-->
WWE 2K17 PC İnceleme

Dövüş Tüm Hızıyla Devam Ediyor… Çocukluğumuzun geçtiği dönemlerde tanışmıştık “Amerikan Güreşi” kavramıyla. Haftanın belli günlerin televizyonda geç saatlerde yayınlanan müsabakaları izlerken herkesin aklında “Bu hareketleri gerçekten yapıyorlar mı?” sorusu dolaşırdı. Aile büyüklerine bu soruyu sorduğumuzda onlarda bir müddet duraksarlar sonra “Saçmalama bunla senaryodan ibaret” derlerdi. Ama bizler bu sporun gerçekten sadece bir senaryodan ibaret olduğunu […]

17.02.2017 | ulasufuk

Dövüş Tüm Hızıyla Devam Ediyor…

Çocukluğumuzun geçtiği dönemlerde tanışmıştık “Amerikan Güreşi” kavramıyla. Haftanın belli günlerin televizyonda geç saatlerde yayınlanan müsabakaları izlerken herkesin aklında “Bu hareketleri gerçekten yapıyorlar mı?” sorusu dolaşırdı. Aile büyüklerine bu soruyu sorduğumuzda onlarda bir müddet duraksarlar sonra “Saçmalama bunla senaryodan ibaret” derlerdi. Ama bizler bu sporun gerçekten sadece bir senaryodan ibaret olduğunu ve işin eğlence tabanlı ilerlediğini çok sonradan kavramıştık. Derken yıllar geçip günümüz oyun dünyasında kendine ciddi bir yer edinen WWE yapımlarını oynamaya başladıkça işin “eğlence” kısmının ne denli önemli olduğunu anlamış olduk. 2k firması ile gittikçe daha da büyüyen kitlelere hitap eden, son yıllarda çalkantılı oynanış ve senaryo tercihleri ile eleştiri oklarını üzerine çeken WWE yapımı bu yıl bakalım tekrar eski günlerine geri dönüş yapmış mı gelin hep beraber bakalım.

 

 

Geçen sene piyasaya sunulan wwe 2k16 eleştirmenler tarafından ciddi eleştirilere maruz kalmış ve oyun severlerin de şimşeklerini üzerine çekmişti. Bu yıl yeni yapımı incelerken ilk olarak geçen seneki hatalardan ne kadar ders çıkarıldığı noktasından bakarak oyuna yaklaştım. Her gördüğüm ufak iyileştirmeye umutla yaklaştım. Sonuçta böylesine dikkat çekici bir yapımın istikrarlı bir şekilde harap olup gitmesine içim elvermezdi. Neyse ki özellikle oynanış ve senaryo modlarında yapılan iyileştirmeler ile durumu kurtarmayı başarmış bir 2k oyunu karşımızda duruyor. Öncelikle wwe dünyasının önemli bir bölümünü teşkil eden ve bir döneme damgasını vuran Attitude Era zamanına yolculuk yapmak oldukça etkileyici bir deneyim sunuyor. Stone Cold Steve Austin, bir diğer anlatımla “antikahraman güreşçi” özellikle 90’lı yılların sonlarında karşımıza çıkan bu efsanevi yüz ile belli bir dönemin tozunu dumana katmak oldukça etkileyici olmuş.

Oyunun senaryo modunun daha önceki yapımlara kıyasla daha uzun tutulmuş olması da ilk başta gözüme çarpan detaylardan biri oldu. Bu kimine göre olumlu kimine göre olumsuz karşılanabilecek bir durum ancak benim görüşüme göre senaryo modu oyuna bir dinamizm ve akıcılık kazandırmamış. Ayrıca yine uzun tutulan bir diğer mod ise kariyer modu olarak karşımıza çıkıyor. Altın kemeri kazandıktan sonra da yolculuğumuza devam ettiğimiz kariyer modunda kesinlikle geliştirilmesi gereken röportaj sistemi. Tıpkı bir menajerlik oyunu oynuyormuş hissi veren bu aşamada genelde rakibiniz ve bir sonraki maç hakkında demeçler veriyorsunuz. Bu demeçler karakterinizin de oluşmasını belirliyor.

 

 

Her başarılı spor/simülasyon oyununun olmazsa olmazı haline gelen “universe mod” bu sene de oyuncuların beğenisine sunulmuş. Benim normal olarak çok zaman geçirmediğimi bu moda inceleme için göz attığımda bir önceki yıllara göre görsel olarak geliştirmeler yapıldığını fark ettim. Bunun yanı sıra göreceli olsa da oyunculara biraz daha serbesti getirdiği de söylenebilir. Özellikle karakter eşleştirmelerinde.  Bunun haricinde işte bildiğiniz universe mod.

Oyunun yenilenen bölümlerinden biri de oyuncu sayısındaki büyük artışa paralel olarak getirilen üçlü yorumcu sistemi. Sanırım yapımcılar yeni oyunda her şeyi artırma yoluna giderek oyun severlerin gönlünü fethetmeye çalışmış. Ancak bunlarda ne kadar başarılı olduğunu zaman gösterecek. Yaklaşık 175 kadar oyuncunun bulunduğu yapıma ek paketlerle daha da oyuncu eklenebileceğini düşününce yapımın oynanış süresinin de bir hayli uzayabileceğini tahmin etmek güç değil.

Benim açıkçası bu seneki WWE 2k17 yapımında en çok hoşuma giden bölüm kendi şovumuzu tasarladığımız bölüm oldu. Bir nevi kendimizi Vince McMahon yerine koyduğumuz ve ringinden dekoruna kadar, oyuncusundan seyircisine ve senaryosuna kadar kendimize ait bir WWE evreni oluşturduğumuz bu mod çok keyifli vakit geçirmenizi sağlıyor. Ayrıca çoklu oyuncu modlarındaki geliştirmeler de göze hoş gelen yenilikler olmuş.

 

 

Görsel olarak belli bir standartı yakalamış olan WWE yapımları bana göre o standartı daha yukarıya taşıma konusunda oldukça hantal davranıyor. Tamam sonuçta bir güreş yapımından bahsediyoruz ve ana noktamız eğlence ancak yine de yapımcıların en az mesai harcadıkları yerin görsel geliştirmeler olması artık baymaya başladı. Bunun yanı sıra ses ve müziklerde karşılaştığım birkaç pürüz de oyunun bu yönünün vasatı aşamadığını gösteriyor.

Genel değerlendirmeye gelecek olursak, incelemenin başında da belirttiğim gibi son dönemde aşağı yönlü bir istikrar! yakalayan WWE yapımı bu yıl işi kotarma noktasında elinden geleni ardına koymamış. Genel olarak pürüzlü noktalar giderilmiş, senaryo modları komple elden geçirilmiş. Uzun oynanış süreleri ve oyun severleri oldukça tatmin edecek yeni modları ile başarılı bir WWE 2k17 yapımı önümüzde duruyor. Serinin en iyi oyunu mu derseniz bunu söylemek fazlasıyla iddialı olacaktır. Ancak serinin geleceğini şekillendirecek bir mihenk taşı olduğu aşikar.

Playstore’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın



Popüler Haberler


Yayıncı HandyGames ve geliştirici ITEM42, mitolojiden ilham alan birinci şahıs ortak nişancı oyunu PERISH’i 15 Nisan’da PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 ve Xbox One için piyasaya süreceğini duyurdu.


Chucklefish tarafından yayınlanan ve Deadpan Games tarafından geliştirilen taktik tabanlı kart destesi oluşturma oyunu Wildfrost, 11 Nisan’da iOS ve Android mobil cihazlar için geliyor.


Take-Two Interactive, 460 milyon dolarlık bir anlaşmayla Borderlands serisinin geliştiricisi Gearbox Entertainment’ı satın aldığını duyurdu.


Sony Interactive Entertainment, PlayStation Plus aboneleri için Nisan ayı ücretsiz oyunlarını açıkladı.