-->
Kristal Piksel 2015 Video Oyun Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sektörün en prestijli ödül töreninde aday olan oyunlar 10 farklı kategoride yarıştılar 2012’den bu yana düzenlenen Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri’nin dördüncüsü bugün itibariyle Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Yerleşkesinde gerçekleşti. Dördüncü yılında da yerli yapım video oyunlarını ve oyun geliştiricilerini desteklemeyi sürdüren organizasyonda geçtiğimiz yıla damgasını vuran 50’den fazla video oyunu 10 farklı kategoride yarıştılar. […]

23.11.2015 | ulasufuk

Sektörün en prestijli ödül töreninde aday olan oyunlar 10 farklı kategoride yarıştılar
2012’den bu yana düzenlenen Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri’nin dördüncüsü bugün itibariyle Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Yerleşkesinde gerçekleşti.

Dördüncü yılında da yerli yapım video oyunlarını ve oyun geliştiricilerini desteklemeyi sürdüren organizasyonda geçtiğimiz yıla damgasını vuran 50’den fazla video oyunu 10 farklı kategoride yarıştılar.

Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED), ODTÜ GATE, ODTÜ TEKNOKENT ATOM işbirliği ve IGDA desteği ile organize edilen etkinliğin jürisi, önde gelen akademisyen, geliştirici, basın mensubu ve sektör temsilcilerinden oluştu.

TİM Genel Sekreter Yardımcısı İsmet Yalçın, Bahçehir Üni. İletişim Fak. Dekanı Prof. Dr. Fatoş Adiloğlu, TOGED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erkin, ODTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Sürer, setimedia Kurucu Ortağı ve TOGED Danışma Kurulu Başkanı Tuğbek Ölek gibi seçkin isimlerin katıldığı törende ödül alan oyunlar ve kategorileri aşağıdaki şekilde sıralandı:

 

Yılın Oyunu Ödülü
MoBu


Oyun Tasarımı Ödülü
MoBu


Görsel Sanat Ödülü
Pool Elite Tablet


İşitsel Sanat Ödülü
MoBu


Yenilikçilik Ödülü
Rop


Anlatı Ödülü
Bard’s Gold


Orijinal Müzik Ödülü
Legendary Team


Jüri Özel Ödülü
Transpo, Chain of Letters (5 Harf 1 Kelime) ve Giddy Gem Crushers


Gelecek Vaadeden Geliştirici Ödülü

Alice’s Adventure ve Emotional Bear Crying River


Kristal Piksel Özel Ödülü

Nusrat

 



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!