-->
Samsung Paris’te Yeni QLED TV Serisi ile Göz Doldurdu

Samsung Electronics, Paris’teki Louvre Müzesi’nde düzenlenen global TV lansman etkinliğinde, premium QLED TV serisi ve The Frame hakkında tüm ayrıntıları duyurdu. Bugün Paris’te düzenlenen global TV lansman etkinliğinde, premium QLED TV serisi ve The Frame hakkında yeni ayrıntıları duyuran Samsung Electronics, kullandığı en ileri teknolojiyle ev eğlence sektörünün geleceğini belirleyen lider şirket olduğunu bir kez […]

15.03.2017 | ulasufuk

Samsung Electronics, Paris’teki Louvre Müzesi’nde düzenlenen global TV lansman etkinliğinde, premium QLED TV serisi ve The Frame hakkında tüm ayrıntıları duyurdu.

Bugün Paris’te düzenlenen global TV lansman etkinliğinde, premium QLED TV serisi ve The Frame hakkında yeni ayrıntıları duyuran Samsung Electronics, kullandığı en ileri teknolojiyle ev eğlence sektörünün geleceğini belirleyen lider şirket olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Samsung, optimum parlaklık seviyeleri ve şaşırtıcı görsel deneyim sunduğu için “Işığın TV’si” ismini alan QLED TV’yi tanıtmak için “Işıklar Şehri” Paris’i seçti. Mekan olarak zengin sanat ve kültür tarihiyle bilinen Louvre Müzesi’nin tercih edilmesi de Samsung’un iki sanat eseri olan Samsung QLED TV ve The Frame’in temsil ettiği Lifestyle TV konseptine verdiği öneme vurgu yapıyor.

En yeni QLED TV’nin tasarımında; tüketici ön planda tutuldu ve tüketicilerin üç önemli talebine, Q Picture, Q Smart ve Q Style adı verilen çözümler sunuldu. Samsung bir kez daha ünlü İsviçreli tasarımcı Yves Behar ile çalışarak inovatif The Frame modelini yaratırken tüketicilere her evin iç ortamına sorunsuz uyum sağlayan zarif bir şaheser sunmayı amaçladı.

11 yıldır global TV pazarı lideri Samsung olarak, dünyada tüm televizyon pazarına yön veren öncü teknolojiler ile rakipsiz görüntü deneyimi sunarken, aynı zamanda yenilikçi dizaynlarımızla ürünlerimizi hayatınızın vazgeçilmez parçası haline getiriyoruz. 2016 yılını TV’de cirosal pazar lideri olarak geride bırakırken 2017’de yenilikçi teknolojilerimizle sektöre öncülük etmeye devam edeceğiz. 2017’de QLED TV ile yeni ve rakipsiz bir kategori yaratırken, CES fuarında en yenilkçi ürün ödülü alan The Frame ile de televizyonu evinizin başyapıtı haline getiriyoruz’’ diyen Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Mert Gürsoy, QLED TV kategorisini şöyle tanımladı:

Yeni QLED TV kategorisi, sanatsal görüntü kalitesiyle, hayatınızı güzelleştiren tasarım yenilikleriyle ve televizyon izleme keyfini en üst seviyeye taşıyan akıllı özellikleriyle, oyunu baştan yazıyor. QLED TV, yeni ve ileri Quantum Dot teknolojisi sayesinde renk hacmini yüzde 100 yeniden üreten dünyanın ilk televizyonu. Geleneksel TV’lere kıyasla çok daha fazla ayrıntıyı yansıtıyor, önemli ölçüde geliştirilmiş bir renk yelpazesini gösterebiliyor. QLED TV ile televizyon izleme deneyimini etkileyen tüm pürüzleri kaldırırken TV’yi en mükemmel şekilde sunmak üzere yeniden tanımlıyoruz. Bu seride, tasarım ve kullanışlılık alanında öne çıkan tek bir şeffaf ‘Görünmez Bağlantı’ (Invisible Connection) kablo aracılığıyla tüm çevre aygıtlar toplanıp TV’ye bağlanabiliyor, böylelikle kablo karmaşasına da bir son veriliyor. Smart kumanda ise evdeki tüm ürünleri kontrol etmenizi sağlıyor ve kumanda kirliliğine son veriyor. QLED TV ile TV sektöründe yepyeni bir kategori yaratmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diye ekledi.

Q Picture: Işık ve rengin mükemmel bileşimi

Yeni tanıtılan QLED TV quantum noktası teknolojisini, ışık verimliliği, stabilite ve daha geniş bir renk yelpazesindeki ilerlemelerle yeni bir aşamaya yükseltiyor. Yeni metal quantum noktaları sayesinde QLED TV, bakış açısı, renk hacmi, parlaklık ve kontrast gibi görüntü kalitesinin bütün önemli yönlerine çözüm getiriyor. Gerçek renkleri gösteren QLED TV, yüzde 100 renk hacmiyle pazarda mevcut en yüksek seviyeye ulaşıyor.

Ayrıca, QLED TV’nin zengin ve koyu siyah seviyeleri ve kontrastı, odanın aydınlatması nasıl olursa olsun tutarlı bir izleme deneyimi sağlıyor. QLED TV’nin gelişmiş HDR 1500 fonksiyonu kullanıcılara tüm gizli ayrıntıları, renklerde bozulma olmaksızın, tam gerektiği şekilde görme imkanı veriyor.

Q Smart: Ev eğlence sistemi deneyimini üst seviyeye taşıyor

Samsung Smart Hub, doğrudan QLED TV aracılığıyla daha da sezgisel ve bütünleşmiş bir deneyim sunmak amacıyla genişletildi. Geliştirilen Samsung One Uzaktan Kumanda artık daha fazla cihazı destekliyor ve daha fazla Smart TV özelliği için ses kontrolü imkanı sunuyor. Kullanıcılar, Android veya iOS mobil cihazlarda bulunan en yeni Smart View Uygulamasıyla eşleştirildiğinde, kişiselleştirilmiş Smart Hub’larının keyfini diledikleri gibi çıkarabiliyorlar.

Ayrıca TV Plus hizmeti de en yeni 4K filmleri ve eğlence programlarını bulmak, satın almak ve izlemek için son derece kolay ve hızlı bir yol sunuyor. Yeni Music hizmeti ise televizyon programlarında veya filmlerde fonda duyulan müziklerin kolaylıkla aranmasını ve saptanmasını sağlıyor.

Q Style: Tüm yaşam tarzlarına uyan tasarım

Samsung, mekanın estetik özellikleri veya düzenlemesi fark etmeksizin her eve uyabilecek yeni tasarım öğeleri sunuyor. Tamamen yeni Görünmez Bağlantı (Invisible Connection) kablosu zarif, tek kablo sistemiyle kablo dağınıklığının ortadan kaldırılmasına yardımcı oluyor. Tüketiciler, eskiden set üstü kutularıyla ve harici cihazlarla işgal edilen oturma odasını boşaltarak, elde ettikleri alanı tüm cihazları bir araya getiren tek bir optik kablo ile düzenleyebiliyorlar.

Samsung ayrıca, 15 dakikalık montaj işlemiyle televizyonu duvara daha da yaklaştıran Boşluksuz Duvar Montajını (No Gap Wall-mount) sunuyor. Televizyonunu duvara monte etmek istemeyenler için de çok çeşitli şık Samsung televizyon ayakları yer alıyor. Ressam sehpası gibi tasarlanan Studio Standı, sanatsal bir esine sahip yaşam alanlarına mükemmel şekilde eşlik ediyor. Gravity (Yer Çekimi) Standıyla ise televizyon kolaylıkla döndürülerek en iyi izleme açısı sunuluyor.

The Frame: Televizyona bakmanın yeni bir yolu

Mükemmel tasarıma odaklanmaya devam eden Samsung, yeni inovasyonu The Frame ile daha da fazla detay sunuyor. CES 2017’de sunulan The Frame, herhangi bir odayı veya televizyon izleme ortamını üst seviyelere taşıyan sanatsal bir yaklaşımla oluşturuldu.

Yeni inovatif teknolojiye dayanan The Frame, “Sanat Modu” açık olduğunda duvarda asılı bir tablo gibi görünüyor. Standart bir televizyonda olduğu gibi görüntünün kararması yerine, kullanıcının The Frame’deki özel tasarım dijital sanat ürünlerinden birini seçmesi sağlanarak, Lifestyle TV’nin ekranı bir sanat eserine dönüştürülüyor. Sanat düzenlemesi ve renkleri için sunulan çok sayıdaki seçenekle ve değiştirilebilir kenar ve opsiyonel Studio Ayağı gibi uyarlanabilir aksesuar seçenekleriyle birleştirildiğinde, kullanıcının yaşam alanını tamamlıyor.

Dahası, Samsung’un yeni Görünmez Bağlantı ve Boşluksuz Duvar Montajı uygulamalarıyla donatılan The Frame çirkin kablolar veya teller gerekmeden her türlü yaşam alanına sorunsuz şekilde uyabildiği için kullanıcılar tarafından istenilen yere asılması mümkün oluyor.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!