-->
Gravity Rush 2 İnceleme

Nevi’nin Macerası Kaldığı Yerden Devam Ediyor… Studio Khara tarafından geliştirilen Gravity Rush karşımıza ilk olarak 2012 yılında PS Vita platformunda çıkışını yapmıştı.  Çok beğenilen ve ilerleyen zamanlarda gördüğü ilgiyle beraber Bluepoint Games tarafından PlayStation 4’e Gravity Rush Remastered uyarlanan Yapım PlayStation 4’e geldikten sonra çok kısa bir süre de hayran kitlesini arttırarak ciddi bir komünite […]

10.01.2017 | ulasufuk

Nevi’nin Macerası Kaldığı Yerden Devam Ediyor…

Studio Khara tarafından geliştirilen Gravity Rush karşımıza ilk olarak 2012 yılında PS Vita platformunda çıkışını yapmıştı.  Çok beğenilen ve ilerleyen zamanlarda gördüğü ilgiyle beraber Bluepoint Games tarafından PlayStation 4’e Gravity Rush Remastered uyarlanan Yapım PlayStation 4’e geldikten sonra çok kısa bir süre de hayran kitlesini arttırarak ciddi bir komünite oluşturmayı başardı. Hikaye tarzında tasarlanan ilk oyunda karakterimizle yer çekimini kontrol edebiliyor. Bölümlerdeki kristalleri toplamasına yardımcı olurken düşmanlardan zarar görmemesini de sağlamanız gerekiyordu. Zaman zaman çeşitli şıklar arasından tercih yapmanızı da isteyen oyunun sonucuna sizin verdiğiniz kararlar ufak da olsa etki edebiliyordu. Gravity Rush, yakaladığı başarının etkisi ile devam oyunu yapılan oyunlar kervanına girmiş bulunuyor.

 

 

Gravity Rush 2 ilk oyunun kısa bir süre sonrasını anlatıyor. Gravity Rush 2’de sevimli karakterimiz Kat, Nevi isimi yaratıklarla savaştıktan sonra kendisini alışkın olduğu Hakseville şehrinden çok uzaklarda buluyor. Hatta bulunduğu yerde yanında yakın arkadaşı olan Dusty ve yetenekli dostu Raven’da bulunmuyor. Kat’ın yanında sadece ilk oyundan da tanıdığımız oldukça tembel olan Syd var. Kat, ikinci oyunda da ilk oyunda olduğu gibi gösterişli olmayan sadece endi hayatını idame ettirmeye yardımcı olacak ağır işler yapıyor. Kat, ikinci oyunda da yine Nevi ırkıyla karşılaşıyor ve Dusty’nin de yardımlarıyla tekrar kendisini bir maceranın içerisinde buluyor. Kat’ın bu sefer Nevi ırkının yanı sıra birde şehirdeki kötü yönetime karşı çıkması gerekiyor. Raven ile Kat’ı bu oyunda ilk oyunun aksine daha koordineli çalışırken görüyoruz. Güçlü yeteneklere sahip olan karakterlerimiz Nevi ırkının sonunu getirmeye çalışıyor. Raven yapay zekayla kontrole dilmesine rağmen sizlerle aynı hareketleri yapabildiği için oyun içerisinde onu da kontrol ediyormuş gibi hissedebilirsiniz. Gravity Rush 2’nin öyküsü basit ama etkileyici. Yaratılan dünya ve karakterler adeta bir anime izliyormuşsunuz havası uyandırıyor. Öykü anlatımında da bu estetiğin korunması sayesinde oyun sizi kavrıyor ve içine alıveriyor.

 

 

Eğer daha önce Gravity Rush oyununu oynamadıysanız ve direk ikinci oyundan başlayacaksanız oyunun hikayesinde problemler yaşayabilirsiniz. Çünkü ikinci oyun ilk oyunun devamı niteliğinde ve karakterleri, güçleri ve oyun dünyasını sizlere tanıtmıyor. Kısacası Gravity Rush 2 oynamak istiyorsanız ilk oyunu da mutlaka oynamanız gerekiyor. Gravity Rush 2’nin birazda RPG öğelerine değinelim. İlk dikkat çeken şey, detaylı içeriği ile Kat’i gittikçe daha güçlü bir kahramana dönüştüren karakter gelişim sistemi. Menüsünde gelişim tuşuna bastığınızda Kat’in geliştirilebilir aksiyon ve yerçekimi yeteneklerini görebiliyorsunuz. Boss savaşlarını dilediğimiz şekilde gerçekleştirmek ve es geçebilmek gibi bu türe ait özellikler yer alıyor oyunda.

 

 

Karakter tasarımları harika. İnsanlar animeden fırlamış gibi koca gözleri ve ağızları, abartılı tepkileri ile bu dünyaya can getiriyorlar. Kahramanımız Kat ise aynı anda hem şirin, hem de seksi olmayı başarıyor. Sarı saçları, siyaha çalan ilginç kıyafeti ve topuklu ayakkabılarıyla şehirde hemen dikkat çekiyor. Bedeninde yıldızlar dolanan, evrenin ufak bir bedende hayat bulmuş hali gibi duran kedimiz de tasarımıyla büyülüyor. Düşmanlar ise o kadar da orijinal değil. Karakter animasyonları müthiş. Özellikle Kat’in yerçekimsiz bir şekilde havada süzülmesini görmeniz gerek. Bedenini kontrol edemiyor Kat, kolları bacakları savruluyor ve yere düştüğünde sert bir şekilde çarpıp taklalar atıyor. Gravity Rush 2 görsel olarak bir önceki oyuna göre gözle görülür bir gelişim göstermiş. Oyunun sahip olması gereken tüm görsel kaliteye sahip olmasına rağmen yer yer grafiksel hatalarda göze çarpmıyor değil. Ancak o kadar kusuru mazur görmek gerekiyor. Oyunun ses ve müziklerine gelecek olursak. Müzikler müthiş, oyunlara gereksiz epik bir hava katan görkemli orkestralar besteler veya görsel doku ile uyuşmayan rock şarkıları yer almıyor Gravity Rush 2’de. Sakin, ruh okşayan, aksiyon esnasında bile tansiyonunu çok az yükselten müzikler yüzünüze gülümseme oturtacak.

 

 

Sonuç olarak Gravity Rush 2 bir önceki oyunu oynayan ve memnun kalan oyun severlerin mutlaka tatması gereken bir lezzette olmuş. Ayrıca bu tür oyunları sevenlerin kesinlikle beklentilerini karşılayacak cinsten. Ancak genel bir değerlendirme yapacak olursak sonuçta bir baş yapıt değil. Önümüzdeki günlerde oyun dünyasının iddialı yapımları da düşünüldüğünde kısa süreli zaman geçireceğiniz bir oyun olarak düşünülebilir.



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz