-->
Extinction İnceleme

İlk bakışta tek bir kişi tarafından düşürülmek için çok güçlü görünen canavarları öldürmek ve öldürmek hakkında her zaman keyifli bir şey vardır. Neyse ki, hikayenin kahramanı her zaman iktidardaki farklılığın üstesinden gelmek ve günü kurtarmak için bir yol var. Sönüm bu düşünceyi alır ve aynı anda bir şehrin vatandaşlarını savunmanızı beklerken, birden fazla dev, 150 […]

16.04.2018 | ulasufuk

İlk bakışta tek bir kişi tarafından düşürülmek için çok güçlü görünen canavarları öldürmek ve öldürmek hakkında her zaman keyifli bir şey vardır. Neyse ki, hikayenin kahramanı her zaman iktidardaki farklılığın üstesinden gelmek ve günü kurtarmak için bir yol var. Sönüm bu düşünceyi alır ve aynı anda bir şehrin vatandaşlarını savunmanızı beklerken, birden fazla dev, 150 metrelik ogre ve orkların sürüsünü tek seferde atarak harekete geçer. Bunların hepsi, duvarlara tırmanmanızı ve hedefinize ulaşmak için bacaklarınızı kesmenizi sağlayan inanılmaz derecede çılgın, hızlı tempolu aksiyon oyununda paketlenmiştir. Oyun, zaman zaman kendi yolunda gitmiş gibi hissedebilir, ancak savaşan ustalaşmanız durdurulamaz hissedebilir.

Nesli tükenme, dünyanın en son Sentinel’i olan Avil’i takip ediyor. Dünyaya, aralarında karşılaştıkları her şeyi yok eden Ravenii, devasa uzaycıları durdurma arayışında ona katılmak için bir kral arayışında geziyorlar. Avil geçmişte diğer krallıklar tarafından birleştirildi, ama hepsi Ravenii’nin başına saldırmaya ve başarısızlığa uğramaya çalışmaktan, Avil’i umutsuzlaştırmaktan ve dünyayı kısırlaştırmaktan düştü.

 

 

Oynanış, seçilen misyona bağlı olarak rasgele seçilen veya olmayan bir haritaya bırakılan oyuncudan oluşur. Bir ork dörtlüsünden, Ravenii’nin tökezlemesinden herhangi bir şey gelecektir, ve oyun için verilen ek hedefleri tamamlamanın yanı sıra onları durdurmak da sizin işiniz olacaktır. Ravenii saldırıya uğrayabilir ancak oyuncu rune enerjisini kesene kadar öldürülemez. Bu, sivilleri kurtarmak, orkları öldürmek, devrenin zırhını kırmak ve bacaklarını kesmek suretiyle yapılır. Bu, yaşamları kurtarmak ve ogreleri öldürmek etrafında oynamanız gerektiği anlamına gelir; çünkü kaçmak ve tekrar öldürmek zorunda kalırsınız. Düşmanlar saldırılarına devam edecek, sivilleri öldürecek ve rune enerjinizi şarj etmeyi daha da zorlaştıracak, oyuna bazı durumsal farkındalık ve strateji getirecek.

Extinction, oynanabilecek birkaç farklı oyun moduna sahiptir. Hikaye modu yolculuğunun ardından Avil’i takip ediyor ve yeni yetenekler ve düşmanlar sunuyor. Ayrıca, oyuncuya herkese açık olan ve skor tablolarının çevrimiçi ortamda başkalarıyla rekabet etmesini sağlayan randomize bir görev sağlayan günlük bir meydan okuma modu da vardır. Ravenii’nin yenilmeden önce saldırmaya devam ettiği bir hayatta kalma modu da var.

 

 

Bir öğrenme eğrisi biraz sonra, tüm oyun deneyimi bir patlamadır. Oyuncu her seviyenin etrafında yüksek hızlarda koşuyor, her şeyi cilalı hissediyor ve hareketin kendisi bir neşe kaynağı oluyor. Oyuncular, sivilleri kurtarmak ve orkları olabildiğince çabuk öldürmek için haritanın etrafında verimli bir şekilde gezmek ve rotaya sapmak, ogres bulmak ve haritanın tamamen imha edilmesini önlemek için onları etkisiz hale getirmek veya öldürmek isteyecektir. Tek başına temel kavramların anlaşılması çok zor olmasa da, tüm oyunun arcade benzeri hızı oyuncuya ek kararların doğru bir şekilde yapılması gereken bir pozisyona girer veya turu kaybedebilirsiniz. Hızla ve engellerin etrafından dolaşmaya odaklanarak zaman zaman bir Sonic the Hedgehog oyunu gibi hissediyor. Sizi neşelendiren ve sizi bekleyen sivillerden oluşan sivillerden kurtulmak için koşun, bu da saldırıya uğrayabilir ve onları aynı anda dışarı çıkarırken kurtarmanıza ihtiyaç duyabilir.

Oyuncu tarafından değil, seviyeler yıkılabilir. Ravenii saldırıları sırasında surları, kuleleri ve binaları yıkarak şehri tamamen düzleştirip tüm sakinleri öldürdü. Bu, bir Ravenii’nin sizi koruyabildiği ve başka bir şeye odaklanırken ya da onlara saldırmak için tırmanmakta olduğunuz bir kuleyi yıkarken sizi almak için bir duvarın içinden geçebileceği bazı eğlenceli durumlara yol açabilir. Karakter, alttan yere düştükten sonra hareket etmenize yardımcı olmak için kayma biraz yapabilir ve karaya oturmak için hiçbir şey olmadığında bile, kancadan elde edilen yükseklikten yararlanın.

 

 

Hız ve doğruluk üzerinde durularak, oyunun hedefleme sistemi, en zor ve sinir bozucu kısımdan uzak ve uzaktır. Hem içeride hem de dışarıda, hedefleme oyuncu için çok fazla iş yapmaya çalışır ve sizin için en yakın hedeflenebilir nesneye yapışır. Savaşın dışında bu, oyuncunun bir Ravenii’de çabucak geçmesi veya zırhına tırmanması için kendi kancalarını kullanmasına izin verir. Ne yazık ki, bildiğiniz şeyin ekranda bir hedef olduğunu görmeniz, kullanmanızın mümkün olmadığı anlamına gelmez.

 

Bir öğenin hedeflendiğini göstermek için bir ekran uyarısı açılır, ancak birçok kez görünür ve hızlı bir şekilde kaybolur ve hedeflediğiniz eylemi gerçekleştiremezsiniz. Avil, bir rune grevi serbest bırakmaya hazırlanırken, oyun her şeyi yavaşlatmak için daha kolay hedef almak için bir mermi saat moduna girer. Daha sonra zayıf bir nokta veya düşmanı hedef alabilir ve sallayabileceğinizi bilmenizi sağlayacak şekilde kırmızı yanacaktır. Bazen tamamen özleyeceksin, ve diğerleri zayıf bir noktanın üstünde olacaksın, ama oyun kilitlenmene izin vermeyecek, yani saldırıyı tamamlayamayacağın anlamına geliyor.

 

 

Extinction harika bir oyundur, ancak zaman zaman sabır gerekebilir. Etrafta koşturup düşmanları uçurmak eğlencelidir ve çizgi, çoğunlukla parlatılmış oyun birkaç yamadan sonra inanılmaz bir oyun olabilir. Olduğu gibi, hala bir saldırıyı tamamen durduran kaçırılmış saldırılardan kaynaklanan hızlı hayal kırıklıkları ile kesintiye uğrayan bir patlamadır. Eğer heyecanlı bir hack-n-slash patron dövüş oyunu arıyorsanız, Extinction kesinlikle almaya değer. Ancak, hatalardan çabuk sinirlenebilenler, birkaç yamayı beklemek isteyebilir.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!