-->
The Surge İnceleme

Exo-Suitlerin Kıyasıya Mücadelesi… Deck 13 tarafından hazırlanan oyunun piyasada birçok meraklısı da bulunuyor. Zor oyun kategorisinde yer alan The Surge’ün hikâyesine geçmeden önce Demon’s, Bloodborne ve Dark Souls serilerine benzediğini söylemek mümkün. Hemen belirtmeliyim ki hikâye bütünlüğü bakımından oyunun bitirilmesi şiddetle tavsiye edilir. Elbette oyun boyunca özellikle ilk girişte bir önceki hikâyenin ne şekilde sonlandığı […]

20.05.2017 | ulasufuk

Exo-Suitlerin Kıyasıya Mücadelesi…

Deck 13 tarafından hazırlanan oyunun piyasada birçok meraklısı da bulunuyor. Zor oyun kategorisinde yer alan The Surge’ün hikâyesine geçmeden önce Demon’s, Bloodborne ve Dark Souls serilerine benzediğini söylemek mümkün. Hemen belirtmeliyim ki hikâye bütünlüğü bakımından oyunun bitirilmesi şiddetle tavsiye edilir. Elbette oyun boyunca özellikle ilk girişte bir önceki hikâyenin ne şekilde sonlandığı ile ilgili ufak bilgilendirmeler yapılıyor ancak tam anlamıyla hikâyeye hâkim olmanın keyfi apayrı. Neyse bu kısa bilgi notundan sonra incelememize devam edelim. Bu savaş devasa exo-suit savaşı olması nedeniyle çevreye verilen tahribatın boyutları da devasa olmaktadır. İşte oyunumuzun hemen girişinde bu cüsseli ve aşırı hızlı exo-suit ile ilk kez karşılaşacaklar için zorluk seviyesi seçenekleri beliriyor. Kişisel görüşüm oyuna yeni başlayanlardan bile olsanız en basit zorluk seviyesini seçmenize gerek yok.

 

 

Oyunda yer alan robot sayısı bir hayli fazla. Kontrol ettiğimiz exo-suit çeşitliliği ile doğru orantılı olarak sahip olduğumuz silahların çeşitliliği de bir hayli fazla. Oyun boyunca ondan fazla silah kullanabiliyoruz. Silahlardan bahsetmişken oynanış sisteminin klasik tps türünden olduğunu da belirtmeliyim. Ayrıca sizinde tahmin edeceğiniz gibi silahların ileri teknoloji ürünü cıvıl cıvıl lazer siları şeklinde tasarlandığını da söyleyeyim. Oyunun en beğenmediğim yönü artık çoğu oyunda göremediğimiz yapay zekâ sorunu. Yada yapay zekasızlık mı desek. Tabi bu kadar da durum vahim değil ama yeni nesile yakışmayacak bir yapay zekâ söz konusu. Ayrıca yapımcıların da bölüm tasarımları ile bu duruma çanak tuttuklarını belirtmeliyim.

 

 

Oyunda Tech Scrap topluyoruz ancak The Surge değişik bir şey yapmış, bu topladığımız Tech Scrap istersek depolanabiliyor, yani öldüğümüzde üzerimizden düşmesin diye gidip depolama yapabiliyoruz. Peki düşürürsek gidip alamıyor muyuz? Evet, tabii ki gidip alabiliyoruz ancak belirli bir zaman dilimi içerisinde gidip almamız lazım, yoksa yok oluyorlar. Ben bu zaman fikrini pek beğenmedim, oyunu zorlaştırmak için mi düşünüp yapmışlar bilmiyorum ama çok itici geldi bana. Tech Scrap exo-suit’e seviye atlatmaya yaradığı gibi eşya üretmek için de kullanılıyor, bu noktada önce hangisine Tech Scrap ayıracağınız ise tamamen size kalmış durumda.

 

 

Her incelemede olduğu gibi oyunun teknik yönlerine değinmek gerekirse, en başta elbette grafiklerden başlamak gerekir. Tabi gönül isterdi ki oynanışı ile gerçekten başarılı bir noktaya ulaşan oyunun grafikleri için de övgü dolu sözler söyleyebilsek. Ama maalesef durum pek iç açıcı değil. Tamam mekanlar, çatışmalar, karakter tasarımları gayet göz alıcı renklerle bezenmiş ancak bu demek değil ki oyunun görsel kalitesi üst düzeyde. Özellikle kaplamalar konusunda sıkıntılar söz konusu. Açıkçası çok daha iyi grafiksel kalite olsaydı yapım mükemmele yaklaşabilirdi. Neyse ki ses ve müzikler konusunda oyun durumu biraz kurtarıyor. Özellikle çatışma sesleri benim çok hoşuma gitti. Seslendirme konusunda da o metal deposu robotlardan çıkan robotik sesler tam olması gerektiği gibi. Ancak oyunun en başarılı yönünün oynanış olduğunu düşünmekteyim. Kapanış yapmak gerekirse The Surge belki muhteşem bir oyun değil. Ancak kendi kategorisinde değerlendirilecek olursa başarılı bir oyun diyebilirim. Özellikle oynanış sistemi oldukça başarılı. Görsel olarak da biraz olsun üzerine koyabilseydi belki çok daha iyi puanlar alacaktı.

 

Playstore’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz