-->
“Oyunun Sanatı mıdır Bu; Yoksa Sanatın Oyunu mu?”

Digi.logue’un yeni sergisi “Everything” kapsamında düzenlenecek panelde, “oyun – sanat – tasarım” ilişkileri ele alınacak Zorlu Holding ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin günümüzün en önemli kavramlarından biri haline gelen dijital dönüşümü desteklemek üzere hayata geçirdiği Digi.logue, 1 Haziran’da “oyun-sanat-tasarım” ilişkilerinin ele alınacağı bir panel gerçekleştirecek. Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü tarafından bir oyun laboratuvarı olarak […]

22.05.2017 | ulasufuk

Digi.logue’un yeni sergisi “Everything” kapsamında düzenlenecek panelde, “oyun – sanat – tasarım” ilişkileri ele alınacak

Zorlu Holding ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin günümüzün en önemli kavramlarından biri haline gelen dijital dönüşümü desteklemek üzere hayata geçirdiği Digi.logue, 1 Haziran’da “oyun-sanat-tasarım” ilişkilerinin ele alınacağı bir panel gerçekleştirecek. Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü tarafından bir oyun laboratuvarı olarak kurulan BUG Lab ile birlikte hayata geçirilecek panel, Digi.logue Space’de devam eden David OReilly’nin “Everything” oyunuyla aynı adı taşıyan sergisi kapsamında düzenlenecek.

Oyun sektörüne ilgi duyanlar için biçilmiş kaftan…

Alanının en kilit isimleri panelde bir araya geliyor.

Güncel sanatçı ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde doçent olarak görevine devam eden Çağrı Saray, İstanbul Üniversitesi’nde araştırmacı akademisyen olarak çalışan Diğdem Sezen ve oyun tasarımcısı Arda Çevik’in konuşmacı olarak katılacağı panelin moderatörlüğü ve küratörlüğünü, BUG Lab Kurucu Direktörü, Yardımcı Doç. Dr. Güven Çatak üstelenecek. Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü’nün oyun laboratuvarı projesi olan BUG Lab, Türkiye oyun sektörü ve oyun geliştirmek isteyen girişimciler için bir eğitim ve iletişim platformu olmayı amaçlıyor. BUG Lab, bilgisayar oyunlarının yanı sıra oyun içerikli deneyim tasarımı odaklı bir ar-ge merkezi olarak da çalışmalarını sürdürüyor.

Oyunun, güncel sanata girişiyle, üretim biçimlerinin bir kez daha değiştiğine dikkati çeken Bug Lab kurusucu Güven Çatak, 1 Haziran Perşembe günü, saat 17.00’de Zorlu PSM Digi.logue Space’de düzenlenecek panelde “Oyunun sanatı mıdır bu; yoksa sanatın oyunu mudur?” sorusu üzerine düşünecek ve düşündürecek.

“Everything” Hakkında: 11 Mayıs’ta, Zorlu PSM’de yer alan Digi.logue Space’te açılan sergi; şimdiye dek sayısız ödül kazanan ve başarılarıyla adından söz ettiren David OReilly’nin Playstation’dan çıkan Everything oyunuyla aynı adı taşıyor. Sergide; David OReilly tarafından yazılan ve ünlü filozof Alan Watts’ın ilham verici felsefesiyle anlatılan “Everything” isimli video oyununun yanı sıra sanatçının, birçok ödüle layık görüldüğü, Venedik Bienali ve MoMA’da gösterilen, aralarında “Please say something” ve “The External World” filmlerinin bulunduğu bir seçki de yer alıyor. Ayrıca vizyona girdiğinde çok tartışılan Spike Jonze’un yönetmen, OReilly’nin ise animasyon direktörlüğünü üstlendiği “Her” filminden kısa bir bölüm de yine sergi kapsamında gösteriliyor. Ziyaretçiler, aynı zamanda Digi.logue Space’de mutlaka izlenmesi gereken oyunlar arasında gösterilen son video oyunu Everything’i de oynayabiliyor. Oyunda kullanıcının kendisini; hayvanlardan gezegenlere, galaksilerden oyun içerisinde görülebilen 3.000 çeşit canlı-cansız nesneye dönüştürebilmesi, oyunun ismine de ilham veriyor.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!