-->
Netmarble Türkiye’ye ‘Best PR Campaign’ Ödülü

Netmarble Türkiye, Paramanya oyununun iletişim kampanyasından elde ettiği başarı nedeniyle Paris Game Connection’da ödüle layık görüldü. Türkiye’nin en popüler PC ve mobil oyunlarının yayıncısı Netmarble Türkiye, uluslararası dijital oyun sektörünün en önemli organizasyonlarından Paris Game Connection’dan ödülle döndü. Netmarble Türkiye, mobil oyunu Paramanya’nın iletişim kampanyası ile elde ettiği başarıdan dolayı ‘Best PR Campaign’ ödülünü almaya […]

05.11.2015 | ulasufuk

Netmarble Türkiye, Paramanya oyununun iletişim kampanyasından elde ettiği başarı nedeniyle Paris Game Connection’da ödüle layık görüldü.

Türkiye’nin en popüler PC ve mobil oyunlarının yayıncısı Netmarble Türkiye, uluslararası dijital oyun sektörünün en önemli organizasyonlarından Paris Game Connection’dan ödülle döndü. Netmarble Türkiye, mobil oyunu Paramanya’nın iletişim kampanyası ile elde ettiği başarıdan dolayı ‘Best PR Campaign’ ödülünü almaya hak kazandı. Paris’te düzenlenen törende şirket adına ödülü Netmarble Türkiye Mobil ve Medya Direktörü Aras Şenyüz ve Netmarble Türkiye Mobil Ürün Müdürü Güven Çelikkaya aldı.

Paramanya’nın iletişim kampanyasında viral video, TV advertorialları, dizi entegrasyonları ve mobil reklamları, outdoor-indoor çalışmaları kapsayan 360 derecelik iletişim kampanyası ile mobil oyunculara etkili biçimde ulaşıldı ve kullanıcı kazanımında büyük başarı elde edildi. Stratejik iletişim kampanyası kapsamında oyun 3 ay içinde 2 milyondan fazla indirildi.

Netmarble Türkiye dünyaya başarı dersi verdi

Netmarble Türkiye, elde ettiği başarıyı organizasyon kapsamında düzenlenen iki seminerde dijital oyun sektörünün önde gelen profesyonelleri ile paylaştı. Netmarble Türkiye Mobil ve Medya Direktörü Aras Şenyüz “Gerek global oyunların yerelleştirilmesi gerekse de başarılı kampanyaların sırrı hedef kitleyi iyi tanımak ve iyi analiz etmekten geçiyor. Türkiye’deki oyuncu kitlesine kulak vererek hem beklentilerini karşılıyor hem de yeniliklere imza atarak henüz beklenilmeyenleri hayata geçiriyoruz. Netmarble Türkiye artık sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada tanınan ve takip edilen bir şirket haline geldi. Bu konuma ulaşmamızda en büyük rol elbette daha iyiye ulaşmamız için bizi teşvik eden oyuncularımızda” dedi.

Paramanya’nın Türkiye’deki başarısı yerelleştirmede gizli

Mobil board oyunu olan Paramanya ilk kez 2013 yılında Modoo Marble adıyla Güney Kore’de yayınlandı. Oyunun Güney Kore’deki başarısı Tayland, Tayvan, Endonezya ve Çin’de devam etti. Asya kültürüne yönelik tasarlanan Paramanya’nın oyun akışı, karakterleri, müzikleri, haritaları ve benzeri tüm içeriği Türkiye ve Suudi Arabistan’a yönelik olarak Netmarble Türkiye tarafından yerelleştirildi ve yeniden tasarlandı.



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!