-->
Tatilin Çocuklara Kazandırabileceği En Güzel Şey: Tasarruf Alışkanlığı!

Yaz tatiliyle birlikte artması beklenen bilgisayar, oyun konsolu gibi elektronik aletlerin faturaları kabartmaması ve çocuklara tasarruf bilincinin kazandırılması için; EnCazip tüketicilere tasarruf önerileri sunuyor. İlk ve ortaöğretim kurumları 17 Haziran’dan itibaren Yaz Tatiline giriyor.1 Okulların tatile girmesiyle birlikte çocuklar; bilgisayar, televizyon, tablet ve oyun konsolu gibi elektronik cihazlarla daha fazla vakit geçirebilecek. Bu durum, elektrik […]

16.06.2016 | ulasufuk

  • Yaz tatiliyle birlikte artması beklenen bilgisayar, oyun konsolu gibi elektronik aletlerin faturaları kabartmaması ve çocuklara tasarruf bilincinin kazandırılması için; EnCazip tüketicilere tasarruf önerileri sunuyor.

İlk ve ortaöğretim kurumları 17 Haziran’dan itibaren Yaz Tatiline giriyor.1 Okulların tatile girmesiyle birlikte çocuklar; bilgisayar, televizyon, tablet ve oyun konsolu gibi elektronik cihazlarla daha fazla vakit geçirebilecek. Bu durum, elektrik tüketiminde ve dolasıyla faturalarda doğal bir artış da yaratacak. Çocukların elektronik aletlerle daha fazla vakit geçireceği yaz ayları, onlara tasarruf bilincini aşılamak ve tasarruf alışkanlığı kazandırmak için büyük bir fırsatı da beraberinde getiriyor.

Türkiye’nin ilk elektrik tarifeleri karşılaştırma ve tedarikçi değiştirme internet sitesi EnCazip, yaz tatilinde faturaların artmaması için çocukların da dikkat edebileceği ve böylece küçük yaşlardan itibaren tasarruf alışkanlığı kazanabilecekleri çeşitli tasarruf önlemleri sunuyor. Küçük önlemler ve uyarılarla hem elektrik faturalarınızın düşmesine hem de çocuklarınızın tasarruf alışkanlığı kazanmasına önemli katkınız olabilir! İşte EnCazip’in çocuklara tasarruf alışkanlığı kazandıracak küçük önerileri:

LCD ekran kullanın, parlaklığa dikkat edin!

LCD ekranlar geleneksel CRT ekranlara göre yüzde 50-70 arası daha az enerji kullanır. LCD ekranlar, eşit boyutta bir CRT ekrana göre yılda ortalama 100 kilowatt/saat tasarruf sağlar.

Bilgisayar monitörleri ne kadar parlaksa o kadar çok enerji harcar. Monitörün parlaklığı, gözlerin ışığa karşı daha duyarlı olduğu karanlık ortamlarda azaltılabilir.

Ekran koruyucu yerine tasarruf modunu kullanın

Grafik açısından zengin ekran koruyucular, sanılanın aksine bilgisayarın ortalama iki kat daha fazla enerji harcamasına sebep olur ve bilgisayarın uyku moduna geçmesini engeller. Bilgisayarları, 20-30 dakika kullanılmadığında “Enerji Tasarrufu Modu”na geçecek şekilde programlamak enerji tasarrufu sağlar.

Elektrikli aletleri kapattıktan sonra fişini çekin

Fişi çekilmeden kapatılan aletler minimum düzeyde elektrik harcamaya devam eder. Bilgisayar ve oyun konsolları elektriğin yüzde 40’ını, genellikle kapalıyken harcıyor . Aletlerin uygun bir şekilde kapatıldıktan sonra fişleri mutlaka çekilmelidir.

Şarj aletlerini kullandıktan sonra çıkartın

Şarj olduktan sonra dizüstü ve tablet bilgisayarların ayrıca cep telefonlarının şarj aletleri kapatılmalıdır. Kapatılmadığı takdirde, neredeyse şarj sırasında tükettikleri kadar çok enerji tüketebilirler.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!