-->
Wargaming Yeni Mobil Oyun Departmanı Wargaming Mobile’ı Duyurdu

Baştan yapılanan mobil departmanı hem oyun geliştirecek hem de üçüncü parti yayıncı olarak diğer mobil stüdyolara destek olacak World of… serisiyle çok oyunculu, free to play oyun yapımcıları arasında kendine önemli bir yer edinen Wargaming, baştan aşağı yeniden yapılandırdığı ve Wargaming Mobile adını verdiği mobil departmanını duyurdu. Bu departman bünyesinde mobil oyunlar geliştirip yayınlayacak olan […]

19.06.2017 | ulasufuk

Baştan yapılanan mobil departmanı hem oyun geliştirecek hem de üçüncü parti yayıncı olarak diğer mobil stüdyolara destek olacak

World of… serisiyle çok oyunculu, free to play oyun yapımcıları arasında kendine önemli bir yer edinen Wargaming, baştan aşağı yeniden yapılandırdığı ve Wargaming Mobile adını verdiği mobil departmanını duyurdu. Bu departman bünyesinde mobil oyunlar geliştirip yayınlayacak olan Wargaming, aynı zamanda mobil geliştiricilere oyun yayıncılığı desteği verdiği Wargaming Mobil Yayıncı Programını (Wargaming Mobile Publishing Program) da tanıttı. Mobil departman, şirketin ana merkezinin de bulunduğu Kıbrıs’ın Lefkoşe kentinde konuşlanacak. Departmanın başında daha önce mobil dünya devleri GREE ve Kabam gibi şirketlerde üst düzey yöneticilik yapmış Keith Kawahata bulunuyor.

Wargaming Mobile, World of Tanks Blitz’de olduğu gibi şirketin şimdiye kadar geliştirdiği oyunların mobil versiyonlarını yapmak gibi bir amaçla değil, bundan çok daha fazlası için kuruldu,” diyen Keith Kawahata konuyla ilgili düşüncelerini, “Wargaming Mobile Publishing Program aracılığıyla daha önce Gods and Glory gibi oyunlarda yaptığımız gibi mobil oyun geliştiricilerine yayıncılık desteği de vereceğiz,” şeklinde dile getirdi.

Wargaming Mobile Publishing Programı, AppsFlyer, Amazon GaemLift ve Amazon Web Servisleri, Delta DNA ve Unreal Engine gibi premium servislerle platformları bünyesindeki geliştiricilerin kullanımına açarak onlara soft-launch evresine kadar ücretsiz destek veriyor. Şayet üçüncü parti bir oyun soft-launch evresinde başarılı olursa, Wargaming Mobile’ın free-to-play oyunlar için oluşturduğu oyun tasarımı ve monetizasyon yapılarından, pazarlama kampanyalarından ve oyunun daha ileri geliştirme süreçleri için mali anlamda desteklerden yararlanabilme fırsatı elde ediyor.

Şayet üçüncü parti oyunlar karşılıklı anlaşılan hedef metrikleri yakalayabilirse, Wargaming’le kontrat imzalama aşamasına gelebiliyor. Bu noktada Wargaming Mobile oyunun resmi yayıncısı olma ihtimalini göz önünde bulunduruyor ve global dağıtım ve pazarlama kaynaklarını sahaya sürüyor.

Wargaming Mobile, departmana bağlı stüdyolar, mevcut oyunlar ve Mobile Publishing Programı ile daha detaylı bilgi için için https://wgmobile.net adresine göz atabilirsiniz.

Benzer şekilde Mobile Publishing Programı’na başvurmak isteyen mobil oyun geliştiricileri https://publishing.wgmobile.net adresindeki formu doldurabilirler.



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz