-->
AMD, Dünyanın İlk Donanım Tabanlı Sanallaştırılmış GPU Ürün Grubunu Duyurdu

AMD, dünyanın ilk donanım tabanlı sanallaştırılmış GPU ürünlerini içeren “MultiUser GPU” (MxGPU) teknolojisine sahip AMD FirePro GPU S-Serisi’ni duyurdu. AMD’nin çığır açan donanım tabanlı sanallaştırılmış GPU mimarisi; uzaktan iş istasyonu, bulutta oyun, buluttan bilgisayar kullanımı ve Sanal Masaüstü Altyapısı (VDI) gibi yeni gelişen kullanıcı deneyimlerine yenilikçi bir çözüm sunuyor. Sanallaştırma ekosisteminde ideal kullanıcı deneyimi için; […]

05.02.2016 | ulasufuk

AMD, dünyanın ilk donanım tabanlı sanallaştırılmış GPU ürünlerini içeren “MultiUser GPU” (MxGPU) teknolojisine sahip AMD FirePro GPU S-Serisi’ni duyurdu. AMD’nin çığır açan donanım tabanlı sanallaştırılmış GPU mimarisi; uzaktan iş istasyonu, bulutta oyun, buluttan bilgisayar kullanımı ve Sanal Masaüstü Altyapısı (VDI) gibi yeni gelişen kullanıcı deneyimlerine yenilikçi bir çözüm sunuyor.

Sanallaştırma ekosisteminde ideal kullanıcı deneyimi için; merkezi işlemci (CPU), ağ kontrolcüsü ve depolama cihazları gibi anahtar bileşenler donanımın içinde sanallaştırılırken, GPU donanım tabanlı olarak sanallaştırılamıyordu. AMD MxGPU teknolojisi, modern sanallaştırma endüstri standardını ilk kez GPU donanımına uyguluyor. Bu da sanal makineler üzerinde istikrarlı performans ve artırılmış güvenliği beraberinde getiriyor. MxGPU, GPU planlamasını kontrol ederek kullanıcılara öngörülebilir hizmet kalitesi sağlıyor.

Bir PCI Express standardı olan SR-IOV (Tekil Kök I/O Sanallaştırma) tabanlı olarak çalışan AMD MxGPU teknolojisi, kullanıcıya yüksek hassasiyetli hizmet kalitesiyle donanım GPU planlama mantığı sağlıyor. Sanallaştırılmış Makine’lerin (VM) diğer VM’nin verilerine erişmesini önleyen donanım destekli hafıza izolasyonu, VM’lerin veri bütünlüğünü ve onların uygulama verilerini koruyor. GPU’nun tüm grafik özelliklerini DirectX® ve OpenGL gibi sadece grafik kartı API’leri için değil aynı zamanda GPU OpenCL™ gibi işlemci API’leri için de tam sanallaştırma desteği sağlamak üzere uygulamaların emrine sunuyor.

Yeni AMD FirePro S7150 ve AMD FirePro S7150 x2 sunucu grafik kartları; yüksek performanslı sanal iş istasyonları oluşturmak ve basit kurulum ve işletim, kritik veri güvenliği ve fiyat performans ihtiyaçlarına yönelik olarak sektörün başta gelen OEM ürünlerini birleştirecek. Tipik VDI kullanım örnekleri arasında sektördeki ilk donanım tabanlı sanallaştırılmış GPU tarafından desteklenen Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD), medya ve eğlence ve ofis uygulamaları bulunuyor.

BT bütçeleri, 8 GB GDDR5 belleğe sahip tek bir AMD FirePro S7150 GPU kartı ile 16 eş zamanlı kullanıcıya destek verebilirken, 16 GB GDDR5 belleğe (GPU başına 8 GB) sahip tek bir AMD FirePro S7150x2 kartı iki kat daha fazla eşzamanlı kullanıcıya (toplam 32) destek sağlıyor. Her iki modelin de 256-bit bellek bant genişliği bulunuyor.

AMD Graphics Core Next (GCN) mimarisini temel alan AMD FirePro S7150 veS7150 x2 sunucu GPU’larının özellikleri şöyle:

  • Kullanıcılara tam ISV sertifikasyonlarına uygun iş istasyonu sınıfı deneyimi sağlamak için dünyanın ilk donanım tabanlı sanallaştırılmış GPU çözümü ile birlikte AMD çok kullanıcılı GPU (MxGPU) teknolojisi, sanallaştırılmış iş istasyonlarında tutarlı, öngörülebilir ve güvenli performansı sağlıyor.
  • GDDR5 GPU bellek, uygulamaları hızlandırmaya ve hesaplama açısından karmaşık iş akışlarını işlemeye yardımcı oluyor.
  • Hata Düzeltme Kodu (ECC) Belleği, doğal olarak oluşan arka plan radyasyonu sonucu meydana gelen tüm tek veya çift bit hatalarını düzelterek hesaplamaların doğruluğunu garanti altına alıyor.
  • OpenCL’yi destekleyen önde gelen CAD/CAM/CAE ve medya ve eğlence uygulamalarındaki yoğun hesaplama görevlerini hızlandırmak için modern GPU’ların ve çok çekirdekli merkezi işlemcilerin paralel hesaplama gücünden faydalanmak üzere profesyonellere OpenCL 2.0 desteği sağlanıyor ve geliştiricilere yeni GPU özelliklerinden yararlanma imkanı sunuluyor.
  • Hem GPU etkinliğini hem de güç çekişi izleyen akıllı bir güç yönetim sistemi olan AMD PowerTune, GPU’yu optimize ederek iş yüklerinin tam etkinlik talep etmediği zamanlarda düşük güç çekişi sağlarken, yüksek yoğunluklu iş yükleri için mümkün olan en yüksek performansı sağlamak için GPU’nun güç kapasitesi dahilinde en iyi işlemci çalışma hızını sunuyor.

AMD FirePro S7150 ve S7150 x 2 sunucu GPU’larının sunucu teknolojisi sağlayıcılarına 2016 yılının ilk yarısında sunulması bekleniyor.

AMD FirePro S7150 için tavsiye edilen yurtdışı satış fiyatı 2399 ABD doları iken, AMD FirePro S7150 x2’nin fiyatı 3999 ABD doları olarak belirlendi.



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!