-->
Dragon Ball Xenoverse 2 İnceleme

Ejderhalar ile Şaka Olmaz… Neydi o günler, ah, ah… Yıl 1995. O zamanlar oyun kavramı bile şimdiye göre çok çok farklı, grafiklerin kimsenin umurunda olmadığı, saf keyif ve oynanış odaklı oyunlar…Şimdi ile kıyaslandığında her şeyin yavaş yavaş tüketildiği, her yapımın tadının sonuna kadar çıkarıldığı bir anlayışla oynanan oyunlar… Resident Evil serisinin daha FPS’leşmediği, Need for […]

08.11.2016 | ulasufuk

Ejderhalar ile Şaka Olmaz…

Neydi o günler, ah, ah… Yıl 1995. O zamanlar oyun kavramı bile şimdiye göre çok çok farklı, grafiklerin kimsenin umurunda olmadığı, saf keyif ve oynanış odaklı oyunlar…Şimdi ile kıyaslandığında her şeyin yavaş yavaş tüketildiği, her yapımın tadının sonuna kadar çıkarıldığı bir anlayışla oynanan oyunlar… Resident Evil serisinin daha FPS’leşmediği, Need for Speed serisinin henüz upgrade ile tanışmadığı günler…
İşte bu nostaljik günlerden günümüze gelerek yıllara meydan okuyan anime dövüş serisi Dragon Ball serisinin son oyunu Dragon Ball serisi karşımıza çıkıyor. Anime severlerin bildiği üzere Dragon Ball dünyanın en çok izlenilen dövüş ve macera içerikli animelerinden bir tanesidir.

 
dragon-ball-xenoverse-2-inceleme1
 

Dragon Ball serisi hakkında kısa bir bilgilendirmeden sonra incelemeye geçmek istiyorum ilk olarak Oynanış ile ilgili olarak daha ilk başta göze çarpan şey, klasik Dragon Ball serisinden aşina olduğumuz diyaloglar. Oyunun hikâyesini derinlemesine anlatmaya çalışan bu sistemi günümüz oyunlarının yapısı ile karşılaştırıldığında aslında oldukça demode kalıyor.
Ancak bir Dragon Ball oyununu irdeliyorsak, kriterimiz bir diğer Dragon Ball Xenoverse oyunu olmalı. Dolayısıyla kalkıp da Dragon Ball Xenoverse 2 bir Skyrim ile kıyaslamamak gerekir. Sonuçta bir Japon kültürünün yansıması olan serinin kendine özgü bir çizgisi bulunmakta. Bu nedenle bazı yabancı oyun sitelerinden aldığı düşük puanların oyuna kesinlikle haksızlık olacağını düşünmekteyim. Neyse, belki en sonda yapacağım değerlendirmeyi incelemenin ortasında yapmış oldum ama bunu da belirtmeden geçemezdim.

 
dragon-ball-xenoverse-2-inceleme2
 

Özellikle oyunun co-op oynanış modu kesinlikle çok başarılı. Karakter geliştirme özelliğinde adeta devrim yaşanmış diyebiliriz. Eskiye nazaran menülerdeki ufak tefek eksikliklerin giderilmesi bir başka sevindirici özellik olmuş. Bir çok noktada “devlerin savaşı” diye geçen Dragon Ball Xenoverse 2 , karakter çeşitliliği ve online tarafındaki gücüyle ortaya çıkmaya çalışmış.Grafiksel olarak Dragon Ball Xenoverse 2 klasik Dragon Ball serisi grafiklerine sahip. Ancak işin içine karakterler girince olayın grafik boyutu biraz farklılaşıyor. Özellikle karakter modellemeleri önem kazandığı göz önüne alınırsa, bu konuda oyun, vasatın üzerinde bir başarıya sahip. Ancak görsel olarak bizi hayrete düşürecek bir görsellik söz konusu değil. Sonuçta bu durum oyunun genel dinamikleri ve kurgusu göz önüne alındığında çok büyük bir kusur oluşturmuyor. En başta da belirttiğim gibi seriyi kendi içinde değerlendirmek gerek.

 
dragon-ball-xenoverse-2-inceleme3
 

Oyunun ses ve müzikleri ise serinin diğer oyunlarının biraz gerisinde kalıyor. Özellikle seslerin yavanlığı can sıkıcı bir hal alıyor. Ayrıca oyun boyunca yer yer seslendirmelerin kalitesizliği oynanış hissini tırpanlıyor. Genel bir değerlendirme yapacak olursak DragoDragon Ball Xenoverse 2 serinin hayranları tarafından mutlaka tadılması gereken bir kokteyl olmuş. Özellikle oyunun co-op oynanış modu kesinlikle çok başarılı. Şahsen ilk başta yadırgayarak yaklaştığım Dragon Ball Xenoverse 2 beni şaşırtmayı başardı. Yeni jenerasyonun zevk aldığı oyunlarla kesinlikle kıyaslanmaması gerekir. Varsa yoksa grafik, yapay zeka gibi olgulara odaklanan yeni oyun dünyasında, aslolan eğlence ve zevk almak diyenler için. Tüm yönleriyle bakıldığında kesinlikle başarılı bir Dragon Ball Xenoverse 2 oyunu ile karşı karşıyayız.

Playstore’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz