-->
Aksesuar Satışları Son Bir Yılda Yüzde 45 Arttı

Taşınabilir depolama cihazlarından akıllı saatlere, kulaklıklardan bluetooth hoparlörlere kadar birçok ürün kategorisinde aksesuar satışları artıyor Avrupa’nın 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt, yaklaşık 5 bin çeşit ürünüyle elektronik mağazalar arasında aksesuar kategorisinde en hızlı büyümeyi yakalayan şirketlerin başında geliyor. Bir yıl içerisinde yüzde 45 oranında büyüyen aksesuar kategorisiyle öne çıkan MediaMarkt, özellikle deneyim alanlarının fazla olmasıyla […]

14.10.2017 | ulasufuk

Taşınabilir depolama cihazlarından akıllı saatlere, kulaklıklardan bluetooth hoparlörlere kadar birçok ürün kategorisinde aksesuar satışları artıyor

Avrupa’nın 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt, yaklaşık 5 bin çeşit ürünüyle elektronik mağazalar arasında aksesuar kategorisinde en hızlı büyümeyi yakalayan şirketlerin başında geliyor. Bir yıl içerisinde yüzde 45 oranında büyüyen aksesuar kategorisiyle öne çıkan MediaMarkt, özellikle deneyim alanlarının fazla olmasıyla kullanıcıların kalbini fethediyor.

Yapılan yatırımlar sonucunda aksesuarda Türkiye’nin en önemli elektronik perakendecisi haline geldiklerini belirten MediaMarkt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, “Mağazalarımızdaki deneyim alanları ile akıllı saat ve kafa üstü kulaklık gibi en sevilen ürünlerin kullanıcılarla buluşmasını sağlıyoruz. Oluşturduğumuz Gamezone gibi kullanıcı spesifik alanlarla da herkesin istediği ürünü bir arada bulabilmesine olanak tanıyoruz. Bu özellikler aksesuar kategorisinde bizi rakiplerimizden farklılaştırıyor” dedi.

Gökyıldırım, MediaMarkt’ın hem dünyada hem de Türkiye’de, dijital teknolojiyi iş süreçlerine başarıyla entegre eden öncü şirketlerden biri olduğunu vurgulayarak yeni nesil perakendeciliğe liderlik ettiğini belirtti. Ekim 2016 – Mart 2017 dönemlerinde bir önceki yılın aynı dönemine göre, her kategoride yüzde 25’in üzerinde büyüdüklerinin altını çizen Yıldırım, aksesuarda bu büyüme oranın da ötesine geçtiklerini vurguladı.

Aksesuar kategorisinde en fazla büyüyen ürünler ise şu şekilde sıralanıyor:

  • Okul kapanışı ve tatil dönemlerinde; oyun aksesuarları, giyilebilir teknolojiler, taşınabilir şarj aletleri, bluetooth kulaklık ve mikrofonlar
  • Okula dönüş dönemlerinde; bilgisayar çantaları, mouse, klavye, hard diskler
  • Özel günlerde; akıllı saatler, bluetooth kulaklık ve mikrofonlar

Yenilikçi mağaza deneyimi ve iş ortakları büyümeyi tetikliyor

Türkiye’nin farklı noktalarında açtıkları yeni mağazalarla büyüdüklerini belirten Gökyıldırım, “Mağaza içinde yarattığımız deneyim alanlarıyla da müşterilerimizi yeni teknolojilerle tanıştırıp, online yatırımlarımızı sürdürdük. Ortaya koyduğumuz yenilikçi perakende anlayışının yanı sıra iş ortaklarımızla da inşa ettiğimiz güven ve dayanışma ortamının istikrarlı büyümemizi desteklediğini gözlemliyoruz” dedi.

Gökyıldırım, tüketicileri perakende dünyasındaki yeniliklerle buluşturmaya ve mağaza yatırımlarına da yıl sonuna kadar devam edeceklerini vurguladı. Aksesuar kategorisindeki binlerce ürün için www.mediamarkt.com.tr/tr/category/_aksesuar-640513… adresini kullanabilirsiniz.



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!