-->
Assassin’s Creed: The Ezio Collection İnceleme

Eski Dostumuz ile Tekrar Buluşuyoruz… Remaster yapımların normal oyunlardan çok daha fazla sıkıntıyla karşılaşma ihtimali var. Çünkü bu oyunların hitap ettiği iki çeşit oyuncu türü var. İlki, seriyle tanışmışlığı olmayan ve bu paketteki oyunları ilk defa oynayacak olan oyuncular; diğeri ise bu oyunları yıllar öncesinden oynamış, şimdi güzelleştirilerek tekrar önlerine sunulmuş bu oyunu tekrar oynayacak […]

27.11.2016 | ulasufuk

Eski Dostumuz ile Tekrar Buluşuyoruz…

Remaster yapımların normal oyunlardan çok daha fazla sıkıntıyla karşılaşma ihtimali var. Çünkü bu oyunların hitap ettiği iki çeşit oyuncu türü var. İlki, seriyle tanışmışlığı olmayan ve bu paketteki oyunları ilk defa oynayacak olan oyuncular; diğeri ise bu oyunları yıllar öncesinden oynamış, şimdi güzelleştirilerek tekrar önlerine sunulmuş bu oyunu tekrar oynayacak olan oyuncular. Seriyle ilk defa tanışacak arkadaşlar için herhangi bir oyundaki standartların karşılanması yeterli olacak iken daha önce bu oyunu oynayan güruh inciğine boncuğuna kadar ayrıntılara takılıp, piksel piksel oyunu inceleyeceği için yapımcıya bu beklentileri yaşatması için çok daha büyük bir yük düşüyor.  Peki Assassin’s Creed: The Ezio Collection gerçekten iyi bir Remastered hissi verebiliyor mu? Gelin hep beraber bakalım.

 
assassins-creed-ezio-collection-inceleme3
 

Assassin’s Creed: The Ezio Collection paketinde bizlere Assassin’s Creed II, Assassin’s Creed Brotherhood, Assassin’s Creed Revelations ve oyuna çıkmış bütün Dlc’leri bizleri karşılıyor.  Oyun Collection olunca her üç oyununda hikayesinde değişen bir şey olmuyor. Hikaye konusuna daha sonra döneceğim. Assassin’s Creed aslında o kadar da eski bir seri değil. En azından ilk oyununun üzerinden 9 sene geçmiş olsa da yine de oynatırlığı yüksek. Fakat 9 sene önce oynayan için burası biraz karışık olduğunu söylemeliyim. Öncelikle Assassin’s Creed: The Ezio Collection da yeni ne var derseniz, oyunun görsel gelişimi en çok beklenen durum. Nihayetinde adı üstünde remaster ama en sonda söyleyeceğimi şimdiden söyleyeyim, kesinlikle 1080p kısmı sadece geniş ekrana uyarlamada kalmış. Görsel olarak ne karakterlerin üzerinde çalışılmış, ne de mekanların. Oyun yayınlanmadan önce Ps3 ile Ps4 görüntüler arasında kıyaslama yapılan kareler sunulmuştu. Sadece renk ve parlaklık ayarındaki değişikliklerden ibaret olan bir grafiksel gelişim söz konusu.

 
assassins-creed-ezio-collection-inceleme1
 

Gönül isterdi ki oyundaki tüm mekanlar, o Assassin’s Creed’in muhteşem ortamı, tüm karakterler elden geçirilsin. Bırakın tüm bunların hepsini, ana karakterimiz üzerinde bile aman aman bir iyileştirme söz konusu değil. Bana daha çok sadece 1080p çözünürlüğüne uyarlanmış hissi verdi. Diğer detaylar ile pek uğraşılmamış geldi. Assassin’s Creed II, çok kısa bir sürede adını oyun tarihine altın harflerle yazdırmıştı. Ardından gelen Assassin’s Creed Brotherhood ile resmen standartları Everest’e taşıdı ve Revelations ile de son noktayı koyarak bu efsanevi üçlemeyi bitirdi. Gerçekten mükemmel ve kusursuz bir üçlemeydi. Oyun tarihinin seneler boyunca unutulmayacak yegane karakterlerinden birini, Ezio Auditore’yi yaratmıştı bu seri.  Keşke aklımızda tıpkı böyle, ilk günkü gibi kalsaydı. Oyunun hikayesinden çok fazla bahsetmiycem sonuçta efsaneleşen bir serinin hikayesinden az çok tüm oyun severlerin haberi vardır kanımca. Biz Assassin’s Creed: The Ezio Collection’ın getirdiği, pardon getirmediği yeniliklerden bahsetmeye devam edelim.

 
assassins-creed-ezio-collection-inceleme2
 

Tamam oyun sonuçta sadece remaster ancak, zaten grafiksel olarak neredeyse üzerinde hiç çalışılmayınca bari oyunun yapımcı günlükleri gibi, ya da sanat çalışmaları gibi bazı yenilikler eklenseydi demeden edemiyorsunuz. Serinin ne kadar efsaneleşmiş olduğu ortada, bu oyunları bir çok oyun severin bir şekilde edinip oynadığı tahmine edilebilir. Görsellik en büyük beklentiyken tam bir hayal kırıklığı yaratınca, bizlerde rotamızı diğer ufak yenilikler çeviriyoruz ama sağolsun yapımcılar bu konuda da bizleri hayal kırıklığına uğratıyor. Sonuç olarak Assassin’s Creed: The Ezio Collection, yeni neslin imkanlarını kullanma konusunda sınıfta kalıyor. Ancak oyuncular bakımından değerlendirildiğinde, oyun dünyasının gelmiş geçmiş en değerli yapımları arasında bulunan ve serinin de en başarılı oyunlarını bünyesinde barındıran Assassin’s Creed: The Ezio Collection, her oyuncunun rafında bulunması, hatta günlerce oynaması gereken bir yapım…

 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!