-->
Olija İnceleme

Uzun bir yoldan başladık çünkü Skeleton Crew Studio tarafından

06.02.2021 | ulasufuk

Uzun bir yoldan başladık çünkü Skeleton Crew Studio tarafındangeliştirilen ve Devolver Digital tarafından yayınlanan Olija,bu geleneği artık endüstrinin vizyon alanı dışında büyük ölçüde hesaba katıyor . Aksine, küçük yoluyla oyunun ilerleyişinde daha canlı, büyüleyici bir anlatımdan vazgeçmeden, eski hikayelere ve kültürlere atıflarla dolu, görüntülerin genellikle daha fazlasını ve daha fazlasını anlattığı bir tür evrim olmaya çalışır. etkili – kelimelerden daha fazla.

Bunlar karanlık zamanlar, Lord Faraday’ın ve balıkçı köyünün tüm sakinlerinin hayatını ele geçirenler. Bir süredir, normal balıkçılık faaliyetleri artık beklenen sonuçları vermiyor ve sefalet hayaleti her geçen gün acımasızca ilerliyor gibi görünüyor. Bu nedenle kahraman beyefendi, çözüm aramak için denize gitmeyi seçer, ardından bir grup cesur adam gelir. Haftalarca yelken açtıktan sonra, bir fırtına birdenbire gevşer ve tekneyi bin parçaya bölerek Faraday ve diğerlerini okyanusun derinliklerine döker.. Ancak kaptan, daha sonra keşfedeceği yerde, adaları lanetlenmiş ruhlar ve düşman yaratıklarla dolup taşan gizemli bir kıta olan Terraphage’de uyanır. Eski bir kayıkçı tarafından bir Pasifik atolünün iskelesine götürülen – Faraday’ın oradan sonra temellerden inşa edebileceği bir üs – kahraman, keşifle yeniden canlanan kayıp arkadaşlarını aramak için uzun sürmeyecek. alametli bir zıpkın ve yakında düşüncelerinin odak noktası haline gelecek olan oryantal bir kadın olan Olija’nın tesadüfi bilgilerinden.

Skeleton Crew ürünü , temsil etmesi için ödünç verdiği kahraman kadar korkusuzdur.: Hayal gücünü sahnelemek için bir temel olarak, büyük izleyiciler tarafından bilinen mit ve masallardan çıkarılan unsurları kullanmaz, ancak Asya ikonografisinin harikalarından gelen karanlık deniz efsaneleri ve önerilerin alışılmadık ve çok baştan çıkarıcı bir karışımını kullanır. Minimal ama etkileyici bir piksel sanatıyla biçimlendirilen Faraday’ın yolculuğu , kemiğe indirgenmiş birkaç metin satırı – konuşma kasıtlı olarak Japonca, İngilizce altyazılı – ve çok okunaklı etkileşimlerle önemli hale gelen çok daha büyük miktarda sessizlik arasında çözülüyor. ve çeşitli kare oyuncuların hareketleri.

Maceracıların gezintilerini destekleyen güzel arka plan alternatiflerinden başlayarak, “çerçeve” olan her şeyle el ele giden mütevazı bir hikaye anlatımı: mangrov ormanından soğuk bir mağaranın iç kısımlarına, harabe halinde renkli ve ayrıntılı bir evrenin ana hatlarını çizen, belirgin derecede egzotik özellikler. Belirli bir film müziği de katkıda bulunurRising Sun’ın tipik sesleri arasında flamenko müziği içeren, fantezi, belirsizlik ve tutkuyu harmanlayan bir hikayeye mükemmel bir karşıtlık. Olija, beş saatten fazla olmamak kaydıyla neredeyse tek bir nefeste tamamlanır, ancak pathos’ta eksik kalmaz ve nihayet, diegetik cephede, belirli bir şeyi gerektirmesine rağmen, tanıklık hissini hissetmemek gerçekten zordur. kişisel yorumlama dozu muhteşem ve kendi yöntemiyle değerlidir.

Kısacası Olija, kendisiyle kesinlikle ilgisi olan şeylere ek olarak, çok samimi karakteriyle her şeyin ötesinde tarihi yakalar: önerileri, arkaik ilham ve sayısız söylenmemiş. Oyun bile her şeyden çok hikayenin ihtiyaçlarına hizmet ediyor, aşırı derecede ayrıntılı değil ama bu nedenle vazgeçmiyor. Yazdığımız başlangıç ​​noktası, diğerlerinin yanı sıra keşif maceraları ve metroidvania gibi daha dinamik oyunbaz dillerden ödünç alınan bir dizi özelliğin üzerinde durduğu sinematik platformcuların dünyasıdır . Adanın karargahından”, Faraday, çeşitli materyalleri toplamak, engellenen alanlara erişim anahtarlarını bulmak ve muhtemelen gemi enkazından esir düşmüş yoldaşları kurtarmak amacıyla bir navigasyon haritasının farklı noktalarını – bitişik resimlerin bulunduğu klasik aşamalardan başka bir şey değil – ziyaret etme görevine sahip. , onların üs kampına güvenli bir şekilde dönmelerine izin vermek için. İkincisi ise, kahramanın sadece kendini yenilemek için değil, aynı zamanda yeni eşyalar ve şapkalar yapmak için sık sık ve isteyerek geri dönmesi gereken gerçek bir merkezdir pasif avantajlara eşdeğerdir – ve hepsinden önemlisi, hayatta kalanlar topluluğunun kademeli büyümesini yakından gözlemlemek için.

Çoğunlukla orta büyüklükteki ” zindanların ” düzeylerine gelince , yazılımOyuncuyu her köşede ve çatlakta onları araştırmak için serbest bırakarak, kendisini çevre bulmacaları ve ilerlemelerini durdurmaya çalışacak yerliler ve canavarlarla savaşlar arasında kurtarmaya zorlar . Her iki etkinlik de, paladinin birincil silahı olan ve aynı zamanda belirli sarımsı okululere doğru fırlatıldığında, bizimkinin aletin tam iniş noktasına ışınlanmasına izin veren bir araç olan yukarıda bahsedilen sihirli zıpkının sık sık kullanılmasını gerektirir. Bu mekanik, bulmaca bölümleri için kesinlikle verimli bir zemindir, kesinlikle iyi düşünülmüş ve teşvik edicidir, maalesef çok sınırlı sayıda mevcuttur. Öte yandan, oyunun düşman oyuncu kadrosunu yakın veya menzilli saldırılarla alt etmeyi istediği anlar daha sık tekrarlanıyor. Çoğunlukla orta büyüklükteki ” zindanların ” düzeylerine gelince , yazılımOyuncuyu her köşede ve çatlakta onları araştırmak için serbest bırakarak, kendisini çevre bulmacaları ve ilerlemelerini durdurmaya çalışacak yerliler ve canavarlarla savaşlar arasında kurtarmaya zorlar . Her iki etkinlik de, paladinin birincil silahı olan ve aynı zamanda belirli sarımsı okululere doğru fırlatıldığında, bizimkinin aletin tam iniş noktasına ışınlanmasına izin veren bir araç olan yukarıda bahsedilen sihirli zıpkının sık sık kullanılmasını gerektirir. Bu mekanik, bulmaca bölümleri için kesinlikle verimli bir zemindir, kesinlikle iyi düşünülmüş ve teşvik edicidir, maalesef çok sınırlı sayıda mevcuttur. Öte yandan, oyunun düşman oyuncu kadrosunu yakın veya menzilli saldırılarla alt etmeyi istediği anlar daha sık tekrarlanıyor.


8

Artılar

  • Eğlenceli mekanikler
  • Güzel etkileyici müzikler

Eksiler

  • Retro sevmiyorsanız size hitap etmeyebilir
  • Vuruş hissi zayıf