-->
Kristal Piksel Başvuruları Başlıyor

Türkiye’nin en iyi oyunlarının belirleneceği Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri için başvuru süreci başladı Türkiye’de geliştirilen orijinal fikri mülkiyete sahip oyunları belirleme ve ödüllendirme amacıyla 2012 yılından beri düzenlenen Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri için başvurular başladı. Türkiye Inovasyon Haftası içerisinde yer alacak ödül töreni aralık ayında tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Yerli Oyunlar Yarışacak […]

14.10.2017 | ulasufuk

Türkiye’nin en iyi oyunlarının belirleneceği Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri için başvuru süreci başladı

Türkiye’de geliştirilen orijinal fikri mülkiyete sahip oyunları belirleme ve ödüllendirme amacıyla 2012 yılından beri düzenlenen Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri için başvurular başladı. Türkiye Inovasyon Haftası içerisinde yer alacak ödül töreni aralık ayında tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Yerli Oyunlar Yarışacak

Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) ve ODTÜ TEKNOKENT ATOM işbirliğiyle ortaya çıkan Kristal Piksel, Türkiye’deki oyun geliştiricilerini ve oyunları takdir etmeyi ve daha fazla yerli oyun geliştirilmesini teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda oyun dünyasının ve akademik camianın önemli isimlerinden oluşan bir jüri tarafından değerlendirilecek oyunlar 11 farklı dalda yarışacak.

Kristal Piksel, ülkemizdeki özgün yapımları keşfetmek ve geliştiricilerin yenilikçi fikirlerinin takdir edilmesini sağlamak için her ölçekten tüm oyun geliştirici ekipleri bu önemli etkinliğin bir parçası olmaya davet ediyor.

Kristal Piksel’e başvuracak geliştiricilerin, başvurularında belirttikleri oyunla ilgili fikri mülkiyet haklarına sahip olmaları ve oyunlarının 1 Kasım 2015 ile 1 Kasım 2017 arasında yayınlanmış olması gerekiyor.

Son Başvuru Tarihi 1 Kasım!

TOGED ve ODTÜ TEKNOKENT ATOM işbirliğiyle ülkemizdeki özgün yapımlara dikkat çekmek ve oyun geliştiricileri arasındaki etkileşimi artırarak oyun geliştirme kültürüne katkı sağlamak umuduyla düzenlenen Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri’ne 1 Kasım 2017’ye kadar http://kristalpiksel.org/index.php/kpbasvuru/ adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak başvurabilirsiniz.

Seçkin Jüri Ekibi

Kristal Piksel, üstlendiği büyük sorumluluğun bilinciyle ve kendine koyduğu hedefi gerçekleştirmek üzere ülkemizde oyun alanında bilgi ve deneyim sahibi seçkin bir jüri ekibini bir araya getiriyor. Kristal Piksel 2017’nin jüri üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

Başkan:

ODTÜ TEKNOKENT ATOM Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Emek Kepenek

Üyeler:

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Elif Sürer

Bahçeşehir Üniversitesi Digital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Güven Çatak

Hacettepe Üni. Bilgisayar ve Öğretim Tekn. Eğitimi Böl. Başkan Yard. Prof. Dr. Hakan Tüzün

Hacettepe Üni. Uyg. Mat. Anblm. Dalı, Bilg. Grafiği Anblm. Dalı Bşk. Prof. Dr. Haşmet Gürçay

Turkcell – Paycell Gaming Ürün Yöneticisi Abdullah Gökçe

Digitoy Games Kurucu Ortağı Can Erçelebi

IMECE Studios Deneyim Geliştirme Uzmanı Gürcan Serbest

Infosfer Kurucu Ortağı Hakan Yüksel

Peak Games Mobil Oyun Geliştirme Takım Lideri İlkin Balkanay

Merlin’in Kazanı Kurucusu Murat Oktay

Mayadem Dijital Eğitim ve Eğlence Kurumsal İletişim Direktörü Sinan Akkol

Panteon Kurucu Ortağı Ufuk Şahin

GIST (Gaming İstanbul) ve Vardiya İletişim Danışmanlığı tarafından organize edilen ve Merlin’in Kazanı ile Oyungezer’in basın sponsorluğunda düzenlenen Kristal Piksel hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için www.kristalpiksel.org adresini ziyaret edebilirsiniz.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!