-->
Samurai Warriors: Spirit of Sanada İnceleme

Samurai Warriors: Spirit of Sanada gibi hiç anlatmadılar… Samuray Masayuki Sanada ve oğullarının kaderi tarihsel bir meselesidir. Japonya Savaşan Devletler dönemindeki birçok aile geçmişi gibi, zafere ve trajediye benzetilmiş bir hikaye ve Samurai Warriors serisi geçmişte birçok oyun içinde ve dışında çeşitli oyunlarla örülmüş durumda. Koei Tecmo’nun Warriors serisi gibi tekrar eden doğası nedeniyle sıklıkla […]

07.06.2017 | ulasufuk

Samurai Warriors: Spirit of Sanada gibi hiç anlatmadılar…

Samuray Masayuki Sanada ve oğullarının kaderi tarihsel bir meselesidir. Japonya Savaşan Devletler dönemindeki birçok aile geçmişi gibi, zafere ve trajediye benzetilmiş bir hikaye ve Samurai Warriors serisi geçmişte birçok oyun içinde ve dışında çeşitli oyunlarla örülmüş durumda. Koei Tecmo’nun Warriors serisi gibi tekrar eden doğası nedeniyle sıklıkla eleştirilen bir franchise için bütün oyununu, önceki taksitlerde önemli puanlar ve kaçınılmaz sonuçların oynandığı bir hikayeye ayırmak oldukça büyük bir risk gibi görünüyor. Ve Samurai Warriors’a kadar: Sanada’nın ruhu yarım işareti, riskin telafi edilemeyeceğinden emindim. Sorumsuz bir şekilde Warriors unvanından hoşlanan biri gibi, kontrol cihazım da her zamanki slash-em-up gürültüsünden daha fazlasını beklemedi. Ben de bu oyunlar için geldim ve Spirit of Sanada kapının hemen dışına çıktı. Savaş alanları aynı ağrı yolları ve askeri birliklerle bağlı barakalar ve alanlar, subaylarla biberle kaplı. Dövüş, basit ve gösterişli kombinasyonların, güçlü Rage çılgınlıklarının ve aynı zamanda muhteşem Musou hareketlerinin karışımıdır. Bunların hepsi, senkronize sersemleten bir denizde oyuncu karakterinin etrafında düzinelerce NPC atmak için bir araya geliyor. Masayuki’nin seçme silahı, Sanada’nın aile amblemini taşıyan bir bayrak, oyunun ilk birkaç kavgasına umduğum kadar güçlü ve çalkantılı hissetmelerine yardımcı olan süpürme bir direk silahı gibi davranıyor.
 

 
Masayuki’yi oynamak kadar keyif vericiydi, başlangıçta Sanada’nın Spirit of Sanada klanının hikayesine bağlılığından dolayı, tüm Warriors oyunlarıyla ilgili en sevdiğim şeylerden birisini zorlayacağımı endişelendirdim: oynanabilir oyunlarının çeşitliliği. Savaşlarla ilgili oyunlar var – eski savaşlar hakkında oyunlar, silahla ve / veya bir kılıçla bazı gevşek ve onurlu genç veya orta yaşlı bir adamı canlandırabilecek oyunlar, diğer genç veya orta yaşlı erkekleri silahla ve / veya kılıçlarla öldürüyor . Warriors oyunları standart tarihsel – hatta fantastik – eylemden farklıdır. Karakterleri canlı ve farklıdır, tasarımlar, silahlar ve yetenekler sadece franchise başladığında benzersiz bir şekilde artmıştır. Savaş oyunları da onlarla omuz omuza savaş alanında daha belirgin askeri figürlerin eşleri, cariyeler, kızkardeşler ve kız çocuğu koymaktan çekinmiyorlar. Tarihsel olarak bu kadınların gücü vardı, ancak oyunların kendilerini ilgilendiren türde değildi. Warriors oyunları bu gücünü dizinin kendi dilinde çeviriyor. Savaş alanında, yetenekli ve kendine güvenen, bıçaktan yaya, kendi büyük boyutlu (ve ölümcül) saç süslemelerine kadar her şeyi kullanan kişiler.

 

 
Spirit of Sanada’nın yaratıcıları, bunun franchise’ın en güçlü yönlerinden biri olduğunu anlıyor gibi görünüyor. Görevlerin çoğunda oyuncuların Sanada ailesinin en az bir üyesini kullanmaları gerekirken, öyküde bu noktada mantıklı olan bağlılıklara ve müttefiklerine bağlı olarak tipik olarak çeşitli diğer karakterler mevcuttur. Oyun, Sanadular’ın katılımı olmaksızın gerçekleşen bir avuç önemli savaşı içeriyor ve Samurai Warriors 4’te bulunan diğer karakterler gibi oynamak için iyi bir fırsat sunuyordu. Bu nedenle neredeyse her zaman en az bir tane getirme seçeneği vardı Karakteri içtenlikle kavga etmekten heyecanlandım. Spirit of Sanada’daki savaşları oynamak sadece karakterinizi seçmek ve bir fırtına koparmak meselesi değil. Hazırlamak da önemlidir. Oyun, oyuncuların hedeflerini tamamlamayı kolaylaştıran belirli olayları tetikleyebildiği bir strateji sistemi içerir. Oyuncunun düşmanın yanından sürpriz bir saldırı başlatmasına ya da müttefik bir ninja atının kaçan generalini vurması için bir komut isteminde bulunabilir. Bazı stratejiler bir savaştan önce yan kazaları tamamlayarak veya bir takım önceki aşamalarda belirli isteğe bağlı görevleri yerine getirerek (tüm düşman görevlilerini yenmek ya da belirli bir süre içinde kazanmak gibi) çok aşamalı savaşlar söz konusu olduğunda kilidini açar.

 


 

Yine de Stratagem’ler ücretsiz olarak çalıştırılamaz. Bir sayaç, çeşitli görevleri tamamladığınızda, savaşta iyi performans gösterdiğinizde veya bazı NPC’lerle dünyanın durumu hakkında konuştuğunuzda doldurur. Sayaç dolduğunda, sadakati tetiklemek için harcanan Sanada Altı Paraları temsil eden altı paraya kadar para kazanılır. Bu, özellikle çok zorlu çok safhalı savaşlarda stratagem’i rasyonel hale getirir. Bir savaş iyi gidiyorsa ve madalyon azalıyordum, daha sonra daha yararlı bir strateji sunulması ihtimaline karşı, ihtiyaç duymadığım dikkat dağıtımı teklifinden vazgeçebilirim. Savaşın dışında, kale kasabaları, silahları yükseltmek, ilaçlar hazırlamak, seviye karakterleri yerleştirmek, sevgilerini artırmak için diğer savaşçıları hediye ile sosyalleştirmek ve katlanmak için yerler sunuyor. Maksimum şefkatli NPC’ler daha sonra oyuncu karakterine katılabilir.Nobuyuki’nin at kuyruğu, eski bir bahçe hortumunun rahatlığı ve zarafeti ile hareket eder; Lady Chacha’nın örgüleri örülü saman çelengi gibi görünüyor. Kozmetik bir yana, oyunun kare hızının, PS4 Slim’de oynarken, genellikle kaya bariyeri gibi büyük nesneleri kırarken veya Chacha gibi etkileyici bir karakterle yoğun dolu bir düşman yamasına atarken pek çok olay vardı. Ancak oyun ne kadar çok ilerledikçe, ben de umursamadım. Spirit of Sanada’nın ana çekime ve yoğun erişilebilir sözlüğe odaklanması arasında, temel diyalog sırasında bir düğmeye basıp basınca, başlangıçtaki karışıklık sonunda derin yatırıma yol açtı.

 

 

Warriors oyunlarından hoşlanırım, ancak beni duygusallaştırmalarını, kalbimi tutsaklamamalarını, sadece bir karakter hakkında ne hissettireceklerini, sadece tasarımlarını, silahlarını ya da hareketlerini yapmalarını beklemedim. Beklentiden yoksun olması muhtemelen Samurai Warriors’a izin verdi: Sanada Ruhu bana son hareketlerinde olduğu kadar sert vurdu. Kesin olarak güvendiğim son nokta bile, hikayenin saati geri sardığı veya bana zaman ayıran dünyayı açık, sonuçsuz bir enstantane vasıtasıyla verdiği güçlü kapanışı bozarak, son darbe olmasını sağladı. Onların için kesinlikle çivi çakmak için çekiç lazımdı. Mutlu bir son değil. Olamazdı. Tokugawa Şogunluğunun doğuşuyla ilgili herhangi bir Wikipedia makalesi bu kadar çok şeyi bozabilir. Ancak, söyleyecek tek kişi olan victor’un hikayesinin veya oynamaya değer tek kişinin olduğunu düşünmek yanlış olur.



Popüler Haberler


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!


Bilim kurgu gerilim oyunu Deliver Us The Moon, 4 yıl önce iptal edilmesinin ardından Switch’e geri dönüyor!