-->
Oyun Sektörü 2 Milyar Dolar Hedefine Koşuyor

Dünyanın en büyük interaktif eğlence fuarı Gamescom’a partner ülke olarak katılan Türkiye oyun pazarında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmayı amaçlıyor. Türkiye’de her yıl yaklaşık yüzde 7 oranında büyüyen sektörün önümüzdeki 4-5 yıllık süreçte 2 milyar dolarlık hacme kadar ulaşması bekleniyor. Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) 2023 yılında 150 milyar dolar hizmet ihracatı […]

11.08.2016 | ulasufuk

Dünyanın en büyük interaktif eğlence fuarı Gamescom’a partner ülke olarak katılan Türkiye oyun pazarında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmayı amaçlıyor.

Türkiye’de her yıl yaklaşık yüzde 7 oranında büyüyen sektörün önümüzdeki 4-5 yıllık süreçte 2 milyar dolarlık hacme kadar ulaşması bekleniyor.

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) 2023 yılında 150 milyar dolar hizmet ihracatı hedefine katkı sağlamak için sektörlerin yurtdışı tanıtım ve iş geliştirme faaliyetlerine desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda 17-21 Ağustos 2016 tarihleri arasında Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleştirilecek dünyanın en büyük interaktif eğlence fuarı Gamescom’da, Türkiye’nin partner ülke olmasına katkı sağlayan TET, Türk oyun sektörünün geliştirilmesi ve tanınırlığının artırılmasını hedefliyor.

Ekonomi Bakanlığının büyük önem verdiği ve TET’in destek olduğu fuara Türkiye’den otuza yakın oyun geliştirici de katılım sağlıyor.

Her yıl %7 oranında büyüyen oyun sektörü ihracata teşvik edilmeli

Gamescom Fuarı’na Türkiye’nin partner ülke olarak katılımı değerlendiren TET Yönetim Kurulu Üyesi ve TET Yazılım-Bilişim İhracat Komisyonu Başkanı Selahattin ESİM, 2023 yılında 150 milyar dolar hizmet ihracat hedefine katkı sağlamak için sektörlerin yurtdışı tanıtım ve iş geliştirme faaliyetlerine desteğimizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda her yıl 100’e yakın ülkeden 350 bin civarında kişinin ziyaret ettiği ve sektörün tüm önemli paydaşlarının bir araya geldiği Gamescom oyun sektörü açısından çok önemli bir platform olarak öne çıkıyor. Bugün oyun pazarı dünya genelinde 111 milyar dolar seviyelerine geldi ki bu rakamlar ile oyun sektörü, müzik ve sinema gibi iki önemli eğlence endüstrisini de geride bırakarak dev bir endüstri haline geldi.

Türkiye’deki büyüme hızının dünya ile paralellik gösterdiğinin altını çizen Esim, “Ülkemizdeki oyun pazarı her yıl yaklaşık yüzde 7 oranında büyüyor ve önümüzdeki 4-5 yıllık süreçte ise sektörün 2 milyar dolarlık hacme kadar ulaşması bekleniyor. Bu nedenle dünyada hızla büyüyen bu sektörde önemli bir aktör olabilmek adına oyun sektörümüzün desteklenerek ihracata teşvik edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Hedeflere ulaşma anlamında TET olarak bu önemli organizasyonda Türkiye’nin bu yıl partner ülke olmasını çok önemsiyoruz ve burada yaratılan sinerjiyi Türkiye’deki sektör temsilcilerimizin dünya ile olan entegrasyonu açısından da çok değerli buluyoruz.” dedi.

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET), ihracatın arttırılması çalışmaları çerçevesinde, bilimsel inceleme ve araştırmalar, yayınlar, ihracatçılarımızın yurt dışında tanıtılmaları, fuar organizasyonları, bilimsel toplantılar düzenlenmesi gibi temsil ettikleri sektörün gelişmesine yönelik çalışmalarda bulunmaktadır. Son yıllarda, hizmet alt sektörleri arasında yer alan bilişim ve yazılım sektörlerine desteğini artıran TET, Türkiye’nin uluslararası arenada oyun sektörünün etkinliğini teminen Türk oyun geliştiricilerinin desteklenmesine yönelik faaliyetlerini arttırarak sürdürmektedir.



Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz