-->
Little Nightmares II İnceleme

Macera kaldığı yerden devam ediyor.

15.02.2021 | ulasufuk

Kabuslara en çok atfedilen duygu nedir? Kaygı . Bir şeylerin yanlış olduğunu az çok açıkça fark etmek. Little Nightmares II bu konseptten yola çıkarak onu video oyununa geri getirmeye çalışıyor: ilk, mükemmel bölümden sonra (bu devam filminin tüm referanslarını kavramak istiyorsanız kurtarılacak mı yoksa bir prequel mi?) Tarsier Studios genişliyor Bu uğursuz evrenin mitolojisi, genişleyen tarih ve dehşet, her zaman çocukluğumuzun en gizli ve arketipsel korkularından söz ediyor. Bizi yetişkin olarak bile sık sık kovalayanlar. Kabuslar dedik . Şahsen, nadiren alıyorum, ancak en yaygın olanı okulla ilgili . Sıralara dönmeyi hayal etmek, dersler, sürpriz bir soru ya da sınıf ödevi korkusu: Açık konuşalım, sorun okulda olmak değil. Otuz yaşında olmanın ve yanlış yerde olmanın, ağır bir öğretmenin iradesine boyun eğmeme, kontrol için orada bulunma zorunluluğunun farkında olma, tipik bir kabus duygusudur. Kendinizi vicdan ve çaresizlikle yanlış yerde hapsolmuş halde bulmak, ancak kurtulmak isteyeceğiniz bir şey: Little Nightmares II, oyuncuya tam da bunu geri vermeyi başarıyor. Ve bir okulda tam bir seviye belirleniyor. Little Nightmares 2 , ilk maceraya kıyasla tersine bir operasyon yürütür : Six, sarı yağmurluklu önceki bölümün kahramanı. Kendini bir tür korku gemisinde hapsolmuş, çeşitli tünellerden geçerek karanlığın ardında saklı olan dehşetten ve kötü varlıkları tehdit etmekten kaçarken bulmuştu. Bir sessiz kaçış ve en ufak bir gürültüye özenli tek bir amacı vardı: kurtuluş kazanmak için kaçmaya.

Yeni Little Nightmares 2 konsepti altüst ediyor: Tanımadığımız bir karakterle Mono ve ana karada bir ormanda açılıyor. Daha güvenli bir yüzeye çıkıp dehşetten uzaklaşmak için denizin derinliklerinden başlamıyoruz, ancak soru ekleyen kabus senaryolarında bizi el ele götürüyoruz. Amaç sadece hayatta kalmak değil, cevaplar bulmaktır . Little Nightmares 2 daha sonra, gölgelere, ışıklara ve renklere çok özen gösteren sanatsal bir yöne hakim olan resimli referanslarda bazı güzel eklemeler içeren oyunun ilk bölümüne bağlanır. İki oyun arasındaki bağı güçlendirmek için Mono ve Altı arasındaki güç birliği de vardır: önceki bölümde bir şekilde “güvenli” bıraktığımız bir karakter bulmak güzel olmakla kalmaz, aynı zamanda yeni hikaye de mücadele etmemize olanak tanır. Yolculuk tek başına değil, motivasyonları derinleştiren ve beklenmedik gelecek dönüşlere yol açan dostça bir duruşla. Little Nightmares 2’nin gücü, 2017 oyununda olduğu gibi, oyunun beş seviyesinin şekillendirildiği sanatsal yöndür çeşitli taraf arayışlarının keşfi ve çözümü için kendinize ne kadar zaman ayırdığınıza bağlı olarak değişken süre ile.

Tavsiye, oyunun atmosferinin ve çeşitli seviyelerin bütünüyle karşılaşılmasının tadını çıkarmaktır : oyun tarafından belirlenen yol doğrusaldır, ancak geliştiriciler tarafından tasarlanan ruh halinden tam olarak keyif almanıza izin veren bazı ayrılıklara izin verir. Çatlakları, tünelleri, rafları ve çıkmazları keşfetmek: sanki daha önce hiç görülmemiş bir manzaranın önündeymişsiniz gibi. Bu Little Nightmares 2’de başarılı oluyor: ana caddeyi gösteriyor ama oyuncuya o anın muamması veya tehdidiyle nasıl başa çıkılacağını düşünme lüksünü veriyor. Çeşitli senaryoların düzeni, karakterlerin ve çeşitli yaratıkların karakter tasarımı, ses kullanımı ve çok uzun sessizlikler: Kısacası Little Nightmares 2 , en cesur oyuncuları bile nasıl korkutacağını ve eğlendireceğini biliyor . Sadece eksik olmayan atlama bakımı değil, aynı zamanda kilit anlarda patlayabilen rahatsız edici ve büyüyen bir endişe duygusu Öğretmenin veya Doktor’un bizi nasıl aç ve küskünce kovalamaya başladığını gösterdiğinizde. Biz yakın bir kayıp ve yalnız bir çocuk olmanın kesinlikle olacak yedek değil korkunç ölümler) öneri ve birleştirerek dehşeti en şiddetli ve canavarca bir şekilde şekillendirildiği yol başvuruları çığlık atan yaratıklar, karanlığın birkaç ışık parlamasını yuttuğu koridorlar, dehşete açılan kapılar olarak katot ışın tüpü televizyonlar. Tıpkı zaten yaşanmış ama yeniden işlenmiş bir kabus gibi, ürpertici ama tanıdık tonlarla dehşeti şekillendiren türler ve referansların bir karışımı.

Can sıkıntısı etkisine dikkat edin : Little Nightmares 2, yeni senaryoya girer girmez şaşırır, kendinizi yeni tehditle karşı karşıya bulduğunuzda adrenalininizi yükseltin, ancak savaşta sadece bir yanlış adım atın (örneğin, yanlış zamanda kaldırılan bir silaha bakın) veya her şeyi hayal kırıklığına uğratmak için sarılmak veya zıplamak için yararlı olan tuşların kombinasyonu. Risk, henüz karşılaşılan oyun bölümünün tekrarlarının bir döngüsüne girmektir , hayal kırıklığı seviyesini yükseltir ve korku düzeyini düşürür: Kısacası, özellikle zor bölümlerin tekrarı (ne yapılacağını anlamak için birkaç denemeden fazlasını gerektiren ve daha önce neyin yanlış olduğu) senaryoların gösterdiği özenle ortaya çıkan hassas huzursuzluk mekanizmasını kırma riski taşır, bu da bir etki sahnesini üstesinden gelinmesi zor bir resim haline getirir en kötü durumda oyuncunun oyunu terk etmesine yol açar. Oyun çok uzun ömürlü olmamakla birlikte, garantili çığlıklar ve kahkahalar için türün arkadaşları ve acemileri ile birlikte tekrar oynanabilir (bu anlamda, pedin kaderinde olduğu kurbanları iyi seçin. İki karakterin varlığı da göz önüne alındığında, çok oyunculu bir bileşen eklememek çok kötü: hikaye diğer açıklamalara odaklanıyor, bu nedenle tek bir oyuncunun kullanılmasını gerektiriyor, ancak oyuna çok oyunculu, yerel olarak bakabilmek, bir daha fazla zorluk derecesi (ve eğlenceli).


9

Artılar

  • Muhteşem Atmosfer
  • Gizem ve Sırlar üst safahada
  • Üst düzey sanat yönetimi

Eksiler

  • Hikayede bazı noktalar açık kalıyor