız var, bu da başlığı mükemmel bir bulmaca oyunu yapıyor , komutların tepkisinin ilerlemeyi çok zorlaştırdığı bazı durumlar dışında. Bu Monobot incelemesinin sonunda söz sizde. Ne düşünüyorsun? Oynadın mı yoksa oynayacak mısın? Yorumlarınızı bekliyorum, yapılması gereken , video oyunu dünyasındaki en önemli güncellemeleri takip etmek için sizi tuttoteK sayfalarında bizi izlemeye davet etmek . İndirimli fiyatlarla oyun anahtarları satın almayı tercih ederseniz, Anında Oyun linkimiz üzerinden bunu gerçekleştirebilirsiniz .