-->
AMD Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda Son Yeniliklerini Duyurdu

AMD, Sanal Gerçeklik (VR) ekosisteminin kapsamını ilk Polaris 10 GPU’nun tanıtımıyla ve Sanal Gerçekliğe (VR) yönelik olan yeni GPU onaylı programıyla genişletti AMD, 2016 Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda Sanal Gerçeklik’in (VR) ufkunu daha da ileriye taşımak üzere donanım ve yazılım alanında yeniliklerini duyurdu ve Sanal Gerçeklik (VR) teknolojisinin tüketiciler ve içerik yaratıcıları tarafından benimsenmesini kolaylaştıran yeni […]

18.03.2016 | ulasufuk

AMD, Sanal Gerçeklik (VR) ekosisteminin kapsamını ilk Polaris 10 GPU’nun tanıtımıyla ve Sanal Gerçekliğe (VR) yönelik olan yeni GPU onaylı programıyla genişletti

AMD, 2016 Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda Sanal Gerçeklik’in (VR) ufkunu daha da ileriye taşımak üzere donanım ve yazılım alanında yeniliklerini duyurdu ve Sanal Gerçeklik (VR) teknolojisinin tüketiciler ve içerik yaratıcıları tarafından benimsenmesini kolaylaştıran yeni GPU onaylı programını sundu. AMD VR’ı yeni “Radeon VR Ready Premium” ve “Radeon VR Ready Creator” GPU onaylı programı aracılığıyla tüketicilerin ve içerik yaratıcıların çok daha kolay erişebilecekleri bir hale de getiriyor. Yakında pazara sunulacak olan Polaris GPU’lar ve ödül sahibi AMD LiquidVR teknolojisi, çığır açacak nitelikteki VR grafiklerini eşzamanlı olarak geliştirecek.

Sanal Gerçeklik ekosisteminin genişletmek

Pazar payı lideri: John Peddie Research adlı araştırma şirketinin 11 Mart 2016 tarihli açıklamasına göre AMD, dünya çapında toplam VR içerikli ev eğlence sistemleri pazarının yüzde 83’üne hizmet veriyor. Dünya çapında milyonlarca evde kullanılan, AMD teknolojisi üzerinde çalışan VR uyumlu oyun konsollarının, bu Pazar payının elde edilmesinde önemli rolü bulunuyor.

AMD 2016’da yüksek kaliteli VR başlık setlerine güç verecek: AMD, bu yıl heyecanla beklenen Oculus Rift ve HTC Vive Pre başlık seti üreticileri ile Radeon™ ekosisteminin bu lansmanlardan tam olarak faydalanabilmesini garanti altına almak için üretici şirketlerle işbirliği yapıyor.

Yeni form faktörlerine yönelik işbirlikleri: AMD; sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve uzamsal bilgisayar deneyimine yönelik dünyanın ilk ve tek hepsi bir arada, kablosuz, “tak ve oyna” formatına sahip başlık seti olan Sulon Q için Sulon Technologies ile beraber çalışıyor. Radeon grafik kartıyla hayata geçirilen, AMD’nin sorunsuz ve duyarlı Artırılmış Gerçeklik (AR) ve VR deneyimlerine yönelik LiquidVR teknolojisine sahip olan Sulon Q başlık seti, kullanıcılara AR uygulamaları ile gerçek dünyayı hiçbir çaba göstermeksizin genişletip sanal dünyalara doğru kusursuz bir şekilde geçme imkanı sunuyor.

Oyun oynamanın ötesinde yüksek kaliteli VR deneyimleri hayata geçiriliyor: AMD sanal gerçekliğin oyun oynama dışındaki gücünü sergilemek üzere sağlık hizmetleri, eğlence, eğitim, medya, öğretim, simülasyon ve daha birçok alanda faaliyet gösteren lider kuruluşlarla işbirliği gerçekleştiriyor. Bu projeler arasında General Electric tarafından hazırlanan beyin faaliyetlerinin simüle edildiği “Nöro Sanal Gerçeklik (VR) Deneyimi” projesi, Smithsonian Müzesi tarafından hazırlanan “Birinci: Orville ve Wilbur’un Hikayesi” deneyimi ve kısa zaman önce Associated Press’le de yapılacağı duyurulan işbirliği aracılığıyla Sanal Gerçeklik’in (VR) kullanılacağı olağanüstü bir hikaye anlatımı bulunuyor.

Yüksek kaliteli VR deneyimleri için ileri teknoloji

VR için optimize edilmiş yeni nesil GPU donanımları görücüye çıkarıldı: AMD; HTC Vive Pre tarafından hayata geçirilen Valve’ın sunduğu “Aperture Science Robot Repair” demo programı üzerinde çalışan ve yakında pazara sunulacak olan Polaris 10 GPU donanımını ilk defa görücüye çıkardı. Bu örnek GPU; 14nm FinFET için tasarlanan, DirectX 12 ve VR için geliştirilen ve kısa süre önce duyurulan Polaris GPU yapısını içeriyor. AMD’nin 4’ncü nesil Graphics Core Next (GCN) mimarisi üzerine kurulan bu GPU ayrıca HDR monitör desteği de sunuyor.

LiquidVR teknolojisi giderek yaygınlaşıyor: AMD LiquidVR teknolojisi; endüstrinin VR oyunları, uygulamaları ve deneyimleri gerçekliğe bir adım daha yaklaştırmasına yardımcı olan içerik, rahatlık ve uyumluluk konularındaki engellerin tespit edilmesine yardımcı oluyor. Günümüzde AMD LiquidVR teknolojisi; Oculus ve HTC’de dahil olmak üzere başlık seti üreticileri, oyun motoru geliştiricileri ve içerik yaratıcıları tarafından tüm VR yazılımı paketlerinde kullanılıyor.

VR benimsenmesi tüketiciler ve içerik yaratıcılar için basitleştiriliyor

AMD; OEM’ler, sistem kurucuları ve AIB ortaklarının, Oculus ve HTC Vive başlık setleriyle sıra dışı VR deneyimlerinin elde edilmesini sağlamak için onaylı Radeon ürünlerinden hangilerini kullanılabileceğini tüketicilere anında bildirmelerine imkan tanıyan VR’a yönelik yeni GPU onaylı programını duyurdu.

  • -Sıradışı VR deneyimleri için “Radeon™ VR Ready Premium” çözümleri: Onaylı Radeon R9 290-sınıfı grafik kartları ve daha üst seviye kartlar ile bu kartlar kullanılarak oluşturulan sistemler artık “Radeon VR Ready Premium” etiketini taşımaya hak kazandılar.
  • -VR profesyonelleri, deneyim tasarımcıları ve geliştiriciler için “Radeon VR Ready Creator” çözümleri: “Radeon VR Ready Creator” etiketi, VR içeriği yaratıcılarına ve deneyim tasarımcılarına güçlü ve nitelikli geliştirme araçları ile güç katan eşi görülmemiş bir performansa ve endüstri lideri bir yeniliğe işaret ediyor. AMD’nin LiquidVR SDK’sı (yazılım geliştirici kit) ile desteklenen grafik kartını içeren “Radeon™ VR Ready Creator” etiketi de, Sanal Gerçeklik (VR) profesyonelleri için içerik yaratımı ve tüketimi için en üst düzey performansı işaret ediyor.


Popüler Haberler


Rockstar Games, GTA+ abonelik ücretlerini Türkiye’de 127 TL artırarak 72 TL’den 199 TL’ye yükseltti.


Deep Silver ve Warhorse Studios, heyecanla beklenen Kingdom Come: Deliverance 2’nin 18 Nisan’da duyurulacağını duyurdu!


Oyun dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan BAFTA, sahiplerini buldu.


Fallout 4 hayranları dikkat! Bethesda, oyunun yeni nesil güncellemesi için resmi çıkış tarihini açıkladı.