-->
NBA “2K e-Lig”i Oyunseverler İle Buluşturuyor

Dünyanın en iyi basketbol oyuncuları, NBA ve Take-Two iş birliği ile hayata geçen NBA 2K e-Liginde bir araya geliyor. NBA ve Take-Two Interactive Software, Inc. birlikteliği ile düzenlenecek olan ilk resmi e-spor ligi NBA 2K e-lig 2018’de başlayacak. Normal NBA ligi düzeyinde ilerleyecek olan NBA 2K e-Lig, her biri kendi avatarını oluşturacak beş oyuncu tarafından […]

14.02.2017 | ulasufuk

Dünyanın en iyi basketbol oyuncuları, NBA ve Take-Two iş birliği ile hayata geçen NBA 2K e-Liginde bir araya geliyor.

NBA ve Take-Two Interactive Software, Inc. birlikteliği ile düzenlenecek olan ilk resmi e-spor ligi NBA 2K e-lig 2018’de başlayacak. Normal NBA ligi düzeyinde ilerleyecek olan NBA 2K e-Lig, her biri kendi avatarını oluşturacak beş oyuncu tarafından kurulacak ve takımların dahil olduğu gruplar olacak. Çaprazlama maçların yapılacağı NBA 2K e-Lig’de şampiyon Play-Off’lar ile belli olacak.

NBA Başkanı Adam Silver NBA 2K e-Lig ile ilgili; “Taraftarlarımız, genç ve büyüyen e-Spor topluluğu için gerçekten özel bir platform geliştirme şansımız olduğuna inanıyorum. Sınıfının en iyisi NBA’i Take-Two’nun rekabetçi oyun uzmanlığıyla harmanlayarak yepyeni bir lig deneyimi oluşturmak istiyoruz” dedi.

Take-Two Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Strauss Zelnick ise düşüncelerini; “NBA ile olan güçlü ilişkimizi geliştirmek ve NBA 2K e-Lig’ini NBA ile birlikte hayata geçirmekten çok mutluyuz. NBA’in özgünlüğünü ve taraftarlarının tutkusunu çok iyi şekilde yansıtarak tüm dünyada tanınan NBA 2K serisiyle, oldukça başarılı bir işbirliğine imza attık. Bu yeni projeyle, Take-Two ve NBA e-Spor’un artan büyümesini daha da hızlandırmaya ve rekabetin heyecanını yeni ufuklara taşımaya hazırlanıyoruz” şeklinde ifade etti.

NBA ve Take-Two arasındaki ortaklık, dünya çapında 68 milyonun üzerinde satış rakamına ulaşan NBA 2K serisiyle 1999’a kadar dayanıyor. NBA 2K17, mevcut konsol oyunları arasında en fazla oy alan yıllık spor oyunu olup NBA 2K serisinin tarihinde de en çok oy alan oyun unvanını elinde bulunduruyor. Bugüne kadar NBA 2K17, yaklaşık 7 milyon sattı ve 2K’ların bugüne kadarki en fazla satan sporu unvanını kazanmaya hazırlanıyor.

Aralık’ta 2K, ikinci resmi eSpor turnuvası olan ve oyunculara NBA All-Star 2017’ye bir seyahat kazanma imkanı veren NBA 2K17 All-Star Tournament’ı piyasaya sürdü. 5-e-5 oynanan ve 250.000$ ödülü bulunan bu turnuva 17 Şubat’ta New Orleans’ta sonuçlanacak.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!