-->
PlayStation 4 Satışları Dünya Çapında 30,2 Milyon Adedi Aştı

Oyun dünyasına sunduğu içerik ve ağ hizmetleriyle de büyük heyecan yaratan Sony PlayStation 4, satış rekorları kırmaya devam ediyor. Sony Computer Entertainment Inc. (SCE), PlayStation®4 (PS4™) bilgisayar eğlence sisteminin dünya çapındaki toplam satışlarının 22 Kasım itibarıyla 30,2 milyon adedi[1] aştığını açıkladı. PS4, PlayStation® donanım tarihinin en hızlı ve en güçlü büyümesini sergilemeye devam ediyor. PS4 sistemi hala […]

25.11.2015 | ulasufuk

Oyun dünyasına sunduğu içerik ve ağ hizmetleriyle de büyük heyecan yaratan Sony PlayStation 4, satış rekorları kırmaya devam ediyor.

Sony Computer Entertainment Inc. (SCE), PlayStation®4 (PS4™) bilgisayar eğlence sisteminin dünya çapındaki toplam satışlarının 22 Kasım itibarıyla 30,2 milyon adedi[1] aştığını açıkladı. PS4, PlayStation® donanım tarihinin en hızlı ve en güçlü büyümesini sergilemeye devam ediyor. PS4 sistemi hala dünya çapında 124 ülke ve bölgede temin edilebiliyor[2].

PS4, oyun severlerin aynı yüksek kaliteli dijital eğlence deneyimlerinin tadını her yerde çıkartabilmesine imkân veren tek tip bir sistem. PS4 platformu, sürdürdüğü hızlı gelişim ile, cazip eğlence deneyimleri sağlama temelini daha da güçlendiriyor. Kullanıcılar, bu sevilen platform üzerinde disklere kayıtlı veya dijital olarak indirilen oyunlardan PlayStation®Plus üyelik hizmeti, video, müzik ve TV içeriği akıtım uygulamaları gibi PlayStation™Network üzerinde bulunan çeşitli hizmetlere kadar çok sayıda sunum arasından seçim yapabiliyorlar. İçerik ve hizmetler daha da zenginleştikçe, dünyanın dört bir yanındaki 30,2 milyon PS4 sahibi oyun ve eğlence içeriklerinin başında daha fazla zaman geçiriyor.

Sony Computer Entertainment Inc. Başkan ve Global CEO’su Andrew House sürdürdükleri büyük başarıyla ilgili görüşlerini “Dünyanın dört bir yanındaki oyun severlere, iki yıl önceki lansmandan bu yana oyun oynamak için en iyi yer olarak PS4’ü seçmeyi sürdürdükleri için gerçekten minnettarız. Kendimizi, kullanıcılara heyecan verici oyun ve eğlence hizmetleri sağlamaya adıyoruz. Ortaklarımızın desteği sayesinde, PS4 oyun ve interaktif eğlencede inovasyon açısından temel platform olmaya devam ediyor.” sözleriyle ifade etti.

PS4 sisteminin oyun portföyü, DRAGON QUEST BUILDERS (SQUARE ENIX CO., LTD.), Ryu Ga Gotoku KIWAMI (SEGA Games Co., Ltd.), Bloodborne The Old Hunters Edition, Gravity Rush Remastered, ve Uncharted 4: A Thief’s End (SCE Worldwide Studios) gibi merakla beklenen oyunlar ile yılbaşı dönemi ve sonrasında da genişlemeye devam edecek. Bağımsız geliştiriciler de PS4 için GALAK-Z (17-BIT) ve Super Time Force Ultra (Capybara Games) gibi yenilikçi yeni oyunlar sunmayı sürdürecek.[3]

SCE, sadece PlayStation üzerinde mümkün olan eğlence deneyimleri sunmak üzere PS4 dünyasını genişletmeye devam edecek.

[1] Müşterilere yapılan perakende satışların sayısı, SCEI tarafından tahmin edilmiştir. PS4™ satış verileri 22/2/2014 – 22/11//2015 tarihleri arasında Japonya’da, 15/11/2013 – 21/11/2015 tarihleri arasında Kuzey Amerika’da, 29/11/2013 – 21/11/2015 tarihleri arasında Avrupa ve Latin Amerika’da ve 17/12/2013 – 22/11/2015 tarihleri arasında Asya’da toplanmıştır.

[2] 16/11/2015 tarihi itibariyle sayısı.

[3] Gerek oyun yelpazesi gerekse oyun sayısı bölgeden bölgeye değişiklik göstermektedir.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!