-->
The Town of Light İnceleme

Esrarengiz Olaylar… Oyuncuların The Town of Light Bir Korku oyunu olmasını beklediği için mazur görülecek – terkedilmiş, tüyler ürpertici bina, loş ışıklar ve unutulmaz müzikler var, bunların hepsi genellikle günümüzdeki sakat oyuncuyu atlamak için korkutuyor. Ve gerçekten dehşet verici – fakat doğaüstü olmayan herhangi bir şey yüzünden değil. Bu, insan zulüm korkusu, aşırı yalnızlık ve […]

11.06.2017 | ulasufuk

Esrarengiz Olaylar…

Oyuncuların The Town of Light Bir Korku oyunu olmasını beklediği için mazur görülecek – terkedilmiş, tüyler ürpertici bina, loş ışıklar ve unutulmaz müzikler var, bunların hepsi genellikle günümüzdeki sakat oyuncuyu atlamak için korkutuyor. Ve gerçekten dehşet verici – fakat doğaüstü olmayan herhangi bir şey yüzünden değil. Bu, insan zulüm korkusu, aşırı yalnızlık ve zihinsel hastalıklar ve soğuk bürokrasi tarafından harcanan vaat eden genç bir hayatın trajedisidir. The Town of Light kusurlu bir oyun olabilir, ancak bu gerçekten çekici bir hikaye.

Bazıları için The Town of Light Gone Home’a ​​kıyaslamalara davet edecek, fakat stilinden bana Everybody’s Rapture’a Gone to Everyone’yı hatırlattı. 1970’lerde kapatılana kadar 5.000’in üzerinde hastaya ev sahipliği yapan İtalya’nın Toskana kentindeki gerçek bir sığınma evi olan Ospedele Psichiatrico di Voltera’daki kurgusal eski bir hastayı Renée’nin ilk kişi görüşünü alırsınız. Renée, 1940’larda kaldıktan sonra uzun yıllar dönen harap olmuş koridorları ve odaları (gerçek binadan özenle üretilen) bir kez daha hikayesinin parçalarını birleştirmek için yürür. The Town of Light, etkileşimli bir anlatı kadar korku oyunu değildir; Yavaş yavaş dolaşırken Renée ile ilgili mektuplar, fotoğraflar ya da diğer öğeler gibi eserler bulursanız, onlardan sonra okuyabilir, Renée’nin sesini açıklayabilir ya da animasyonlu bir dizi görebilirsiniz.

 

 

Bir şekilde bazı hafif bulmaca vardır – örneğin, nesnenin öykünün devamını tetiklemek için belirli bir yere yerleştirilmesi gerekebilir – ancak bu durumlar bile dahi ima edilir; Meydan okuma, beyin-oyuncuları çözmede gerçekten değil. Sizi hemen çeken ve sizi daha ileri götüren, daha fazla bilmek isteyen, ancak nereye götürebileceğini korkutan çok karanlık ve üzücü bir masalın emilmesinde yatıyor.

Zavallı genç Renée’nin, hiç olmadığı kadar az çocuğun olması gereken şeylere katlanmak zorunda kaldıklarını söylemek yeterli. Şaşkın, istismar edildi ve izole edildi, yardım için uzandı ve hiçbir şey bulamadı. Bakımı yaptığı kurum, Renée’yi kendi yollarıyla başarısız olan bireylerin bir karışımıydı – bazıları bilinçli ve acımasızca, bazıları da yanlış yönlendirilmiş iyi niyetlerden. Birlikte, az fikir sahibi ve çoğu zaman işkence ve hatta lobotomi gibi barbarca prosedürlere başvuran zihinsel sağlık sistemi oluşturdular.

 

 

Renée’nin The Town of Light hikayesi “korkutucu” değil, oysa korku festivali arıyorsanız bu sizin oyununuz değil. Ama kalp kırıcı, diğer oyunlardan öne çıkacak bir şekilde oldukça rahatsız edici ve gerçek. Geliştiriciler LKA, zihinsel hastalığın olağan karikatürlerini kullanmaktan kaçınmak için harika bir iş çıkarıyor ve aklı başında suni arsa kıvrımlarının ve diğer cihazların cazibesine karşı koyuyor. Bu, dünyanın hiçbir yerinde görmediğimiz, olgunlaşmış, korkutucu olmayan bir görünüm ve nadiren bir oyun tarafından tanınan birinci kişinin bakış açısının, hiçbir filmin veya kitabın eşleşemeyeceği bir aciliyet hissi getirdiği ender bir durum.

LKA’nın hikayelerini anlattığı kadar iyi bir iş olduğu gibi, daha da iyi olabilirdi. Grafikler, bazı sahneleri harekete geçiren kaba, neredeyse bitmemiş görünümlü karakter modellerinde oyunu zaman zaman bırakıyor. Ve bazı sahneler hiç harekete geçirilmedi – okunuyor veya elle çizilmiş resimler halinde iletiliyorlar. Çizimler kadar iyi, detaylı karakter modelleri ile tamamen harekete geçirilmiş kesme sahnelerine sahip olmak, oyunu daha da iyi ve tutarlı hale getirmiştir. Sonuçta LKA, bir indie geliştiricidir ancak yine de, düzensiz sunum, zamanla The Town of Lightetkisini azaltmaktadır.

 

 

Bir oyuncu olarak, yapacak daha fazla şey olabileceğini de görebilirsiniz. Yarı kalpli bulmaca unsurlarına rağmen, deneyim çoğu zaman, yürümek için bir simülatör olarak adlandırılabilecek şeyin, bir yere gidip, bir şeyler bulup, başka bir yere gönderilmesini sağlayan pasif bir deneyimdir. Hikaye şans eseri dalgalanmaya devam etmek için yeterince güçlü olsa da, bazıları 4-5 saatlik boylarını sonuçlara göre görmekten çok sıkılmış hissedebilirsiniz – ve bu bana utanç verici olacağından, The Town of Light bağırsak delme bitimi değerlidir zaman.

The Town of Light mükemmel değildir ve her zamanki kategorileri pek çok açıdan cezbeder – Açıkçası, oyuncu ajansı eksikliği göz önüne alındığında, oyunu oynamak bile zor. Ancak, bu, her oyunun denemesi gereken bir anlatı deneyimidir. Bitirdikten ve denetleyiciyi bıraktıktan sonra, Renée’nin üzücü yaşam öyküsü, hiçbir vahşi gulyaban veya karışık zombi yapamayacağınız yollarla sizi rahatsız edecek.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!