-->
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 İnceleme

Seriye Son Noktayı Koyuyoruz… Neydi o günler, ah, ah… Yıl 1995. O zamanlar oyun kavramı bile şimdiye göre çok çok farklı, grafiklerin kimsenin umurunda olmadığı, saf keyif ve oynanış odaklı oyunlar… Şimdi ile kıyaslandığında her şeyin yavaş yavaş tüketildiği, her yapımın tadının sonuna kadar çıkarıldığı bir anlayışla oynanan oyunlar… Resident Evil serisinin daha FPS’leşmediği, Need […]

07.02.2016 | ulasufuk

Seriye Son Noktayı Koyuyoruz…

Neydi o günler, ah, ah… Yıl 1995. O zamanlar oyun kavramı bile şimdiye göre çok çok farklı, grafiklerin kimsenin umurunda olmadığı, saf keyif ve oynanış odaklı oyunlar… Şimdi ile kıyaslandığında her şeyin yavaş yavaş tüketildiği, her yapımın tadının sonuna kadar çıkarıldığı bir anlayışla oynanan oyunlar… Resident Evil serisinin daha FPS’leşmediği, Need for Speed serisinin henüz upgrade ile tanışmadığı günler…

İşte bu özlemli günlerden günümüze gelerek yıllara meydan okuyan anime dövüş serisi Naruto: Ultimate Ninja Storm serisinin son oyunu Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 karşımıza çıkıyor. Anime severlerin bildiği üzere Naruto dünyanın en çok izlenilen dövüş ve macera içerikli animelerinden bir tanesidir. Eğer ki Naruto animesini izlemediyseniz oyun biraz anlamsız gelebilir bu yüzden anime’yi izleyen kişiler için daha harika bir oyun olacaktır.

 
Naruto-Shippuden-Ultimate-Ninja-Storm-4-inceleme1
 

Öncelikle Ultimate Ninja Storm 4 projesi benim gibi eski bir çizgi roman fanatiği olarak en heyecanlandığım projelerden birisidir. Yıllarca her birinin ayrı ayrı hikâyesini okuduğumuz kahramanlar sanki özel bir toplantıda bir araya gelmiş ve “Herkes hünerlerini göstersin” çağrısına karşılık veriyorlar gibi gelir bana. Neyse konuya geri dönersek bir devam oyunu olan Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 bir önceki oyunun benzer dinamiklerine sahip. Yeni kahramanların eklenmesi dışında zaten başarılı olan bir önceki oyunun yapısı aynen korunmuş. Tabi bazı ufak iyileştirmeler yok değil. Şimdi onlara göz atalım.

ilk olarak Oynanış ile ilgili olarak daha ilk başta göze çarpan şey, klasik Ultimate Ninja Storm serisinden aşina olduğumuz diyaloglar. Oyunun hikâyesini derinlemesine anlatmaya çalışan bu sistemi günümüz oyunlarının yapısı ile karşılaştırıldığında aslında oldukça demode kalıyor.

Ancak bir Ultimate Ninja Storm oyununu irdeliyorsak, kriterimiz bir diğer Ultimate Ninja Storm oyunu olmalı. Dolayısıyla kalkıp da Ultimate Ultimate Ninja Storm 4’ü bir Skyrim ile kıyaslamamak gerekir. Sonuçta bir Japon kültürünün yansıması olan serinin kendine özgü bir çizgisi bulunmakta. Bu nedenle bazı yabancı oyun sitelerinden aldığı düşük puanların oyuna kesinlikle haksızlık olacağını düşünmekteyim. Neyse, belki en sonda yapacağım değerlendirmeyi incelemenin ortasında yapmış oldum ama bunu da belirtmeden geçemezdim.

 
Naruto-Shippuden-Ultimate-Ninja-Storm-4-inceleme2
 

Çoğu Naruto oyununda görmeye alışık olduğumuz bu kurgu oyuna ısınmamızı hızlandırıyor. Oyunda hikâye modu yine daha önceki oyunlarda olduğu gibi biraz yavan kalmış. Sanırım yapımcılar soluksuz bir aksiyon ve dövüş hissine daha çok odaklanmışlar. Benim bu tarz oyunlarda en sevmediğim özellik olan ard arda sınırsız combo yapma özelliği bu oyunda gözden geçirilmiş. Ve bana göre oldukça da başarılı olmuş. Eski oyunlarda yer bir kahraman hızlı combolara başladığında çaresizce sonsuz hareketin bitmesini izlerdiniz. Ama bu sefer bu durum daha makul boyutlara çekilmiş.

Grafiksel olarak Ultimate Ninja Storm 4 klasik Ultimate Ninja Storm serisi grafiklerine sahip. Ancak işin içine karakterler girince olayın grafik boyutu biraz farklılaşıyor. Özellikle karakter modellemeleri önem kazandığı göz önüne alınırsa, bu konuda oyun, vasatın üzerinde bir başarıya sahip. Ancak görsel olarak bizi hayrete düşürecek bir görsellik söz konusu değil. Sonuçta bu durum oyunun genel dinamikleri ve kurgusu göz önüne alındığında çok büyük bir kusur oluşturmuyor. En başta da belirttiğim gibi seriyi kendi içinde değerlendirmek gerek.

 
Naruto-Shippuden-Ultimate-Ninja-Storm-4-inceleme3
 

Oyunun ses ve müzikleri ise serinin diğer oyunlarının biraz gerisinde kalıyor. Özellikle seslerin yavanlığı can sıkıcı bir hal alıyor. Ayrıca oyun boyunca yer yer seslendirmelerin kalitesizliği oynanış hissini tırpanlıyor.

Genel bir değerlendirme yapacak olursak Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 serinin hayranları tarafından mutlaka tadılması gereken bir kokteyl olmuş. Şahsen ilk başta yadırgayarak yaklaştığım Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 beni şaşırtmayı başardı. Yeni jenerasyonun zevk aldığı oyunlarla kesinlikle kıyaslanmaması gerekir. Varsa yoksa grafik, yapay zekâ gibi olgulara odaklanan yeni oyun dünyasında, aslolan eğlence ve zevk almak diyenler için. Tüm yönleriyle bakıldığında kesinlikle başarılı bir Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 oyunu ile karşı karşıyayız.

 


Playstore’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.


Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!