-->
Patapon Remastered İnceleme

Ritim Yapıyoruz… Müzik ve ritim hayatımızın olmazsa olmazlarının en başında gelen hayatımızın önemli bir parçasıdır. Müzik ve oyunlar, uzun süredir birbirlerine bağlı. Eskiden oyunlarda araç olarak kullanılan müzik, günümüzde oyun teması haline geldi. Oyun oynarken kenarda müzik çalmasına alışkın bir oyuncu olarak bu durumdan memnun olmadığımı söyleyemem. Başta müzik veya ritim temalı oyunlarla başlayan müzik […]

03.08.2017 | ulasufuk

Ritim Yapıyoruz…

Müzik ve ritim hayatımızın olmazsa olmazlarının en başında gelen hayatımızın önemli bir parçasıdır. Müzik ve oyunlar, uzun süredir birbirlerine bağlı. Eskiden oyunlarda araç olarak kullanılan müzik, günümüzde oyun teması haline geldi. Oyun oynarken kenarda müzik çalmasına alışkın bir oyuncu olarak bu durumdan memnun olmadığımı söyleyemem. Başta müzik veya ritim temalı oyunlarla başlayan müzik oyunu macerası, türün oyunları için üretilen enstrümanlarla başlı başına bir sektör haline geldi. Yeni nesil konsolların çıkışından itibaren derin bir sessizliğe gömülen müzik oyunları tekrar küllerinden doğmaya başladı. Patapon işte tam bu tarife uyan oyunlardan biri diyebiliriz. 10 yıl sonra Patapon Remastered olarak PlayStation 4 platformundaki yerini aldı.

 

 

Bir müzik-ritim, rpg oyunu olan Patapon serisinin ilk oyunu 2008 yılında piyasaya çıktı. Güzel 2D grafiklere sahip olan Patapon’da konsolumuzdaki dört tuşa atanmış davulları kullanarak savaşçı kabilemizin intikamını almaya çalışıyoruz. Eski kabilelerdeki gibi davullarımıza vuruyor ve bir yandan ritmi yakalamaya çalışırken bir yandan da strateji kurup savaşıyoruz. Çok karışık gibi görünüyor öyle değil mi? Zaten oyunu beğenilmesinin nedeni de yüzeysel olarak anlatmama rağmen karışık görünen sistemi rahatça oynayabileceğimiz bir hale getirmesi. Oyunumuzun genel mantığı önceki oyunlarla tamamen aynı. Yine dört tuşu kullanıp ekranda görülen işaretlere göre tuşlara sırayla basmamız ve Patapon’larımıza emir vermemiz gerekiyor. Daire, daire, kare ve daire tuşlarına doğru ritimle bastığımızda ise Patapon’larımız düşmana saldırıyor. Bu şekilde toplam 6 çeşit komut verme şansımız var. Ritimleri bir süre doğru yaparsak Patapon’larımız daha da güçlü olduğu için saldırılarılarımız daha etkili oluyor.

 

 

Bizim işimiz, Pataponları yönlendirmek ve Earthend olarak adlandırılan gizemli yere götürmek. Oyunda yine karşımıza diğer kabilelerin savaşçıları çıkacağı gibi kendimizden çok daha büyük yaratıklara karşı da savaşacağız. Küçük Pataponlarımızın bu macerayı tamamlamasının tek bir yolu var, o da birlikte uyum içinde savaşmak. Bunun için de bizim ritmi yakalayıp onları iyi bir biçimde yönetmemiz gerekiyor. Bu davulları kare, yuvarlak, üçgen ve çarpı tuşuyla kontrol ediyoruz. Emirlerimizi ise davul ritimleriyle veriyoruz. Her vuruşta bir kombo yapıp, duruma göre ordumuzu yönlendiriyoruz. Savaşa gitmeden önce doğru birimle saldırıya geçmek çok önemli. Sırf okçulardan oluşan bir birim, size süvariler eşliğinde saldıran bir orduya karşı büyük dezavantaj sağlayacaktır. Oyunun remastered versiyonu oldukça başarılı. Görseller canlı ve renkli. Remastered, oynanışta farklı hiçbir şey katmıyor. Yani daha önce PSP’de oyunu oynadıydanız, hemen hemen aynı deneyimi yaşamanız mümkün.

 

 

Eğer oyunu oynarken volume dengesi kulağınıza sorunlu gelirse ayarlar menüsünden istediğiniz ayarı yapabilirsiniz. Kalabalığın tepkileri de gayet güzel. Eğer kız arkadaşınız, karınız, anneniz, babanız, oyun oynamanızdan yakınıyorsa, eve bir Patapon Remastered  almalısınız derim. İlk gördüklerinde ‘Bu da oyun işte, ben sevmem oyunları’ deselerde, rica edin ve en az bir iki denemelerini sağlayın. Hayatınız değişebilir. Kendim ve birçok arkadaşım tarafından denendi ve başarı ile evlere entegre edildi.



Popüler Haberler


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!


Gunfire Games tarafından geliştirilen nişancı aksiyon oyunu Remnant: From the Ashes’in devamı niteliğindeki Remnant 2 için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!