-->
Dishonored 2 İnceleme

Emily ve Corvo’nun hikayesi İlk Dishonored oyunun üzerinden neredeyse dört yıl geçti. Oyun ilk çıktığında farklı oynanış sistemi ile ilgi toplamayı başarmıştı. Multi platform olarak piyasaya sunulan Dishonored, yakaladığı başarının etkisi ile devam oyunu yapılan oyunlar kervanına girmiş bulunuyor. İlk oyunun on beş yıl sonrasını konu alıyor ve hikaye olarak da oldukça etkili İster Emily’yi, […]

13.11.2016 | ulasufuk

Emily ve Corvo’nun hikayesi

İlk Dishonored oyunun üzerinden neredeyse dört yıl geçti. Oyun ilk çıktığında farklı oynanış sistemi ile ilgi toplamayı başarmıştı. Multi platform olarak piyasaya sunulan Dishonored, yakaladığı başarının etkisi ile devam oyunu yapılan oyunlar kervanına girmiş bulunuyor. İlk oyunun on beş yıl sonrasını konu alıyor ve hikaye olarak da oldukça etkili İster Emily’yi, isterseniz de Corvo’yu oynadığınız Dishonored 2’nin bu iki ana karakteri de birbirinden çok farklı buda oyunun kesinlikle daha oynanabilir ve göze hoş gelmesi sağlamış. Bir önceki oyunu oynadıysanız kesinlikle çok daha hızlı adapte olacaksınız. Dishonored 2 Emily’nin intikam hikayesi üzerine kurulu. Dishonored’daki taht varisi küçük Emily artık tatlı bir genç kız. Emily’nin babası Corvo’ya ise zaman pek yaramamış bana soracak olursanız; suratında yorgunluğun izleri biraz fazla belirgin. Emily artık tahtın başına geçecekken dünya dışı bir güç bu şansı elinden alıyor. Corvo da kervana katılıyor ve Emily ile babası bir anda hain ilan ediliyor. Olaylar da elbette hikayenin başındaki sahil kenti olan Karnaca’ya varıyor. Zaten hali hazırda kötülüğün el değdiği Karnaca’daki problemleri çözmek, Emily’nin asıl problemini de çözecek gibi duruyor, olaylar hız alıp akıp gidiyor…

 
dishonored-2-inceleme1
 

Her devam oyununda olduğu gibi Dishonored 2’de de bir önceki oyuna göre ne gibi yenilikler var diye merak ediyoruz. Öncelikle oyunun en önemli özelliklerinden olan yetenek sistemi daha da geliştirilmiş. Diyeceksiniz ki zaten insanüstü yeteneklere sahip olan bir karakteri yönetiyorduk. Yeteneklerin oyun boyunca geliştirme sistemi de oyunun görev sistemi ve açık dünya kurgusuyla bütünleştirilmiş. Yani her farklı düşmanı farklı şekillerde alt ettiğinizde, ya da oyun boyunca farklı görevleri yaptığınızda yeni bir yetenek geliştirmesi elde edebiliyorsunuz. Bu sistem oyunun akıcılığını olumlu etkiliyor.

 
dishonored-2-inceleme2
 

Dishonored 2 de en sevdiğim oynanış sistemi benim en beğendiğim nokta bazı şeylere siz karar veriyorsunuz. Yani standart oyun kuralları yok, birini öldürmek ya da öldürmemek sizin elinizde o anki psikoloji ile hareket edebiliyorsunuz. Yapımcılardan gelen açıklamaya göre oyunu tek bir kişiyi bile öldürmeden bitirmek mümkün. Zaten bir düşmanı yakaladığınızda onu öldürmek mi istediğiniz, yoksa sadece bayıltıp bir köşeye mi bırakacağınız size sorulacak. Öldürme ve azat etme arasındaki seçenekler oyundaki kaos sistemine de etki edecek –ki bu sistemi yine önceki oyunları oynayanlar yakından tanıyordur. Bu sisteme göre hangi tarafa yöneldiğinize göre Emily ve Corvo’nun konuşmaları değişecek, Ayrıca isterseniz oyunu daha özel ve gerçekçi kılmak için özel güçleri reddedebilirsiniz.

 
dishonored-2-inceleme3
 

Oyunun geneline bakacak olursak Dishonored 2’de yapay zekanın fena olmadığını belirtmeliyim. Özellikle düşmanların dibine geldiğinizde kendi aralarında kuşkulu şekilde konuşmaları ve sizinle etkileşime girmelerinde gecikmemesi oldukça keyifli bir hal alıyor. Oyunda ana görevlerin yanı sıra oldukça fazla yan görev bulunuyor. Bu yan görevleri asla yabana atmamanızı öneririm. Çünkü başardığınız her yan görev sizlere yetenek geliştirme olarak geri dönebilir. Kaldı ki bu yan görevlerin yer yer ana görevlerden daha keyifli bir hal aldığını da belirtmeliyim. Dishonored 2 görsel olarak bir önceki oyuna göre gözle görülür bir gelişim göstermiş. Açık dünya bir oyunun sahip olması gereken tüm görsel kaliteye sahip olmasına rağmen yer yer grafiksel hatalarda göze çarpmıyor değil. Ancak o kadar kusuru mazur görmek gerekiyor. Oyunun ses ve müziklerine gelecek olursak. Seslendirmelerin tahminlerimden daha başarılı olduğunu da belirtmeliyim. Sonuç olarak Dishonored 2 bir önceki oyunu oynayan ve memnun kalan oyun severlerin mutlaka tatması gereken bir lezzette olmuş. Ayrıca bu tür oyunları sevenlerin kesinlikle beklentilerini karşılayacak cinsten.

Playstore’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!