-->
Gram Games’ten Oyun Sektöründeki Kadın Çalışan Sayısını Artırmaya Yönelik Yeni Proje

Geliştirdiği oyunları tüm dünyada toplam 100 milyondan fazla indirilen, 1010!, Merged! ve Six! gibi kısa sürede büyük başarı yakalayan yapımlara imza atan mobil oyun geliştiricisi Gram Games, oyun sektöründe dünyada %22 ile temsil edilen kadın çalışanların artmasına yönelik “The 22% Project” ismiyle bir eğitim projesini hayata geçiriyor. Tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından oynanan ve 1010!, […]

16.11.2016 | ulasufuk

Geliştirdiği oyunları tüm dünyada toplam 100 milyondan fazla indirilen, 1010!, Merged! ve Six! gibi kısa sürede büyük başarı yakalayan yapımlara imza atan mobil oyun geliştiricisi

Gram Games, oyun sektöründe dünyada %22 ile temsil edilen kadın çalışanların artmasına yönelik “The 22% Project” ismiyle bir eğitim projesini hayata geçiriyor.

Tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından oynanan ve 1010!, Merged! ve Six!’in yapımcısı olan mobil oyun şirketi Gram Games, oyun sektöründe %22 ile temsil edilen kadın çalışanların artmasına yönelik “The 22% Project” ismiyle yeni eğitim projesini hayata geçiriyor.

Yakın bir zamanda Londra’da yeni oyun stüdyosunu açan, oyun alanında kariyer yapmak isteyen yeteneklere burada da imkan sunan Gram Games, sektöre daha fazla kadın yeteneğin dahil olması adına önemli bir yaklaşım sergiliyor. Oyun sektöründe çalışan ya da sektörde yer almak isteyen kadınların ücretsiz olarak katılabileceği “The 22% Project” eğitiminde Gram Games ekibi; oyun geliştirme, kodlama, oyun tasarımı, reklam ve data analizi gibi çeşitli alanlarda önemli bilgiler paylaşacak.

Gram Games “The 22% Project” ekibi sözcüsü Ayla Kara Çoban, “Oyun sektöründe çalışan dağılımına bakıldığında, %78 ile erkeklerin domine ettiği bir yapı olduğunu görüyoruz. Sektörde %22 ile temsil edilen kadın yeteneklerin bu alanda daha fazla desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Buradan hareketle oyun sektörüne daha fazla kadın yeteneği kazandırmak, sektörü konuşmak ve bu alanda çalışan kadınları desteklemek üzere “The 22% Project” ismiyle bir eğitim projesi kurguladık.” şeklinde konuştu.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!