-->
Bayonetta PC İnceleme

Yaratıkları Keklik Gibi Avlıyoruz… 2009 yılında PlayStation 3 ve Xbox 360 için piyasaya sürülen Bayonetta, Yenilenmiş grafikleri ve 4k desteği ile beraber o PC için satışa sunuldu. Bayonetta’nın eski versiyonu ve yenisi arasındaki en büyük fark, ebetteki görüntü ve performans. Oyunun renkli ve hareketli dünyası 1080p’de harika görünüyor ve 60 fps ile yağ gibi akıyor. […]

16.04.2017 | ulasufuk

Yaratıkları Keklik Gibi Avlıyoruz…

2009 yılında PlayStation 3 ve Xbox 360 için piyasaya sürülen Bayonetta, Yenilenmiş grafikleri ve 4k desteği ile beraber o PC için satışa sunuldu. Bayonetta’nın eski versiyonu ve yenisi arasındaki en büyük fark, ebetteki görüntü ve performans. Oyunun renkli ve hareketli dünyası 1080p’de harika görünüyor ve 60 fps ile yağ gibi akıyor. Oyuna eklenen yeni efektler ise her şeyi bir adım daha ileri taşıyor oyun Yani nesiller arası bir yolculuk yaptığı için en önemli yenilik olan grafiklere. Kaplamaların kalitesini arttıran Platinum Games, bizlere eski konsolda sunduğu görsel şölenin daha iyisini veriyor. Eğer Bayonetta’yı PlayStation 3’te oynadıysanız, PC deoynadığınızda grafiklerin ne kadar geliştiğini görebilirsiniz. 4k desteğiyle birlikte daha kaliteli kaplamalar, ışıklandırmalar, gölgelendirmeler ve iki boyuttan üç boyuta geçen kaplamalar bulunuyor.

 

 

Bayonetta’nın en önemli gelişmelerinde biride oyunun 60 fps oluşu. Detaylı ve bol poligonlu karakter tasarımları, yüksek alan derinliği ve geliştiren ışıklandırma ile 60 fps Gözlerde adeta bayram havası yaşatıyor ve oyunun 30 ile 60 fps arasındaki farkını ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor. Oyunun daha önce oynamış olanlar için oyunun detaylı anlatımına geçelim. Bayonetta adında sıra dışı bir cadının hikayesini anlatıyor. Oyunda toplamda iki grup var: Dışarıdan iyiliğin temsilcisi gibi görünen ancak tam tersi olan Lumen Sages (ki bunlar ve bunların melekleri bizim düşmanlarımız) ve bizim son kalan üyesi olduğumuz Umbran Witches. Niye bizim kalan son üye olduğumuzu ve senaryonun geri kalanını burada anlatmayacağım zira bilmeniz gereken tek şey bizim karakterimizin bir cadı olduğu ve ona bir şekilde haksızlık eden iyiliğe karşı savaştığı. Oyunda karşımıza birçok farklı “melek” türü geliyor ancak bunlar gerçek anlamda melek değil elbette.

 

 

Garip gureba, çirkin yaratıklar ve ilk yere indiklerinde bembeyaz olan vücutlarının altından dövdükçe gerçek renkleri ortaya çıkıyor, aslında bunların bir tür şeytan olduğunu ima etmeye çalışıyor oyun (hemen celallenmeyin, oyundaki meleklerin gerçek hayattaki melek temasıyla ilgisi yok). Bu sözde meleklerden türlü türlü çıkıyor karşımıza, kimileri küçük ve güçsüz, kimileri büyük ve güçlü oluyor (ki büyük olanların altta HP barı çıkıyor hemen). Elbette bu çirkin yaratıkları tepelemek için silahlara ihtiyacınız olacak ama korkmayın, Bayonetta’da silahtan bol şey yok. İsterseniz eline ve ayaklarına tabanca, isterseniz eline kılıç ayağına pompalı tüfek, isterseniz her ikisine de pompalı tüfek takabiliyorsunuz. Aynı zamanda oyunda şeytanla işbirliği yapıyor ve şeytanın barından sürekli bir şeyler alıyoruz. Burada ilginç olan nokta ise şeytanın siyahi bir bar işletmecisi olmasıdır. Ancak bar dediysek herhalde oturup şeytanla karşılıklı Bacardi içmiyoruz, silah, ekipman, yeni kombolar, sizi belli bir süre için güçlendiren veya canınızı tamamlayan lolipoplar alıyoruz. Oyunun gayet oturmuş bir alış veriş sistemi var ancak dediğim gibi keşke her şey bu derece pahalı olmasaydı. Yapımcılar resmen cimri hacı bakkal gibi her şeye bindirdikçe bindirmişler.

 

 

Elbette bu tür oyunların güzel olup olmadığını belirleyen şey komboları ve komboların verdiği tatmin hissidir. Bu oyun kesinlike o tatmin hissini çok iyi vermeyi başarıyor. Yukarıda bahsettiğim gibi yaratıklara her geçirdiğinizde derileri parçalanıyor ve altlarındaki çirkin, şeytansı doku ortaya çıkıyor. Her vurduğunuzda yaratığı paramparça ettiğinizi hissediyorsunuz, oyun bu konuda çok ama çok başarılı. Kombolar konusunda ise çok fazla çeşitlilik var, öyle ki hepsini kullanma ihtimaliniz oldukça düşük. Bazı kombolar duraksamalı, bazıları direk tuşlara basarak yapılıyor ancak şahsen duraklamalı komboları çok tercih etmedim çünkü oyunun yapısı pek buna müsait değil, çok hızlı bir şekilde ilerliyor oyun. Bazı kombolarda “wicked weave” denilen bir özellik var ve siz her yaratığa vurduğunuzda arkanızda saçtan bir el çıkıyor ve o da yaratığa yumruk vuruyor veya üzerine basıyor. Genelde bu komboları yapmakla normal komboları yapmak arasında pek bir fark yok, tek fark bunların biraz daha uzun sürmesi ancak yaptığınız zaman da inanılmaz tamin ediyor insanı. Saçtan el demişken, Bayonetta bu tür büyüleri yapmak için saçını kullanıyor, dolayısıyla her “wicked weave” yaptığınızda yarı çıplak kalıyor. Tamam, biliyorum, artık bundan başka bir kombo yapmayacaksınız bunu okuduktan sonra, diğer kombolar gereksiz olmuş işte bu yüzden. Son olarak eğer daha önce konsolda oyunu oynamadıysanız, canınız sıkılıyorsa ve çerez oyun arıyorsanız kesinlikle Bayonetta’dan iyisini bulamazsınız.

Voidu.com’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın

 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!