-->
AMD Ryzen işlemcileri için Ashes of the Singularity Optimizasyonu

AMD Ryzen işlemcileri için ilk yayınlanan Ashes of the Singularity optimizasyonu DirectX 12’de %30’a kadar performans artışı sağlıyor AMD, Ryzen masaüstü işlemcileri için oyun geliştiricileri Stardock ve Oxide Games ile birlikte geliştirdiği, önemli performans artışları kazandıran ilk “Ashes of the Singularity” oyun optimizasyonunu duyurdu. 1 yıl önce yayınlanan popüler oyun, optimizasyon sayesinde önemli oyun içi […]

04.04.2017 | ulasufuk

AMD Ryzen işlemcileri için ilk yayınlanan Ashes of the Singularity optimizasyonu DirectX 12’de %30’a kadar performans artışı sağlıyor

AMD, Ryzen masaüstü işlemcileri için oyun geliştiricileri Stardock ve Oxide Games ile birlikte geliştirdiği, önemli performans artışları kazandıran ilk “Ashes of the Singularity” oyun optimizasyonunu duyurdu. 1 yıl önce yayınlanan popüler oyun, optimizasyon sayesinde önemli oyun içi performans farkı sunarken, “Bütün yüklerde ortalama FPS”de yüzde 30’a kadar performans artışı sağlayarak AMD Ryzen 7 1800X’i performans elitleri listesine yerleştirdi[1]. Bu gelişme ile birlikte Stardock ve Oxide Games önemli oyun geliştirme stüdyoları ve oyunlarını içeren AMD Ryzen oyun geliştirme programının ilk katılımcıları oldular.

Konu ile ilgili görüşlerini bildiren AMD Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Bilgi İşlem ve Grafik İş Birimi Genel Müdürü Jim Anderson “Zen çekirdekleri ve AMD Ryzen işlemcilerinin tam potansiyelini ortaya çıkarmak yazılım, donanım ve oyun geliştiricileriyle yakın bir iş birliği gerektiriyor. Stardock ve Oxide’ın elde ettiği sonuçlar önemli kazanımlara işaret ediyor. Elde ettiğimiz sonuçlardan sadece performans artışından dolayı değil, gerçek zamanlı strateji oyunlarındaki en iyi DirectX 12 uygulaması olan Ashes of the Singularity hayranları için yarattığı değerden dolayı da çok mutluyuz” dedi.

Performans Artışı

DDR4-2933 bellek ile test edilen AMD Ryzen 7 1800X işlemcisi 1920×1080 çözünürlük ve “Yüksek” görüntü kalitesi ayarlarında “Bütün yüklerde ortalama FPS”de minimum %26’ya kadar performans artışı gösterdi. Gösterilen artış “Normal yüklerde ortalama FPS” ile yüzde 33’lere kadar çıktı.

Oyun güncelleme erişimi

“Ashes of the Singularity” sahipleri güncellenmiş oyunu Steam platformu üzerinden bugünden itibaren ücretsiz olarak indirebilirler. Oyunu yeni satın alacak kullanıcılar ise güncellenmiş oyunu standart olarak indirecekler. Her üç Ryzen 7 CPU modeli de dünya genelinde satıştadır.



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz