-->
Bulletstorm: Full Clip Edition İnceleme

Eğlence ve Aksiyon Bir Arada… 22 Şubat 2011 yılında PC, PlayStation 3 ve Xbox 360 için piyasaya sürülen Bulletstorm, Bulletstorm: Full Clip Edition olarak PC, PlayStation 4 ve Xbox One için satışa sunuldu. Yeni nesil konsollarla birlikte HD oyun yapma furyasında inanılmaz bir artış gördük. Eski nesilde başarı sağlamış her oyunun yenilenmiş hali ile tekrar […]

15.04.2017 | ulasufuk

Eğlence ve Aksiyon Bir Arada…

22 Şubat 2011 yılında PC, PlayStation 3 ve Xbox 360 için piyasaya sürülen Bulletstorm, Bulletstorm: Full Clip Edition olarak PC, PlayStation 4 ve Xbox One için satışa sunuldu. Yeni nesil konsollarla birlikte HD oyun yapma furyasında inanılmaz bir artış gördük. Eski nesilde başarı sağlamış her oyunun yenilenmiş hali ile tekrar piyasaya çıkmaya başladı. Bunlara eklenen son oyun ise Bulletstorm: Full Clip Edition oldu. Eski nesil versiyonu oldukça başarılı olan Bulletstorm, yeni nesilde ise yüzümüzü çok güldürmedi. Herhangi bir oyun HD Collection, Remastered, Definitive Edition vs. gibi isimlere sahip olunca oyuncularda bir beklenti oluşuyor. En azından daha önce oynamış oldukları oyunlarda birkaç yenilik görmek istiyorlar.

 

 

Bulletstorm: Full Clip Edition’nın eski versiyonu ve yenisi arasındaki en büyük fark, ebetteki görüntü ve performans. Oyunun renkli ve hareketli dünyası 1080p’de harika görünüyor ve 60 fps ile yağ gibi akıyor. Oyuna eklenen yeni efektler ise her şeyi bir adım daha ileri taşıyor. Unreal motoruyla geliştirilen oyun, PlayStation 3 ve Xbox 360’ta -hissetmemiş olmanız imkansız- öyle kasıyordu ki, Definitive Edition’a verdiğiniz para için hiç içiniz acımayacak. Oyunun daha önce oynamış olanlar için oyunun detaylı anlatımına geçelim. Bulletstorm: Full Clip Edition’nın ciddi bir oyun olmadığını daha oyunun girişinde anlatılan hikayeden kestirmek mümkün aslında. Dead Echo adlı gizli bir suikast timinin üyesi olan Grayson Hunt adlı karakterimiz, son görevinde şans eseri aslında azılı suçluları değil, sistemin hoşlanmadığı masum insanları öldürdüğünü anlayınca aklı başından gider ve kendisine bu emirleri veren General Sarrano’dan intikam almak için yemin eder.

 

 

On yıl boyunca General Sarrano’dan intikam almak için uzay boşluğunda o gezegen senin bu gezegen benim dolaşan Hunt ve ekibi, en sonunda kendilerini son derece tehlikeli ve bir o kadar da garip bir gezegende bulurlar ve hikaye böyle devam eder. Hikayenin ayrıntılarını daha fazla anlatarak işin tadını kaçırmak istemiyorum, ama zaten Bulletstorm: Full Clip Edition başında harcayacağınız yaklaşık yedi saati hikayenin detaylarını merak ederek geçirmiyorsunuz. Yedi saat boyunca sizi oyalayacak iki şey ve tek bir göreviniz olacak; göreviniz önünüze çıkan her şeyi öldürmek ve fazla uzun sürmeyen sahnelerde gidip kendinize bir kahve almak. Sizi oyalayacak şeyler ise; daha fazla skill pointi toplamak için uğraş vermek ve skill ağacınızda yer alan kapalı tecrübeleri açmaya çalışmak. Neyse ki Bulletstorm: Full Clip Edition, eğlenceli oynanış dinamiklerini göze hoş gelen bölüm tasarımları ve renkli arka planlar ile süslemeyi başarıyor ve sadece egonuza hitap eden bir oyun olmaktan kurtulup, beyninizin sol tarafına da hitap eden bir oyun olmayı başarıyor.

 

 

Yine de Bulletstorm: Full Clip Edition, tüm bu sorunlarına rağmen, ilginç bir şekilde sizi yedi saat boyunca ekran karşısında tutmayı başarıyor; böylelikle artık klişeleşmiş ikinci oyuna dair ipucu veren ara sahneyi kaçırmamış oluyorsunuz. Bu yedi saatlik esareti size keyifli hale getiren ve oyuna olan ilginizin azalmasını engelleyen en önemli etkenler ise, yukarıda da değindiğim gibi oyunun skill ağacı ve farklı düşman öldürme mekanikleri; düşmanı diken üstüne fırlatma, boşluktan aşağı atma, önce yanmasını sağladıktan sonra öldürme, vücudunu parçalama gibi sıralayabilirim. Düşmanlarımızı öldürmek için en çok kullanacağımız mekanik ise, düşmanlarımızı havada dondurabilen, havaya zıplatıp yeri öptürebilen, sağlam bir tekme için düşmanı size doğru çekebilen kırbacımız olacak. Kırbaç ve tekme kombinasyonları anında sağlam bir tatmin hissi yaşasak da, oyunda bulabileceğiniz diğer silahların vuruş hissini genel olarak vasat olarak değerlendirebiliriz. Benzer FPS oyunlarında örneklerine karşılaşabileceğimiz silahların pek bir yenilik getirdiğini de söyleyemem, ama silahları geliştirerek açabileceğiniz şarj atışları keyifli olabiliyor.

 

 

Saf eğlence amacı ile geliştirilmiş bir oyunda yapay zekanın gelişmiş olmasını beklemek ne kadar gerçekçi olur değil mi? Bulletstorm: Full Clip Edition’In bu tarz oyunlara abilik edip gelişmiş bir yapay zeka sunduğunu görmek bizi şaşırtırdı açıkçası. Neyse ki, oyunda gördüğümüz düşmanlar nerede olduğunuzu ufak bir hata payıyla tespit edebiliyor, üstünüze deli gibi koşma görevini de hatasız yerine getiriyorlar. Tam da bu anlarda devreye giren metal parçalar da sizi ortamın havasına sokarak, atmosferin kuvvetlenmesine yardımcı oluyor. Buradaki asıl sorun oyunun yapay zekası değil, geliştiricilerin oyunun zorluk seviyesi üstünde fazlaca düşünmemeleri ve cephane gibi bir problem yaşamamanızın verdiği rahatlık. “Very Hard” seçeneğinde bile oyunun sizi zorladığını söyleyemem. Üstelik oyunun Boss savaşları, böyle bir oyunda karşılaşmayı ummayacağımız kadar basit. Eğer People Can Fly, bu dinamikler üstünde biraz daha düşünmüş ve oyunun zorluk seviyesini daha iyi ayarlamış olsaydı, daha sonraki yıllarda FPS oyunları arasında hatırlayabileceğimiz bir oyun geliştirmiş olmayı başarırdı diye düşünüyorum. Son olarak oyunun eski versiyonu oynamamış, PC, PlayStation 4 veya Xbox One’ında sağlam bir aksiyon arayanlar, Bulletstorm: Full Clip Edition ‘ı rahatlıkla alınacaklar listelerine ekleyebilirler.

 

Playstore’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın



Popüler Haberler


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!


Bilim kurgu gerilim oyunu Deliver Us The Moon, 4 yıl önce iptal edilmesinin ardından Switch’e geri dönüyor!