-->
AMD Dizüstü Bilgisayarlara İlgi Artıyor

AMD; iki yeni HP dizüstü bilgisayar tasarım ödülü, büyük ölçekli kurumsal dağıtımlar ve AMD FreeSync™ teknolojisinin HP dizüstü bilgisayar ve ekranlarına uyarlanmasının genişletilmesi ile beraber, 6. Nesil AMD PRO A-Serisi işlemcilerde artan bir ivme yakaladığını açıkladı. AMD işlemci, grafik kartı, güvenlik ve video işlemci fikri mülkiyet haklarını tek bir yonga üstü sistem tasarımında birleştiren 6. […]

14.02.2016 | ulasufuk

AMD; iki yeni HP dizüstü bilgisayar tasarım ödülü, büyük ölçekli kurumsal dağıtımlar ve AMD FreeSync™ teknolojisinin HP dizüstü bilgisayar ve ekranlarına uyarlanmasının genişletilmesi ile beraber, 6. Nesil AMD PRO A-Serisi işlemcilerde artan bir ivme yakaladığını açıkladı. AMD işlemci, grafik kartı, güvenlik ve video işlemci fikri mülkiyet haklarını tek bir yonga üstü sistem tasarımında birleştiren 6. Nesil AMD PRO A Serisi işlemciler, artık HP 600 serisi ProBooks serisinde iki yeni dizüstü bilgisayara güç verecek.

HP ProBook 645 14 inç ve HP ProBook 655 15.6 inç dizüstü bilgisayarlar, şirketlere çalışanlarını geniş şekilde konfigüre edilebilir, onlara üst sınıf ortak çalışma sistemi ile profesyonel sınıf yetenekler sağlayan HP dizüstü bilgisayarlarla donatma imkanı tanıyor. AMD PRO A Serisi işlemci, üstün AMD Radeon™ grafik kartı, Windows 10® işletim sistemi, kuvvetli DDR3 hafıza ve profesyonel çevrebirim aygıtlarına sahip olan HP ProBook, birinci sınıf bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

İş ortamını Güçlendiren 6. Nesil AMD A Serisi İşlemciler

AMD işlemciyle donatılan HP dizüstü bilgisayarların şirketlerde kullanımının dünya çapında her geçen gün yaygınlaşması, AMD ve HP ortaklığının pazarda kazandığı ivmenin kanıtı. Bunun son örneği, 77 ülkede 511.000 çalışanıyla kurumlara hizmet sağlayan küresel bir şirket olan ISS’in küresel işlemlerine bir standart getirmek, sürekliliği artırmak ve iş verimliliği yüksek yenilikçi bir ofis ortamı oluşturmak amacıyla, çalışanlarını AMD PRO A-Serisi işlemciye sahip HP EliteBook bilgisayarlar ile donatması oldu.

100’ün üzerinde ülkede müşterileri bulunan global güvenlik hizmetleri sağlayıcısı Brink’s de, aradığı üstün sağlamlık ve hareket kabiliyetine sahip bir bilişim teknolojisi çözümünü AMD işlemcili HP EliteBook 700 serisinde buldu. İstikrar, tüm gün hareket halinde ve görev başında olan Brink’s çalışanlarını ve yönetimini destekleyen en kritik faktör. Yenilikçi AMD Pro A Serisi işlemci yapısı, dünyadaki bütün çalışanlara, tüm gün dayanan pil ömrü[i], güç ve üretkenlik sunuyor.

AMD FreeSync™ Teknolojisi de geliyor

HP, AMD FreeSync™ teknolojisi desteğini tüketici odaklı, 6. Nesil AMD A-Serisi işlemcili HP Envy 15z dizüstü bilgisayarlarına da taşımayı planlıyor. AMD FreeSync™, işlemci ve monitör arasındaki iletişim sorunlarını çözüyor, takılma ve kopmaları ortadan kaldırarak daha akıcı bir görüntü sağlıyor[ii]. HP, AMD FreeSync’e sahip HP Envy 15z dizüstü bilgisayarlarını 2016’nın ilk yarısında pazara sunmayı ve tüm tüketici dizüstü bilgisayar çizgisinde 6. Nesil AMD A Serisi işlemciler için AMD FreeSync™ desteği vermeyi planlıyor.

AMD Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Bilgisayar ve Grafik Kartı İş Grubu Genel Müdürü Jim Anderson, “Son HP ProBook tasarım ödülleri ile HP ile olan ilişkimizi güçlendirmekten memnunuz. 6. Nesil A Serisi işlemcilerimize ve HP’nin son duyurularına müşterilerden ve iş dünyasından aldığımız olumlu geri dönüşlerin yanı sıra global şirketlerin AMD teknolojisine adaptasyonu ve AMD sistemlerine tatil sezonunda olan ilgi de ürünümüzün gücünü onaylıyor” diye konuştu.

HP Ticari Dizüstü Bilgisayar Ürünleri Yönetimi Başkan Yardımcısı Steve Sinclair de, ”AMD ve HP hem ticari hem de tüketiciye yönelik bilgisayarlara yenilikler getirmeye ve en güncel AMD işlemci neslini benimsemeye devam ediyor. Şirketler, uzun süreli istikrar sağlayan eski özelliklere destek ile günümüz iş dünyasının modern güvenliğini birleştiren AMD işlemcili HP dizüstü bilgisayarları güvenle kullanabilirler. Kullanıcılar da uzun süreli pil ömrü ve duyarlı grafik kartı özellikleri gibi bu yeniliğin getirilerini dizüstü bilgisayarlarda keyfini çıkartabilirler” dedi.

[i] AMD, Tüm Gün Pil Ömrü ifadesini Windows Idle (Eylemsizlik) testi ile ölçüldüğünde 8 saat aralıksız kullanım olarak tanımlar.

[ii] FreeSync, ekranın tazeleme oranını grafik kartının kare sayısına kilitlemek suretiyle oyunlarda ve videolarda kopma ve/veya takılmaları ortadan kaldırmak üzere tasarlanmış bir AMD teknolojisidir. Monitör, AMD Radeon™ Grafik Kartı ve/veya DisplayPort™ Adaptive-Sync ile uyumlu AMD A-Serisi APU gereklidir. AMD Catalyst™ 15.2 Beta (ya da daha yenisi) gereklidir. Uyarlanır tazeleme oranları ekrana göre değişim göstermektedir;belirli yetenekler için monitör üreticinizle iletişime geçin.



Popüler Haberler


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz


Microsoft’un Xbox konsolları, son zamanlarda Avrupa’da durgunlaşan satışlarla karşı karşıya. Bu durum, üçüncü taraf yayıncılar arasında endişelere yol açıyor.