-->
Drifting Lands İnceleme

Farklı Bir Macera… Drifting Lands, sidescrolling shoot-em-up aksiyonu, roguelite mekaniği ve ARPG yağmalanmasının bir karışımı. Esasen bu çok uygun fiyat aralığındaki bir oyunda istediğim her şey bu ve Alkemi’nin en ufak bir fikre kapılmadığını söylemekten mutluluk duyuyorum. Üç sınıfdan birinden gemi türünü seçerek başlayacaksınız. Tipik hızlı ve zayıf, yavaş ama sağlam, ya da orta tip […]

15.06.2017 | ulasufuk

Farklı Bir Macera…

Drifting Lands, sidescrolling shoot-em-up aksiyonu, roguelite mekaniği ve ARPG yağmalanmasının bir karışımı. Esasen bu çok uygun fiyat aralığındaki bir oyunda istediğim her şey bu ve Alkemi’nin en ufak bir fikre kapılmadığını söylemekten mutluluk duyuyorum.

Üç sınıfdan birinden gemi türünü seçerek başlayacaksınız. Tipik hızlı ve zayıf, yavaş ama sağlam, ya da orta tip bir seçim. Buradan, gökyüzüne götürüp mermileri ve mermileri kaçırırken, birçoğu madde ve kredi kazanmak için mümkün olduğunca çok düşman yok edeceksin. Daha önce yapılmış basit bir konsept, ancak bu sefer arka planda devam eden çok şey var.

Krediler, yeni öğeler satın almak, istatistik yükseltmek, yeni gemi satın almak veya yeni beceriler kazanmak için kullanılır. Beceriler, koruyucu kalkan veya yavaş yavaş gibi bazı klasik mermi cehennem güç kaynakları içeren geniş bir yelpazede gelir. Dört aktif yuva ve iki pasif kazanırsınız, bu da oyunculara özelleştirme özelliğini kazandırır. Gerçekten istediğin kadar sürükleyici topraklar oynayabilirsin, bu da onu mutlak bir patlama haline getirir. Mermilerle ekranı doldururken kalkanlarınız ve tamir takımlarınızı mı almak istiyorsunuz? Yap. Melee menzili içinde olan ve bir ön atak ve ateş halkasıyla birlikte düşmanları gözyaşıp kesen süper bir tank yapmak ister misiniz? Doğru devam edin.

 

 

Hafif gemiyi pilot ederken şahsen biraz her şeyi tercih ettim. Birkaç ölüm vardı, ama minnetle, birçok ARPG gibi başlangıçta iki seçenek sunuluyor: hardcore modu ve daha affedici bir mod. Ne hoş, temelde sadece daha pasif bir yetenek veren, daha çok bağışlayıcı modu sayesinde ölürsünüzde çarpışmak yerine geri çekilmenize olanak tanır ve eğer seçerseniz, aslında bunu istediğiniz herhangi bir noktada değiştirebilirsiniz. Kibirli olmak ve riskle ödül almak mı istiyorsun? Misafirim olun, ancak geminin onarılması gerektiğinde ağlamayın, paranız bitti.

Basitçe, ne kadar iyi yaparsanız yapın, kazandığınız krediler ne kadar çok olursa, ölümün uçan habercisi o kadar hızlı gelirsiniz. Gemilerin veya becerilerin bir sonraki safhasını açmak için misyonlarda ilerleme kaydetmeniz gerekir, ancak ilerlemeden önce istatistikleri artırmak için her zaman daha kolay görevler yapabilirsiniz. Bunlar sağlık, kalkanlar, ana silah hasarı ve beceri verimliliğini artırır. Bir sonraki gemiye geçtiğinizde sıfırlarlar, bu nedenle yükseltme yaparken dikkatli olun.

 

 

Görevlerin kendileri terbiyeli, adil bir miktarda düşman çeşitliliği ve ilerledikçe gelişen model çeşitliliği var. Bunlar prosedürel olarak bir dereceye kadar üretilir, bu nedenle daha önceki görevleri taşlama böyle bir işi görmüyor. Her şey aynı zamanda seviyededir; bu nedenle, görevin yoğunluğuna geçmeden önce ne kadar zorlu olacağına dair iyi bir fikriniz olacaktır. Birçoğu isteğe bağlı olmakla birlikte, daha zorlayıcı olanların hepsi tamamen şeref için olmakla birlikte size ödül vermeyen ama bunun yerine bir leaderboard’a adınızı koyarak tamamlamak için çok şey var.

Aslında bu benim kutsal kasem olduğun kadar, kesinlikle kusurları var. Mesela, liderlik görevleri için ödül vermenin anlamını görmüyorum. Biraz eski bir konsept ve onu hurda gördüğünü görmek isterim. Bir başka konu da farklı silah türleriyle ilgili. Onu donatmadığınız ve kavga etmedikçe nasıl çalıştıklarını görmek için iyi bir yol yok. Geri çekilebileceğini düşündüğünüzde, dünyanın sonu değil, üzerine geldiğinizde mermilerin bu tür için nasıl fırlatıldığına dair küçük bir gif bile hızlı tanımlayıcıdan çok daha fazla yardımcı olurdu. Onların hepsini sonunda çözeceksin, fakat bir çift cephaneliğin nasıl çalıştığını fark ettiğimde birkaç görev daha zorlandı.

 

 

Benim için bir başka büyük sorun hikayeydi. Yeterince ilginç, ama sahneler boyunca anlatımın ve diyalogun tamamını okuyamadım. Çoğu kaybedilmiş olabilir, ancak hepsi bir şekilde atlanabilir. Günün sonunda gerçekten bilmeniz gereken tek şey ekrandaki diğer gemiler düşmanlar ve hepsinin yok edilmesi gerekiyor.

Görsel olarak, Drifting Lands harika görünüyor. Cutscenes’in tamamı güzel çizilmiş karakterlere ve arka planlara uyuyor ve bu nedenle hiçbir şey yerinde görünmüyor. Savaş sırasındaki bazı mermiler, zaman zaman fark etmek çok zor, ancak kalkanlarınız olduğundan ve ölmeden önce birkaç çekim yapabilirsiniz, bu dünyanın sonu değil. Sadece dikkat etmeye dikkat et ve iyi olmalısın. Gemilerin kendileri ve kullanılan tüm beceriler harika görünüyorsa, ortaya çıkacak olan kaos arasında kendinizi takip etmemeye çalışın.



Popüler Haberler


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!


Bilim kurgu gerilim oyunu Deliver Us The Moon, 4 yıl önce iptal edilmesinin ardından Switch’e geri dönüyor!